Efectele pandemiei
Autor: Ionică P.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Popovici77 in 19/05/2020
    12345678910 0/10 X

Efectele pandemiei

Multe sunt teoriile născute odată cu declanșarea acestei pandemii. Unii spun că suntem prea mulți pe această planetă și că se vrea reducerea populației, alții că se urmărește vaccinarea forțată și introducerea cipurilor pentru controlul populației, alții spun că se „testează” efectul unor arme biologice asupra omenirii, mulți cred că a început „Apocalipsa”, iar alții că această boală e pedeapsa lui Dumnezeu pentru răutatea oamenilor.

Dacă suntem copiii Dumnezeului acestui Univers, prin jertfa Fiului Său, acest virus nu trebuie să ne înspăimânte, nu trebuie să ne ia liniștea sau pacea din inimă și nici să ne dea „bătăi de cap”. Cunoaștem atotputernicia lui Dumnezeu, știm că El are toate lucrurile în control(Ps. 95:4,5) și că nimic nu se întâmplă decât cu voia Lui. Ceea ce avem noi de făcut este să ne închinăm și să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru! (Ps. 95:6)

Din Cuvântul lui Dumnezeu aflăm că orice lucru El îl face frumos la vremea lui și că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut. (Ecl. 3:11,14) Exact acesta este adevărul și așa credem și noi! Dar totuși unde este „frumusețea” acestei pandemii, unde este „binele” pe care îl face Domnul„celor ce iubesc pe Dumnezeu”(Rom. 8:28), prin faptul că îngăduie această boală peste lume? Aș vrea să dăm două răspunsuri:

1. Dumnezeu vrea să ne trezească! Nu vreau să întelegem că toți dormim, suntem și treji, unii dintre noi, dar cred că ne-ar prinde bine încă o trezire. Cât de potrivit este îndemnul Duhului Sfânt prin ap. Pavel: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn. (Rom. 13:11) Apoi avem datoria să veghem ca să rămânem treji. (1Tes. 5:6)

Sunt însă și credincioși pe care situația creată de această pandemie i-a adormit de-a binelea, ca altădată predica lungă a ap. Pavel pe tânărul Eutih. Dar și pentru aceștia mai există încă speranță, Duhul Domnului îi poate trezi din acest somn, cum și pe acest tânăr Dumnezeu l-a readus la viață prin ap. Pavel.

În Evanghelia după Luca, în capitolul 9, este prezentat evenimentul schimbării la față a Domnului Isus. În timp ce Domnul vorbea cu Moise și Ilie, citim despre ucenici că erau îngreunați de somn, însă relatarea continuă spunând că atunci când s-au trezit bine au văzut slava Lui. Cât adevăr în aceste cuvinte! Dacă vrem să vedem și noi slava Domnului, trebuie sa ne trezim. Și să ne trezim bine!

2. Dumnezeu vrea să ne sfințească! Chiar și în aceste zile din urmă, Domnul, în bunătatea Sa, încă ne vorbește, prin Cuvânt, dar și prin evenimentele care se petrec pe pământ.

Odată cu apariția virusului acesta, au venit o serie de recomandări și reguli destinate evitării îmbolnăvirii. Le știm și încă le mai auzim și le citim aproape peste tot. Fără să fim ironici sau să pară că jignim pe cineva, putem recunoaște că unele măsuri, ca spălatul mâinilor cât mai des sau acoperirea gurii și a nasului când tușim și strănutăm, ar fi bine să le respectăm la fel de mult și după terminarea pandemiei. Sau mai bine zis, după diminuarea ei.

Revenind la lucrurile spirituale și privind în Cuvântul Sfânt, aș dori să luăm aceste reguli în sens duhovnicesc. Dar să nu le spunem reguli, ci îndemnuri.

Spălați-vă pe mâini! Mâinile curate semnifică în sens duhovnicesc un caracter curat. Biblia îl numește „omul dinăuntru”(2Cor. 4:16) și acesta trebuie păstrat fără pată, împreună cu „omul de afară”, pentru că îndemnul ap. Pavel este să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu. (Rom. 12:1) Dumnezeu ne-a curățat mintea, inima, duhul și trupul, făcându-ne o făptură nouă(2Cor. 5:17) prin sângele Domnului Isus și prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul(Tit 3:5), iar acum noi avem datoria „să păstrăm curățenia”.

Spălarea și curățenia spirituală nu reprezintă altceva decât procesul sfințirii, realizat în noi de către Duhul Sfânt, prin Cuvânt și cu voința noastră. Iar lucrul acesta nu trebuie făcut doar „primăvara” sau „de sărbători”, ori în fiecare sâmbătă; sfințirea este lucrarea zilnică a Duhului în cei răscumpărați. Să ne amintim versurile poetului inspirat de Dumnezeu: „Iau Cuvântul ca oglindă, Zilnic în el mă privesc, Șterg apoi pata murdară, Ce într-însa o găsesc.” De Dumnezeul cel Sfânt nu ne putem apropia decât cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățate de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată. (Evr. 10:22)

Evitați contactul cu oamenii... păcătoși! Aici ne referim nu la păcătosul care are nevoie de mântuirea Domnului Isus, pentru că la el trebuie să mergem și să-i vestim Evanghelia harului lui Dumnezeu, ci la acela care măcar că își zice "frate", totuși este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau bețiv, sau hrăpăreț; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncați. (1Cor. 5:11) Cu aceștia nu trebuie să avem nici o legătură, ne spune ap. Pavel, îndemn repetat încă de patru ori în epistolele sale:

-În Numele Domnului nostru Isus Hristos, vă poruncim, fraţilor, să vă depărtaţi de orice frate care trăieşte în neorânduială. (2Tes. 3:6)

-Ferește-te de astfel de oameni. (1Tim. 6:5)

-Depărtează-te de oamenii aceștia. (2Tim. 3:5)

-După întâia și a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări. (Tit. 3:10)

Nu atingeți! Recomandarea autorităților este să evităm contactul cu anumite suprafețe, pentru ca există posibilitatea transmiterii virusului prin obiecte infectate. Există un îndemn asemănător și pentru noi copiii Domnului în Sfânta Scriptură: nu vă atingeți de ce este necurat, și vă voi primi. (2Cor. 6:17)

În Evanghelia după Matei, la capitolul 15, Domnul Isus ne arată lucrurile care spurcă, murdăresc pe om: gândurile rele, cuvintele nepotrivite și minciunile, privirile păcătoase, faptele rele. Un om spălat prin jertfa lui Hristos, se poate murdări cu aceste lucruri dacă nu veghează. Ești printre cei care au „atins” cu privirea, cu vorba, cu gândul sau cu fapta, lucruri necurate? Slavă Domnului, încă mai ai speranțe de „vindecare”! Și o să vorbim despre lucrul acesta la final.

Folosiți masca de protecție! Noi cei răscumpărați îi spunem armătura lui Dumnezeu. (Efes. 6:11 )

Săgețile arzătoare ale celui rău, infectate cu virusul păcatului și atacurile lui vin astăzi peste noi din toate direcțiile. Vom fi protejați:

--dacă avem mijlocul încins cu învățătura Cuvântului Sfânt -Cuvântul Tău este adevărul. (Ioan 17:17)

--dacă suntem îmbrăcați cu platoșa neprihănirii lui Hristos. (Efes. 6:14)

--dacă suntem implicați în vestirea Evangheliei. Lucrarea aceasta ne va întări și pe noi în lupta împotriva Diavolului.

--dacă avem scutul credinței care câștigă biruința asupra lumii. (1Ioan 5:4)

--dacă ne protejăm mintea de îndoielile venite de la cel rău, având siguranța mântuirii ca și coif. (1Tes. 5:8)

--dacă știm să folosim puterea Cuvântului lui Dumnezeu ca pe o sabie. (Matei 4:10)

Să utilizăm armătură aceasta a lui Dumnezeu știind că suntem păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință (1Pet. 1:5) Și să nu uităm promisiunea: Domnul este credincios: El ne va întări și ne va păzi de cel rău. (2Tes. 3:3)

Apelați 112 dacă aveți simptome! Poate că ai neglijat igienizarea și dezinfectarea minții și a inimii tale și te-ai împotrivit lucrării de sfințire a Duhului Sfânt, sau ai intrat în contact cu „frați” care trăiesc în păcat, ai gândit, ai privit, ai făcut lucruri păcătoase, sau poate nu mai porți echipamentul de protecție oferit de Medicul suprem; dacă este așa, cu siguranță ai simptome ale păcatului în viața ta. Vestea bună este că dacă îți recunoști boala, prin convingerea pe care o face Duhul Sfânt(Ioan 16:8) și „apelezi” numărul de urgență al pocăinței, la capătul celălalt al „firului” va răspunde Însuși Domnul Isus. Nu trebuie să-I spui multe cuvinte... El vrea să-ți audă plânsul și să-ți vadă lacrimile căinței. El va mijloci(Rom. 8:34) înaintea Tatălui: Mai lasă-l și anul acesta... (Luca 13:8)

Partea noastră este să ne mărturisim păcatele(1Ioan 1:9) și să ne pocăim, iar El, în credincioșia Lui, ne va ierta si ne va spăla prin sângele Său de orice nelegiuire. (1Ioan 1:7)

Cercetătorii și medicii caută un vaccin pentru coronavirus, oamenii așteaptă un tratament. Probabil acest virus nu va dispărea niciodată si mai mult ca sigur că vor mai apărea și alte boli. În domeniul spiritual, Dumnezeul Atotputernic a oferit de mult oamenilor „tratamentul” împotriva bolii păcatului. Avem porunca din partea Domnului să vestim oamenilor salvarea, prin harul Lui, de acest păcat. Iar cei care am primit darul gratuit al mântuirii prin credința în Domnul Isus, avem responsabilitatea de a urma tratamentul sfințirii. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 833
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni