„Nu vă îngrijorați de nimic” Filipeni 4:6
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 25/06/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.” (Filipeni 4:6)

   Marele Apostol Pavel, din temnița în care era închis la sfârșitul vieții, ne scrie să nu ne îngrijorăm de nimic. Omule, poți să nu te îngrijorezi chiar de nimic? Sunt atâtea lipsuri, slăbiciuni, provocări, ... Este vre-o  alternativă la îngrijorări? Alternativa este rugăciunea. Rugăciunea prin care ne descărcăm de îngrijorări, aducând toate lucrurile la cunoștința lui Dumnezeu, care a spus poporului Său: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Iosua 1:5; Evrei 13:5)

   Iată cum traduce un sfânt din Evul Mediu chemarea la rugăciune a Noului Testament:

   „Spune-i lui Dumnezeu tot ce este în inima ta, așa cum își descarcă cineva inima, cu bucuriile și durerile ei, înaintea unui prieten drag. Spune-i necazurile tale pentru ca El să te poată mângăia; spune-i bucuriile tale pentru ca El să le așeze în matca lor; spune-i dorințele tale pentru ca El să le poată curăți; spune-i ce nu-ți place pentru ca EL să te ajute să învingi orice aversiune; vorbește cu El despre ispitele tale pentru ca El să pună un scut în jurul tău ca să te apere de ele; arată-i rănile inimii tale pentru ca El să le poată vindeca; adu înaintea Lui indiferența ta față de ce este bine, gustul tău depravat pentru ce este rău, inconsecvența ta. Spune-i cum dragostea de propria personană te face nedrept față de alții, cum vanitatea te ispitește să fii necinstit, cum mândria te face să te deghizezi nu numai față de alții, ci față de tine însuți.

    Dacă îți vei revărsa în felul acesta inima înaintea lui Dumnezeu, cu toate slăbiciunile, nevoile și necazurile tale, nu vei fi niciodată în situația de a nu avea nimic de spus. Nu vei epuiza niciodată subiectul. Pentru că este înoit tot timpul. Oamenii care nu au secrete unii față de alții nu duc niciodată lipsă de subiecte de conversație. Nu-și măsoară cuvintele, pentru că nu au nimic de păstrat pentru ei; nici nu caută cu greu ceva de spus. Ei vorbesc din preaplinul inimii, fără rețineri, spunând exact ce gândesc. Binecuvântați sunt cei ce ajung la o relație atât de familiară și de lipsită de rețineri cu Dumnezeu”.

   Norii îngrijorării adesea ne întunecă viața. Deznădejdea și agonia sunt experiențe comune. Soluția de a ieși din impas este Dumnezeu. Învățătorul creștin spune: „Fă-ți datoria, iar sacul cu griji lasă-l la picioarele Domnului”. „Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri”, spune Apostolul Domnului. Cuvintele acestea sunt o traducere binecuvântată a lui: „Cheamă-Mă în ziua necazului, și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmul 50:15)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 137
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni