La început Cuvântul
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/10/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                        La început Cuvântul

   În Isus Cuvântul, era și este „Viața” noastră și în această „Viață” este lumina noastră acum și aici. Isus Cuvântul lui Dumnezeu a fost, este și va fi veșnic Dumnezeu adevărat.

   Ioan 1:1-5. „La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate au fost făcute prin El și niciun lucru care a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Lumina luminează în întunecime, și întunecimea n-a învăluit-o.” Amin! ------- O, Aleluiaaa! Întunecimea nu va birui Lumina până-n vecie. Isus este Dumnezeu, din Dumnezeu adevărat. La începutul creației Isus era prezent. Tatăl a rostit voia Lui și Cuvântul a acționat făcând toate prin Duhul Lui, care era prezent. „Să facem om după Chipul Nostru, a zis Dumnezeu. Era prezent Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt. Așa a fost, Cuvântul Isus  era și este prezent, din Genesa 1, până în Apocalipsa pe fiecare pagină a Bibliei. Scopul lui Dumnezeu era ca să aibă fii ai Săi, cu care să poată relaționa Tată-fiu, ca familie a Sa. Chiar dacă cel rău a reușit să împiedice planul Tatălui, pentru omul creat în Eden, a fost pentru o vreme, pe care Dumnezeu o vedea mai înainte de întemeierea lumii și-i hotărâse vremea când omul nu va mai fi creat, ci născut din ADN-ul Tatălui.

   Ioan 1:14. „Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, iar noi am privit gloria Lui, o glorie ca a Singurului Fiu venit de la Tatăl, plin de har și de adevăr.” Amin! ----- Cuvântul S-a făcut trup, în Maria fecioara pregătită pentru asta. A locuit printre noi, în vremea aceea o viață biruitoare. A fost „Omul” adevărat purtând chipul nostru, dar fără păcat. A fost Omul perfect. Și noi am fost născuți din nou perfecți în duh, duhovnicește, dar în suflet, ne perfecționăm prin Cuvântul Isus în fiecare zi. Am fost născuți din Dumnezeu, din Sămânța Lui, din Isus Hristos, prin Duhul Sfânt. „Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat autoritatea să devină copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii pământești, nici din voia vreunui bărbat, ci din Dumnezeu.” Amin! ----- Înțelegi, născuți din Dumnezeu, nu din apa râului, ori alte obiceiuri, liniștindu-ne cugetul, -că m-am botezat-. Această Naștere din nou este -botezul în moartea lui Hristos, totul este dumnezeiesc. Dumnezeu a îmbrăcat costumul nostru de carne, părăsind slava care o avea ca Dumnezeu. S-a întrupat părăsind toate atributele Lui de Dumnezeu, făcându-Se Om, dar fără păcat. Planul acesta era hotărât mai înainte de vecie, în Hristos. De aceea toată Biblia este axată pe slava și planul lui Hristos, împlinit la vremea potrivită de Dumnezeu pentru salvarea omului prin „nașterea din nou”, în Hristos Isus, la Cruce, prin credință în Dumnezeul adevărat, descoperit nouă la sfârșitul vremurilor, în Hristos.

   1 Petru 1:20. „El a fost cunoscut înainte de întemeierea lumii, dar a fost arătat în vremurile de pe urmă pentru voi, care, prin El, credeți în Dumnezeu. El L-a înviat dintre cei morți și L-a glorificat, astfel încât credința și speranța voastră să fie în Dumnezeu.” Amin! ------ Isus Cuvântul este alfa-omega, începutul și sfârșitul. Vrei „veșnicia” cu El? Crede Cuvântul Adevărului Isus Hristos, citește-L, meditează la El, rumegă-L și astfel vine credința în Dumnezeu Isus Hristos. El a venit făcându-Se ca noi, ca și noi să vrem să ne facem ca El. El Unul, S-a făcut mulți (noi), ca noi (mulții) să devenim -una- în El, în Hristos, prin naștere din nou, priminnd ADN-ul lui Dumnezeu, în Hristos, Dumnezeul adevărat. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 73
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni