Lapte și sânge
Autor: Iancu Dan  |  Album: Cugetări vechi (2007-2008)  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dan4net in 16/08/2024
    12345678910 0/10 X
Ce poate fi mai hrănitor ca un pahar cu lapte? Sigur paharul cu lapte merge foarte bine cu niste biscuiţi, sau cu orice vă vine acum în minte. Când spunem lapte ne gândim la hrană pentru copii, hrana primară, ceva uşor de digerat. Laptele, din punct de vedere firesc are foarte multe întrebuinţări şi beneficii. De la calitatea de "hrănitor", pe care am mai amintit-o, până la aceea de "antidot" sau medicament în cazul unor intoxicaţii alimentare. Se ştie deasemenea că pentru a atrage un şarpe din ascunzişul lui e nevoie de puţin lapte. Totuşi... laptele nu e suficient... nici pentru intoxicaţii alimentare (adică în unele cazuri nu se recomandă laptele ca antidot) şi nici pentru prinderea şarpelui ieşit din ascunzătoare.
Spiritual vorbind, laptele poate simboliza Cuvantul Lui Dumnezeu iar şarpele îl reprezintă pe diavol. Cum nu poate fi Cuvântul Lui suficient pentru noi? În unele cazuri este suficient, însă mă gândesc la ceea ce le spune Isus ucenicilor:

Marcu 9:29 „Acest soi de draci” le-a zis El „nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post.”

Ce lipseşte atunci? Ce poate face meniul complet?
Lipseşte jertfa, postul, sângele.

Toate aceste idei s-au născut de la două versete ale Vechiului Testament:

Isaia 55:1-2 „Voi toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată! De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă, deci, şi veţi mânca ce este bun, şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase.”

Doamne ajută!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 91
Opțiuni