**1 Tesaloniceni 5:18** „Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.“
Autor: Daniel Ioan Notar  |  Album: **Evrei 13:15** „Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor cari mărturisesc Numele Lui.“  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de notardanielioan76 in 11/09/2024
    12345678910 0/10 X

**Recunoștința - O Jertfă Plăcută Lui Dumnezeu**


Recunoștința este un act de închinare prin care Îl onorăm pe Dumnezeu pentru tot ce face în viața noastră. În orice circumstanță, fie că ne confruntăm cu binecuvântări sau dificultăți, Biblia ne îndeamnă să fim recunoscători. Această atitudine este nu doar o expresie a mulțumirii, ci și o mărturie a credinței noastre că Dumnezeu este suveran și că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce-L iubesc.

În **2 Cronici 20:22**, vedem cum laudele și mulțumirile aduse Domnului au fost un catalizator pentru victoria poporului Israel asupra dușmanilor săi. La fel, Neemia ne amintește că „bucuria Domnului este tăria noastră” (**Neemia 8:10**). Atunci când alegem să fim recunoscători, chiar și în momente de încercare, ne întărim în credință și ne întărim relația cu Dumnezeu.

Psalmistul ne învață că recunoștința și lauda sunt o jertfă plăcută înaintea Domnului: „Cine aduce mulțumiri, ca jertfă, acela Mă proslăvește” (**Psalmi 50:23**). De asemenea, el exclamă cu bucurie: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea” (**Psalmi 34:1**). Aceste versete ne reamintesc importanța de a avea o inimă plină de recunoștință în orice moment.

În **Ieremia 30:19**, vedem cum mulțumirile și laudele duc la înmulțirea binecuvântărilor lui Dumnezeu asupra poporului Său. Când Îi mulțumim Domnului, nu doar că recunoaștem darurile Sale, dar și ne deschidem inimile pentru a primi și mai multe binecuvântări din mâna Sa generoasă.

Apostolul Pavel ne îndeamnă în **Filipeni 4:6** să nu ne îngrijorăm de nimic, ci să aducem cererile noastre înaintea lui Dumnezeu, cu rugăciuni și mulțumiri. În momentele de neliniște sau nesiguranță, recunoștința ne aduce pace și ne ajută să ne încredem în planul lui Dumnezeu pentru viața noastră.

Domnul Isus ne învață că, atunci când suferim sau suntem prigoniți pentru credință, trebuie să ne bucurăm și să fim recunoscători, căci răsplata noastră este mare în ceruri (**Matei 5:10-12**, **Luca 6:22-23**). A fi recunoscător în mijlocul necazurilor este o mărturie puternică a credinței noastre și un semn că ne încredem în promisiunile lui Dumnezeu.

În concluzie, recunoștința este un act de credință și închinare care ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Fie ca inima noastră să fie întotdeauna plină de mulțumire și laude pentru toate lucrurile, așa cum ne îndeamnă **1 Tesaloniceni 5:18**: „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.”
 „Recunoștința: Jertfa Plăcută înaintea Domnului” – bazat pe Psalmi 50:232. „Puterea Recunoștinței în Rugăciune și Încercări” – bazat pe Filipeni 4:6


********************************************************************


    **Recunoștință și Laude către Dumnezeu**

 


În fiecare moment al vieții noastre, suntem chemați să aducem mulțumiri și laude lui Dumnezeu. Fie că suntem în mijlocul luptei, așa cum a fost poporul lui Iuda când Domnul a intervenit (2 Cronici 20:22), fie că ne bucurăm de mângâierea și tăria Sa (Neemia 8:10), recunoștința noastră este o jertfă plăcută înaintea Lui (Psalmi 50:23).

Ferice este poporul care umblă în lumina Feței Domnului, căci Dumnezeu îi va înmulți și îi va cinsti (Psalmi 89:15; Ieremia 30:19). Însăși Biserica primară a experimentat această bucurie, când, prin laude și mulțumiri, Domnul adăuga în fiecare zi la numărul celor mântuiți (Faptele Apostolilor 2:47).

Ne îndeamnă Apostolul Pavel: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci aduceți cererile voastre înaintea lui Dumnezeu, prin rugăciuni și mulțumiri“ (Filipeni 4:6). Chiar și atunci când suntem prigoniți pentru credință, suntem fericiți și putem să ne bucurăm, căci răsplata noastră este mare în ceruri (Matei 5:10-12; Luca 6:22-23).

Domnul nostru Isus Hristos ne-a spus că în lume vom avea necazuri, dar ne-a asigurat: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea“ (Ioan 16:33). Apostolii au fost exemple vii ale acestui adevăr, bucurându-se că au fost învredniciți să sufere pentru Numele Lui (Faptele Apostolilor 5:41).

În orice circumstanță, trebuie să ne mulțumim cu starea noastră, căci aceasta este voia lui Dumnezeu pentru noi (Filipeni 4:11; 1 Tesaloniceni 5:18). Recunoștința și bucuria în Domnul trebuie să fie prezența constantă în viața noastră (Psalmi 32:11, Psalmi 33:1).

Să lăudăm pe Domnul în orice vreme, căci lauda Lui trebuie să fie întotdeauna pe buzele noastre (Psalmi 34:1; Psalmi 35:28). De la răsăritul soarelui până la apusul lui, fie Numele Domnului lăudat (Psalmi 113:3).

Să ridicăm inimile și mâinile noastre spre Dumnezeu, mulțumindu-I pentru toate lucrurile, căci El este Mântuirea noastră (Plângerile lui Ieremia 3:41; Iona 2:9). Apostolul Pavel ne încurajează să vorbim între noi cu psalmi și cântări

duhovnicești, aducând mereu laude lui Dumnezeu din toată inima (Efeseni 5:19-20).

Prin Isus Hristos, să aducem totdeauna o jertfă de laudă lui Dumnezeu, mărturisind cu buzele noastre Numele Lui (Evrei 13:15). Fie ca toate făpturile, mari și mici, să-L laude pe Dumnezeu, căci El este vrednic de lauda noastră (Apocalipsa 19:5).


**1 Tesaloniceni 5:18**  „Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. “

**Evrei 13:15**  „Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor cari mărturisesc Numele Lui. “

**Apocalipsa 19:5**  „Lăudaţi pe Dumnezeul nostru, toţi robii Lui, voi cari vă temeţi de El, mici şi mari! “

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 29
Opțiuni