Ce s-a întâmplat la "Crăciun"?
Autor: Doru Hriscu  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de resursecrestine in 29/12/2012
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 3 voturi

Nu cred că numele original al sărbătorii este Crăciun, dar ştiu sigur că nu este Christmas, nici X-Mas! La un calcul simplu şi Biblic, se pare că Isus s-a născut la sfârşitul lui Septembrie, începutul lui Octombrie. Vă las pe voi să descoperiţi cum e posibil aşa ceva... Dar nu despre asta doream să scriu ci despre două stări, două atitudini care au cuprins omenirea de atunci; şi o vor mai cuprinde odată, la celălalt Advent al lui Hristos! Cea de a treia a fost probabil „normală” pentru că mulţi nu au ştiut ce se întâmplă şi astfel şi-au văzut în continuare de afaceri, de familii, de şcoli, de viaţă...

Pentru o categorie, a fost o mare bucurie. Aceştia aşteptau de mult acest eveniment. Pentru ei a fost punctul culminant al istoriei care a adus în inimile şi pe buzele lor laudă la adresa Celui Preaînalt, a adus „pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui”. A adus speranță, o viață nouă, un nou mod de gândire, eliberare de sub tirania păcatului și a lui Satan; venirea lui Isus în lume a adus pentru ei speranța reîmpăcării cu Dumnezeu Tatăl, bucuria părtășiei cu El în rugăciune. Venirea lui Isus în lume L-a adus pe Dumnezeu în inimile celor care se încred în El, prin prezența nemijlocită a Duhului Sfânt. Și a adus o nouă cetățenie: una divină, în prezența lui Dumnezeu și chiar cu Dumnezeu însuși, la a doua venire a lui Hristos. Numai vești superbe!

Pentru cealaltă categorie, a fost o mare groază. Aceştia nu se aşteptau ca să vină „un nou Împărat” al lui Israel. Irod şi susţinătorii lui au fost îngroziţi de această veste. Şi au băgat groaza şi în alţii: părinţii băieţilor între 0 şi 2 anişori! Aceştia au aflat cu groază că băieţii lor sunt „posibili” împăraţi, şi în loc să fie motiv de bucurie, au fost îngroziţi de reacţia crudă şi groaznică a soldaţilor: „moarte micuţilor”.

Va mai fi o zi când lumea se va împărţi în două categorii, şi doar două: la sfârşitul acestui pământ! La cea de a doua venire a lui Hristos pe pământ, lumea va fi împărţită în două: pentru unii va fi „o mare bucurie” că se întâlnesc cu Cel pe care l-au declarat Domn, Stăpân şi Salvator al lor, iar pentru ceilalţi va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor” pentru că n-au vrut să creadă şi să se încreadă în Isus.

Pentru tine ce a adus sărbătoarea „Crăciunului”? Dar oare ce va aduce a doua venire a lui Hristos? Fie ca ambele veniri în lume a lui Hristos să aducă „o mare bucurie”!

"Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul....” (Luca 2:10-11)

Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel Atotputernic a început să împărăţească. Să ne bucurăm, să ne înveselim şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit şi i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor şi curat.” (Apoc. 19:6-8)

Recunosc ca faceam parte din alta categorie,pt mine Craciunul insemna vanzari grase si frumoase.Slava Domnului ca m-a inclus in categoria celor ce suspina dupa venirea Lui,mi-e infinit mai bine.Sa dea Dumnezeu ca sarbatoarea de Craciun sa o celebram in fiecare dimineata cand deschidem ochii si sa ne asemanam din ce in ce mai mult cu Cel ce ne-a dat numele de crestini !
Adăugat în 29/12/2012 de ortodoxul
...atuci,s-a intimplat ce scrie autorul;Noul nascut a adus ;speranta, eliberare, un nou mod de gindire,eliberare de sub tirania raului.Multumim Doamne Isuse de lucrarea de sfintire si iertare a omenirii, multumim Tata Ceresc, caci ai avut in vedere iertarea noastra.
Adăugat în 30/12/2012 de sanda_tulics
Ce introducere interesanta, ma bucur ca esti unul dintre cei care au descoperit nasterea Mantuitorului ca fiind in preajama sarbatorii Biblice: Corturile, sau Ziua Roadelor, adica intre spetembire-octombire. Atunci cand israelitii umpleau ulitele, hanurile, pentru a se pregati de minunata sarbatoare, Dumnezeu pe langa toate roadele, mai ofera omenirii un Rod, pe Domnul Isus Hristos, la Sarbatoarea bucuriei, toamna. Ce este interesant, in primul rand nu a cerut Domnul sa se faca asa ceva, nu au celebrat nici Apostolii, nici Biserica primara ziua de nastere a Mantuitorului, in schimb istoria si chiar argumente Biblice arata ca atat Domnul, Apostolii, si Biserica primara, au celebrat sarbatorile cerute de Dumnezeu in Levetic 23, si Deuteronom 16, sa fie praznuite de evrei, de bastinasi, si de straini, iar crestinatate din ziua de azi spun "nu vrem", iar ideile pagane, sau catolice sunt primite cu bucurie de crestinatate declarand ca sunt in cinstea Domnului, oare Domnul a cerut asa ceva? Cel putin termenul Craciun nici nu exista in Biblie, nustiu cum de nu le este scarba crestinatatii sa rosteasca nume de dumnezeu strain!? Sunt multe lucruri care trebuie sa ne dea de gandit in vederea primirii lui Hristos, si a venirii Sale!
Adăugat în 01/01/2013 de piraton
Statistici
  • Vizualizări: 3775
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni