Sunt toate păcatele egale în fața lui Dumnezeu?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Păcat
Resursa adaugata de Mada_O in 07/05/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

    De multe ori am auzit spunându-se că toate păcatele sunt egale în fața lui Dumnezeu. Dar acest lucru nu pare tocmai potrivit. Dumneavoastră ce spuneți?

    Am auzit și eu acest lucru. Și motivul pentru care oamenii au spus acest lucru este Iacov 2:10, unde spune că: „Dacă ai comis un păcat, te-ai făcut vinovat de toate.” Ceea ce pare să însemne că orice păcat, mare sau mic, sunt complet vinovat pentru toate poruncile. Prin urmare, orice păcat este la fel de condamnabil pentru mine.

    Dar aceasta nu este întreaga poveste, nu-i așa?

    În primul rând, nu toți sunt răniți în același mod de fiecare păcat. Cu alte cuvinte, dacă eu îl împușc pe Michael, chiar acum, până îl omor sau dacă doar îl scuip, ambele sunt păcate foarte urâte, pe care Isus le numește crime făcute din ură. Dar Michael nu e mort dacă eu doar îl scuip! Deci, cel mai rău păcat – având cele mai rele efecte – ar fi uciderea. Și cred că ar trebui să spunem asta, deoarece chiar așa e! Deoarece consecințele contează, cel puțin pentru tine – și cred că și pentru mine. Iată alt text despre care ar trebui să aducem vorba.

    Isus a învățat că ar trebui să existe grade ale pedepsei. Dacă știi ce este drept și nu-l faci, vei fi bătut cu mai multe lovituri decât dacă n-ai fi știut ce e drept și ai fi făcut ce este rău. Deci, există grade de pedeapsă, ceea ce înseamnă că există și grade de vinovăție, ceea ce înseamnă că unele păcate sunt mai condamnabile decât altele.

    Permiteți-mi să mă întorc la Iacov și doar să spun ceea ce cred că este menit să înțelegem de acolo. Argumentul este, motivul pentru care te faci vinovat, dacă comiți un păcat, pentru toate păcatele, este faptul că un singur Dumnezeu a spus toate aceste lucruri. Prin urmare, Iacov încearcă să atragă atenția aspura faptului că dacă îi spun lui Dumnezeu: „Am de gând să fac asta împotriva Ta” – acest păcat mic, să zicem că scuipăm pe cineva – „și am de când să comit acest mare păcat împotriva Ta”, în ambele cazuri l-ai sfidat pe Dumnezeu. În ambele cazuri i-ai spus „nu” lui Dumnezeu. Asta este ceea ce Iacov ne spune. El vrea ca noi să simțim că fiecare păcat, de la cel mai mic până la cel mai mare, este împotriva lui Dumnezeu, ci nu doar împotriva oamenilor și a consecințelor. Și în acest sens, orice păcat este infinit de atroce.

    Deci, va trebui doar să modelezi acest lucru și să îți spui, că atunci când vine vorba de Dumnezeu fiind defăimat în inima mea, comit un rău infinit împotriva Lui, chiar dacă comit un păcat mic sau unul mare. Dar există și alți factori care trebuie ținuți în vedere.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2858
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni