Te lăudăm! Te lăudăm!
Autor: Nicolae Moldoveanu  |  Album: Istoricul unor Cântări ale Harului - Iosif Lazăr  |  Tematica: Comori vesnice
Resursa adaugata de Alexandra1989 in 23/08/2024
    12345678910 0/10 X
Cântarea "Te lăudăm, Te lăudăm", este ultima cântare finalizată, pe care fratele Niculiță a compus-o cu patru zile înainte de plecarea la Domnul.
Suferința îndelungă storsese de valgă puterile trupești ale fratelui Niculiţă, așa că, adunându-și ultimele puteri, fratele înalţă încă un imn Aceluia pe care L-a cântat toată viaţa.
Cu trup în suferință, dar cu "duh cucernic", înalţă pe Dumnezeu,"cu închinare împrospătată", așa cum proaspete sunt și bunătățile și îndurările Domnului, care se înnoiesc în fiecare zi față de copiii Săi!
Toată cântarea este adresată unui "Tată Puternic", unui Tată "în etern Iubire", chiar dacă de data aceasta, este "în încercare", cea din urmă încercare a vieţii, pe care o va trece având deplină Siguranță în Domnul Isus!
Melodia cântării, maiestuoasă, în tonalitatea re major, este de o frumusețe și o simplitate cuceritoare!
Așa cum a trăit toată viaţa, a trăit și această ultimă zi de creație muzicală, 08 iulie 2007, zi în care a primit de la Domnul această cântare precum și cântarea "Trece valea cea cu plângeri."
Slăvit să fie Domnul pentru toate cele 8.000 de cântări ale harului inspirate fratelui Niculiţă, cântări închinate Domnului, ca "o jertfă de ardere de tot"; apoi ele au fost compuse pentru mângâierea, zidirea și desăvârșirea fraților, și nu în ultimul rând, ele au fost un mijloc de întărire în credință în nădejde și dragoste, a fratelui Niculiță! Deși a compus acest număr impresionant de cântări spre slava Domnului, nu putem încheia aceste gânduri fără să subliniem că harul adus de Domnul nostru Isus Hristos, este nemărginit, este infinit mai mare: "Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile și planurile Tale pentru mine... Aș vrea să le vestesc... dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc... "(Ps. 40:5)
Harul lui Dumnezeu a fost, este, și va fi veșnic înălțat în cântări noi, pe care Duhul Sfânt le va inspira credincioșilor!

***

1. Te lăudăm, Te lăudăm,
Părinte, Dumnezeu Puternic,
/: Îți mulțumim și ne-nchinăm,
c-o închinare-n duh cucernic! :/

2. Te lăudăm, azi, pe pământ,
În închinare-mprospătată,
/: c-un trup și-un suflet în avânt,
căci Tu, prin jertfă, ne ești Tată! :/

3. Te lăudăm și-n încercări,
căci Tu ești în etern IUBIRE,
/: adu-ne Tu din negre stări,
prin adevăr, spre preamărire! :/

Cântările Harului, volumul 18, cântarea
153.
08 iulie 2007
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 24
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni