Exersează-ți mintea
Autor: Edwin H. Krick  |  Album: Devoțional și Cugetare  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 31/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

  Stan fusese bolnav timp de câteva luni. Țintuit la pat de o infecție dureroasă. Inevitabilul cerc vicios al slăbiciunii a urmat când și-a pierdut atât puterea fizică, cât și cea emoțională. Într-o zi, în timp ce mi se plângea că era disperat că nu va mai putea să lucreze vreodată în grădina lui dragă, i-am sugerat: „Stan, Creatorul a pus în corpurile noastre puteri vindecătoare extraordinare. Începe să mergi pe jos câteva minute, de două ori pe zi, și vei fi uimit de ce se întâmplă.”

  După o lună. Stan a venit la mine foarte entuziasmat. Lucrase în grădină și putea din nou să se aplece și să plivească! Când l-am întrebat cum avusese loc această schimbare, el mi-a explicat: „Am mers pe jos un sfert de milă, de două ori pe zi, o vreme, apoi am mărit distanța treptat și acum sunt din nou normal!”

  Dictonul „folosește-l sau îl pierzi” se aplică evident puterii fizice, dar ce putem spune despre puterea mintală sau spirituală? Cercetările recente ale Universității California din Los Angeles arată ceea ce mulți au simțit că se aplică minții: exercițiul regulat întărește puterile minții. Când au fost examinate, la autopsie, celulele nervoase ale celor care jucau bridge au fost mult mai sănătoase decât ale celor care, în timpul lor liber, jucau bingo. Un copil de grădiniță poate juca bingo, dar jocul de bridge cere o analiză continuă și luare de decizii.

  Îți poți extenua trupul când te pregătești pentru un eveniment sportiv, dar îți exersezi și mintea când e vorba de studiu biblic?Pavel folosește exemplul atletului, ca să descrie viața sa spirituală. Dacă vrei să învingi în alergare, trebuie să te autodisciplinezi. Pavel spune: „Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt. Ci mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, că nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat” (1 Corinteni 9:26-27).

  Dacă citești Biblia superficial, creierul tău nu funcționează și poate fi ca și cum ai juca bingo – cuvintele îți trec prin minte fără să lase un impact real. Totuși, dacă ai la dispoziție mai multe traduceri ale Bibliei, citește contextul, caută materiale ajutătoare și discută apoi ceea ce ai găsit, căci atunci îți exersezi mintea. Alergi ca și cum ai ști ce ai înainte!

  Ți-ai exersat creierul astăzi cu studiul profund? Ce altceva ai putea face, ca să te asiguri că alergi „înainte, ca să termini cursa”?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1044
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni