Nu exista conflict intre Dumnezeu si stiinta.
Autor: Razvan E  |  Album: fara album  |  Tematica: Știință
Resursa adaugata de Iisus_este_Adevarul in 01/10/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu exista un conflict intre Dumnezeu si stiinta.
In fond, stiinta studiaza universul, viata, legile care guverneaza universul, fizica lor, chimia lor, etc, etc. A imbratisa stiinta, nu inseamna sa negi existenta lui Dumnezeu. Trebuie sa imbratisam descoperirile stiintifice, cu cat studiem mai mult, cu atat ramanem uluiti cat de complexa este viata, natura, animalele, atomii, tot universul! Cu cat stiinta descopera detalii uimitoare despre corpul uman si natura, cu atat mai mult trebuie sa ingenunchem in fata lui Dumnezeu si sa ii dam slava pentru inteligenta infinita cu care a creat toate aceste minuni!
Cum spunea marele biolog Louis Pasteur: "stiinta apropie pe om de Dumnezeu"! Asa este!
Dar trebuie sa stiti ca exista nenumarati savanti care sunt crestini. Nu auzim de ei in mass media, pentru ca sunt cenzurati, nu li se publica carti, li se pune pumnul in gura.
Exista foarte multi savanti din toate domeniile care cred in Dumnezeu si in Creatie.
Iata astazi niste exemple de mari savanti care credeau in Dumnezeu:

Faraday a fost un creştin care a trăit o viaţă impregnată de puterea lui Dumnezeu. A rămas un om smerit, în ciuda faptului că lua masa de prânz cu regina Victoria şi că la prelegerile sale asistau membri ai familiei regale. A fost prezbiter în biserica sa locală şi a predicat adesea Evanghelia.
Când a fost întrebat de un reporter ce speculaţii face în legătură cu ceea ce urmează după moarte, el a răspuns: "Speculaţii? ! Nici una. Am certitudini. Ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea."

Louis Pasteur, faimos chimist si biolog, cosiderat parintele microbiologiei, cel care a descoperit principiul vaccinului, fermentatia bacteriilor, pasteurizarea si altele. Pasteur spunea ca nu exista nici o contradicţie între ştiinţă şi creştinism. El a afirmat cu tărie că "ştiinţa îi apropie pe oameni de Dumnezeu". Ca om de ştiinţă remarcabil, el a ajuns la concluzia că pretutindeni există dovezi ale unui "proiect divin" şi a refuzat insinuările haosului. A afirmat: "Cu cât studiez mai mult natura, cu atât sunt mai uimit de lucrarea Creatorului."

Kelvin a zis: "Pretutindeni în jurul nostru se află dovezi copleşitoare ale unui proiect divin inteligent şi binevoitor... Concepţia ateistă mi se pare atât de lipsită de sens încât nici nu o pot exprima în cuvinte." Nu a văzut nici un conflict între ştiinţă şi Biblie şi era convins că "în ce priveşte originea vieţii, ştiinţa... susţine în mod cert o putere creativă".
Nu exista conflict intre Dumnezeu si stinta. . El a simţit o armonie puternică între munca sa şi adevărul descoperit în Biblie. Mulţi colegi de-ai săi, oameni de ştiinţă, i-au împărtăşit punctele de vedere şi nu au îmbrăţişat teoria evolutiei (darwinismul), care, la acea dată, făcea ravagii în Anglia. În consecinţă, în 1864, la Londra, 717 oameni de ştiinţă au semnat un manifest remarcabil intitulat "Declaraţia studenţilor în ştiinţele naturale şi fizice" în care îşi mărturiseau încrederea ce o aveau în integritatea ştiinţifică a Sfintelor Scripturi.
Foarte adevărat și în esență chiar așa trebuie să fie: știința trebuie că-l apropie pe om de Dumnezeu sau măcar de adevărul incontestabil că totul este lucrarea Marelui, Veșnicului și Necuprinsului Creator.
Adăugat în 07/12/2020 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 662
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit