Orogoliu morții
Autor: Vladimir Polanko  |  Album: Devoțional pentru tineri  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 27/08/2017
    12345678910 0/10 X

 

  Adu-ţi aminte ce scurtă este viaţa mea! (Psalmii 89:47)

  Moartea nu este un subiect foarte atrăgător, unul pe care să îl discuţi cu tinerii. Dar nimeni nu este scutit şi cu toţii, mai devreme sau mai târziu, ne vom confrunta cu ea, nu contează la ce vârstă. De aceea, nu cred că ar fi înţelept să spui că nu are nimic de-a face cu tine. Dacă şi tu eşti păcătos, tu ai deja sentinţa de moarte asupra ta. În acest caz, dacă ai putea şti anul, luna, ziua şi ora exactă în care vei muri, cum ţi-ai trăi restul vieţii? Încercând să dea un răspuns mai uşor la această întrebare, Fredrick Colting, om de ştiinţă suedez, a inventat Tikker, orologiul morţii. În opinia lui Colting, acest orologiu îi poate spune deţinătorului cât timp i-a mai rămas de trăit.

  Cum calculează el? Printr-un proces relativ simplu. Proprietarul răspunde progresiv la o serie de întrebări în raport cu istoricul său medical şi cu stilul de viaţă: de ce boli a suferit, alimentaţia sa, greutatea corporală, fumător sau nu, dacă consumă alcool sau nu etc. În funcţie de răspunsul primit, persoana acumulează un anumit număr de puncte şi, după calcularea acestor puncte, utilizatorul află data morţii sale. După cum poţi vedea, factorii care determină durata vieţii tale sunt raportaţi la modul în care îţi trăieşti viaţa.

  Ce l-a motivat pe Colting să realizeze acest proiect? Într-un articol publicat de ziarul ABC, el declara: „Ideea de a crea această experienţă mi-a venit după moartea bunicului meu, lucru care m-a făcut să meditez la scurtimea vieţii şi m-a făcut să înţeleg importanţa de a te bucura de fiecare moment, deoarece, dacă noi am fi conştienţi de cât de aproape este finalul, cu siguranţă am face alte alegeri în viaţă.”

  Desigur, orologiul lui Colting nu poate prezice data morţii nimănui, pentru că sosirea morţii este la fel ca venirea lui Hristos, ale cărei „ceas şi zi” nu le cunoaşte nimeni cu precizie. Tocmai de aceea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rostim şi noi rugăciunea psalmistului: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmii 90:12). Pentru că fiecare zi din viaţa ta ar putea fi ultima, trebuie să faci cele mai „bune alegeri”, să faci cel mai important lucru: să îţi predai inima lui Isus.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 769
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni