Ce har, ce har să poți să crezi
Autor: Nicolae Moldoveanu  |  Album: Istoricul unor Cântări ale Harului - Iosif Lazăr  |  Tematica: Harul
Resursa adaugata de Alexandra1989 in 19/08/2024
    12345678910 0/10 X
În închisoare, regimul comunist și unii credincioși de celulă, au făcut mari presiuni asupra fratelui Niculiță să retracteze tot ce a scris în alt duh decât în duhul Bisericii Ortodoxe, care învață că mântuirea se primește prin fapte bune. În Cuvântul lui Dumnezeu, în epistola către Efeseni, cap. 2, versetul 8 scrie: "Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credință, și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni."
Fratele Niculiță a scris și în cântări și în meditații, răspicat, că prin jertfa Domnului Isus suntem mântuiți, dar văzând cum unii credincioși vor să se întoarcă de la cuvântul clar al Scripturii la învăţături omenești, a scris mai multe cântări despre har, una din cele mai frumoase și adevărate fiind aceasta: "Ce har, ce har să poţi să crezi, ce har, ce har... "
Poate că și aceste împotriviri față de harul lui Dumnezeu, l-au inspirat pe fratele Niculiță să numească toate cântările compuse în închisoare și după aceea, cu numele generic: "CÂNTĂRILE HARULUI".
Nu numai iertarea păcatelor și mântuirea e un har, ci și urmarea Domnului, ascultarea de voia Lui, suferința liniștită pentru El, trăirea pentru a sluji de laudă slavei Sale, așteptarea Domnului Isus. Dar și să suferi temniță grea pentru Numele Său e tot un har, și nu un har oarecare!
Ce viaţă frumoasă au toți "cei ce primesc în toată plinătatea harul și darul neprihănirii... ei "vor domni în viaţă, ... prin Isus Hristos."(Rom. 5:17)
Într-un astfel de duh este scrisă cântarea aceasta minunată! Slăvit să fie Domnul pentru harul Său, care este de ajuns pentru toate nevoile noastre, care ne dă izbăvire şi bucurie în necaz, care ne face viața plină de nădejdea venirii Domnului nostru Isus Hristos!

***

1. Ce har, ce har să poţi să crezi,
/: ce har! :/
Ce har pe Domnul să-L urmezi,
/: ce har! :/
Ce har deplin să te predai,
/: ce har! :/
Ce har s-o rupi cu-al lumii trai,
/: ce har! ... :/

2. Ce har să poţi să spui mereu
/: ce har! :/
Isus Mântuitorul meu,
/: ce har. :/
Ce har să poţi s-asculţi de El,
/: ce har, :/
să ai blândeţea Lui de Miel,
/: ce har! ... :/

3. Ce har, ce har să poţi iubi,
/: ce har! :/
Cuvântul sfânt să-I poţi trăi,
/: ce har! :/
Ce har să poţi să fii smerit,
/: ce har! :/
Şi-n suferinţă liniştit,
/: ce har! ... :/

4. Ce har să mergi pe Calea Sa
/: ce har! :/
Ce har curat să-I poţi cânta,
/: ce har! :/
Cu har să fiu umplut deplin,
/: cu har! :/
viaţa s-o trăiesc senin.
/: în Har! ... :/

Cântările Harului volumul 1, cântarea 47.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 50
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni