Viata alături de Hristos- Binecuvantare sau povara?
Autor: Necunoscut  |  Album: fara album  |  Tematica: Învățătură
Resursa adaugata de Alina1999. in 23/08/2024
    12345678910 0/10 X
Viata alături de Hristos- Binecuvantare sau povara?

Un gând pur speculativ al unora ar fi acela ca viata alături de Hristos pasămite a se rezuma doar la binecuvantari.

Un gând tot pur speculativ al altora ar fi acela ca viata alături de Hristos implica doar suferinta.

Deloc surprinzător faptul ca modus operandi al Creatorului și modus operandi al creaturii nu converg. Creatorul in atelierul sau concepe, elaboreaza, planifica, vizualizeaza binecuvântarea în plan divin iar creatura deseori ignoranta, uita sa traga un ochi in atelierul Creatorului spre a o zări, astfel ca in viziunea ei ingusta, binecuvântarea ia forma unui blestem.

Chestionand Biblia, deseori poposesc asupra Cartii lui Iov.

Dacă Dumnezeu livreaza doar binecuvantari cum rămâne cu Iov?

Nu poti numi binecuvântare fragmentarea în piese a sufletului lui în acel moment.
Nu?

Ba da, o pot numi în aceeași măsură în care pot numi binecuvântare recompensa de ordin uman dar si onoarea de a-si rezerva un loc in Inaltul Cerului pe care Iov le primește, cum de altfel pot numi binecuvantare povata pe care o extragem, povata care reprezenta o victorie pentru cititorii măcinați de curiozitate care au trecut pe acolo, adesea acestia intorcandu-se mai intelepti, inclusiv autorul se simte binecuvântat ca l-a cunoscut printre rândurile Cartii Sfinte pe Iov.

Concluzie: Binecuvântarea o definești în funcție de un singur reper constant de vitalitate spirituala - Dumnezeu și de modul în care alegi sa ti-l iei ca reper, nu în funcție de momentele tale de maxima tensiune în care speri sa se întrevadă forma ta ideala de binecuvantare.

Binecuvântarea e binecuvantare și nu poate fi redusa la contextul nostru spatio-temporar, nu poate fi restrânsa între limitele gândirii noastre precare și distorsionate, unii spre luminarea lor, o zăresc mai devreme sau mai tarziu, tragic este insa pentru cei care nu o zaresc niciodata.

19. Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,
Deuteronomul 30:19




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 131
Opțiuni