Adevărul si sfinţenia trebuie să rămână legate împreună. Dacă viaţa unui om nu este sfântă, atunci el doar pretinde că este sincer. DUMNEZEU NU RECUNOAŞTE NICI O SINCERITATE LIPSITĂ DE SFINŢENIE; termenii se bat cap în cap. Sinceritatea învaţă sufletul să se îndrepte numai spre acel final meritoriu al tuturor acţiunilor sale; slava lui Dumnezeu. Nu este suficient să ne întoarcem şi să privim această ţintă; noi trebuie să umblăm pe calea cea dreaptă pentru a o atinge. Noi nu vom atinge niciodată ţinta dacă umblăm pe o altă cale în afara celei prezentate nouă de Cuvântul Său.
Sfinţenia si neprihănirea constituie calea omului sincer, marcată de Dumnezeu Însuşi pentru a merge pe ea, atât pentru a-L glorifica pe El, cât şi pentru a fi el însuşi glorificat de Dumnezeu. Oricine încearcă să o ia pe scurtătură se expune durerii şi înfrângerii. Dacă el găseşte o nouă cale de a-L glorifica pe Dumnezeu, care n-a fost trasată de Dumnezeu, atunci el trebuie să găsească şi un cer nou, pe care Dumnezeu nu l-a pregătit!
Iadul este plin de intenţii bune- acolo sunt mulţi oameni care pe pământ "au intenţionat să facă bine", dar vieţile lor nu au demonstrat "sinceritatea fundamentală". Cine l-ar crede pe omul care susţine că fântâna lui este plină cu apă dulce, curată, când în găleată nu este decât apă murdară şi amară? Tu spui că ai o inimă neprihanită şi gânduri curate, când din viaţa ta ies numai lucruri rele? Desigur că nici tu nu crezi aceasta!
Când ai predat cu totul inima lui Dumnezeu și te lași însămânțat de Adevăr apar prin trăire roadele Adevărului trăit.
Dumnezeu -Singurul cunoaște pe aceia care-I sunt cu adevărat sinceri, fără să mai fie nevoie de martori însoțitori sau recomandări din pratea cuiva.
Binecuvântări și bucurii sora Florica!