Codex Sinaiticus
Autor: Anonim  |  Album: Biblia  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Era o noapte misterioasă în deşert. Din când în când se aude urlând un şacal. O caravană se apropie peste dunele de nisip şi trece printre tufişuri. Conducătorii caravanei, doi arabi, poartă fiecare câte două pistoale mari în tecile lor, căci triburile de beduini sunt în război unul cu altul. Înapoia lor, un europea îi urmează de aproape.

   Dintr-o dată se aud împuşcături. Caravana a intrat în zona de luptă a locuitorilor deşertului. Este foc de puşcă, bărbaţii sar din şeile lor şi îşi trag pistoalele. Europeanul îşi ia puşca. Târându-se, bărbaţii avansează. Apoi, repede pe cămile cu toată viteza înainte! Acest european este Contele von Tischendorf din Leipzig. Caută el aventuri în acest deşert periculos al peninsulei Sinai?

   Nu, el are un singur lucru în gând: să ajungă la Mânăstirea Muntelui Sinai. El călătoreşte cu această caravană venind din Egipt, pentru că a auzit presupuneri cum că acolo sunt manuscrise foarte vechi ale Bibliei.

   După săptămâni de căutare, cu puţin timp înainte de a hotărî să plece, contele găseşte într-un coş de hârtii nişte pergamente: erau copii directe chiar de pe originalele scriitorilor biblici!

   Contelui i-a fost permis să ia cu el un manuscris care a fost numit "Codex Sinaiticus" pentru că a fost găsit în Sinai. Acesta e păstrat şi expus la Muzeul Britanic din Londra.

când îţi doreşti ceva cu adevărat, în ciuda tuturor piedicilor, cu multă râvnă şi perseverenţă, vei ajunge să ai, să ajungi, să rezolvi, să primeşti. În mâna Domnului sunt toate lucrurile şi El dă fiecăruia răsplata cuvenită.
Domnul cu tine şi toţi ai tăi.
Adăugat în 14/02/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
Opțiuni
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit