Isus i-a zis: „Nu ți-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” (Ioan 11:40)
Ce înseamnă a vedea slava lui Dumnezeu? În contextul învierii lui Lazăr, care este de fapt ultima minune făcută de Isus înaintea deciziei Sinedriului de a-L omorî, Domnul Isus adresându-se Martei, sora lui Lazăr, spune cuvintele din textul de mai sus. M-am gândit la semnificaţia cuvintelor Mântuitorului. De fapt, dacă citim textul în continuare, vedem o demonstraţie a puterii divine prin înfăptuirea învierii lui Lazăr din morţi, poate cea mai mare minune din timpul vieţii pământeşti a Fiului lui Dumnezeu. Cei care au asistat atunci şi acolo au văzut chemarea la viaţă a lui Lazăr prin Cuvântul care dă viaţă, care regenerează un trup pornit spre descompunere. Asistăm la un proces antientropic, adică pentru moment revine la starea de funcţionare normală a întregului sistem creat de Dumnezeu. A vedea slava lui Dumnezeu înseamnă a-L vedea pe Isus făcând minuni.
În al doilea rând, dincolo de evenimentul propriu zis, putem observa, aşa cum scrie în Evrei 1:3, faptul că Isus este „oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui” adică a fiinţei Tatălui. Prin Isus putem cunoaşte cum este Tatăl şi, în acelaşi timp, recunoaştem că Isus este Mesia, Unsul lui Dumnezeu. Este reflectarea Tatălui, efigia desăvârşită a Lui în trup omenesc.
În al treilea rând, putem să vedem cine este cu adevărat Isus Hristos. A afirmat, în Ioan 11:25,: „Eu sunt învierea şi viaţa.” Ne promite şi nouă, că este în stare să ne readucă din moartea păcatului, să ne regenereze, să ne dea o viaţă nouă, o perspectivă nouă, ca să trăim in lumina veşniciei.
Cum putem vedea slava lui Dumnezeu? Dacă vom crede, dacă ne vom încrede pe deplin în Cel ce L-a înviat pe Lazăr din morţi, care a murit pentru păcatele noastre pe cruce, fost îngropat, a treia zi a înviat, iar acum şade la dreapta Tatălui şi mijloceşte pentru noi. Eu mi-am încredinţat soarta în mâna Lui şi cred că-L voi vedea aşa cum este, în gloria Tatălui.