Panzele de canavas
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi acea buna lucrare, o va ispravi pana in ziua venirii lui Isus Christos" (Fil. 1:6).

Am vizitat aceasta casa in Brisbane, unde sora Maria ne-a aratat colectia dansei de goblenuri. Nu exagerz daca spun ca in cele trei camere de la parterul casei am vazut cel putin 20 de tablouri, de diferite marimi, unul mai frumos decat altul. Aceasta era munca ei de o aproape o viata in Australia.Goblenul ca si oricare alt lucru de mana sunt lucruri migaloase care necesita multa rabdare. La inceput nu vezi nimic clar, dar pe masura ce avansezi se vede imaginea finala. Pe o parte sunt doar noduri si ate incurcate.

Asa este si lucrarea Domnului in copiii Lui. Noi nu vedem decat fata de sub soare, cu incalceli si noduri. Dar nu-i posibil ca lucrul Lui sa ramana neterminat. Dumnezeu are o indelunga rabdare cu noi. El este Maestrul proiectant care vede dinainte frumusetea pe care vrea s-o creeze in fiecare dintre noi. Amy Carmichael scrie in cartea "Trandafirul din hatisul de spini", cum cineva i-a explicat cum se fac covoarele persane. La aceste covoare lucreaza de obicei doua echipe de oameni incepand dinspre margini spre centru. O echipa de oameni stau pe o banca pe o parte a urzelii care atarna de o grinda din tavan. Proiectantul modelului sta de partea cealalta si sub forma de cantare ghideaza lucratorii de partea cealalta ce culoare sa aleaga si sa o taie la lungimea necesara. Langa ei sunt tot felul de bobine cu ata colorata si ei raspund inapoi tot prin cantare ceea ce au auzit, taie culoarea si o trage prin urzeala apoi o inoada. Ei nu vad nimic din model pana covorul nu este terminat. La gata, proiectantul taie capetele libere si tunde firele de lana la acelas nivel. Lucratorii nu aleg nimic si nu vad nimic pana lucrul este terminat. Responsabilitatea lor este simplu sa asculte si sa faca ce li s-a spus. Dar cand covorul este gata, se vede imbinarea culorilor si cum fiecare fir inodat in urzeala are rolul lui in crearea frumusetii modelului.

Adesea si pentru noi este bine sa ne gasim pacea in cunostinta ca Domnul stie ce face si sa ne uitam si sa anticipam sfarsitul la care Domnul doreste sa ajunga, decat la inceputul ori mijlocul cailor Lui. Orice artizan este mandru de lucrul lui terminat. La fel si Domnul doreste sa isi gaseasca satisfactia si implinirea in copiii Lui, pe care-i vrea tot mai mult in asemanarea Fiului Lui. Eu am lasat o fata de masa de macrame neterminata pentru 6 ani, desi mai erau doar doua ore de lucru. Dumnezeu niciodata lucrurile neterminate. Desi este nevoie de o viata de om ca sa ne dea forma dorita, El nu oboseste si nu ne abandoneaza. Olarului i se intampla adesea sa nu-i reuseasca vasul de prima data, dar el nu abandoneaza, si tot face vasul care ii place (Ier.18:4). La fel este si Domnul Dumnezeu. "Iata cum este lutul in mana olarului, asa sunteti voi in mana Mea, casa a lui Israel!" (Ier.18:6).

Doamne, precum vrei, asa fa Tu, Tu esti Olarul iar eu, lutul.
Fa-ma ca sa fiu pe placul Tau, acum cand stau la Cuvantul Tau.

Doamne, Tu m-ai facut din tarana si-n adinc mi-ai turnat vesnicia;
Dar in mine-o faptura pagana zi si noapte isi cere simbria.
Nu sunt Doamne, decat o suflare, decat carne cu multe pacate,
Si Te caut cu dor si pftare sa-mi dai forma trairii curate.
Eu sunt scurgerea, aburul, clipa, sunt doar lutul, iar Tu esti Olarul.

Ocroteste-ma , Doamne, cu-aripa daltuieste-mi faptura cu harul, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1553
  • Export PDF: 4
Opțiuni