Se cauta un tata adevarat...~~~Partea 2
Autor: Philip Wylie  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 28/09/2008
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 2 voturi
"Pentru copii , un tată este un exemplu de bărbăţie, în carne şi oase. De la el învaţă o fată ce face un bărbat, ce înseamnă un bărbat, lucrurile în care crede el sau lucrurile pe care le detestă. Exemplul său va determina pentru totdeauna reacţiile ei faţă de bărbaţi. În mod similar, un băiat, încă din pătuţul său, începe să prindă de la tatăl său acele aspecte timpurii ale caracterului bărbatului care va ajunge într-o zi.


Dacă tatăl "lipseşte" din mintea fragedă a copilului, copilul va pierde enorm, pentru că el nu va avea nici un exemplu după care să-şi direcţioneze faptele, sau faţă de care să reacţioneze.

Absenţa tatălui lasă în urmă un vast pustiu interior, o anexietate imensă datorată lipsei călăuzirii. Încetul cu încetul, în mintea lui tânără se acumulează tot mai puternic sentimentul abandonării. Tatăl său îl face să se simtă respins prin simplul fapt că este prea ocupat sau prea obosit pentru o companie activă.

Este oare permisă această neglijare a copilului, chiar şi pentru un tată care munceşte din greu? Într-o săptămână sunt 168 de ore. Un bărbat petrece, în medie, cam 44 din ele la locul de muncă. Să mai adăugăm la acestea încă vreo 15 ore pentru drum, pauze de masă, ore suplimentare, etc. Să mai punem apoi deoparte 56 de ore, câte 8 în fiecare noapte, pentru somn... Ajungem la un total de 115 ore- lăsându-i tatălui 53 de ore pentru mese, relaxare sau orice altceva ar dori el să facă. Dar cu siguranţă, în aceste 53 de ore ar trebui să găsească timpul necesar pentru a le fi tată copiilor săi.

Însă fac taţii lucrul acesta? În majoritatea cazurilor, nu. Mama încearcă să-i înveţe pe fiii săi să devină bărbaţi. Dar ea nu-i poate ajuta să-şi imagineze tot ce ar trebui să fie un bărbat, după cum un canar n-ar putea să înveţe de la un peştişor ce înseamnă bucuriile, îndatoririle şi problemele vieţii sub apă.

A fi tată nu înseamnă numai dragoste, integritate, curaj, cunoaştere şi un echilibru sănătos între credinţă şi spirit critic; înseamnă şi a împărtăşi aceste trăsături, în fiecare zi, cu cei al căror viitor depinde de ele: copiii săi. Evident, tata nu poate fi un tată adevărat dacă nu stă prea mult pe acasa- cu mintea, cu inima şi cu spiritul, nu numai cu trupul.

Însă tata a plecat de acasă. Şi nu se va mai întoarce până când nu va înţelege că cele mai profunde satisfacţii ale vieţii lui vor decurge mai întâi din calitatea sa de tată şi numai după aceea din faptul că este un sportiv de primă clasă, ori un om de afaceri cu nume răsunător."

Când tata se roagă...

Când tata se roagă, el nu foloseşte
Cuvinte rostite mereu la amvon;
Vorbeşte de lucruri diverse, fireşte,
Dar toate sunt altfel;şi vorbe şi ton.

Când tata se roagă la dânsul acasă
El vine la Domnul cu multe nevoi;
Dar tot ce-l frământă şi tot ce-l apasă
Mai mult decât toate atunci, suntem noi.

Când tata se roagă, în casă-i tăcere;
Ce calm, ce-adâncime îi tremură-n glas!
Noi ochii ne-nchidem şi până-n unghere
Se-aude bătaia bătrânului ceas.

Când tata se roagă, el basme nu spune
Îi ies de pe buze cuvinte fierbinţi,
Rugându-L pe Domnul să fac-o minune
Să-i fie băieţii mai buni, mai cuminţi.

Când tata se roagă mereu îşi arată
Dorinţa aprinsă ce-o poartă în piept:
Să nu se mai certe ai săi niciodată
Să umble cu teamă pe drumul cel drept.

Când tata se roagă, simţim o putere
De sus cum coboară precum un şuvoi
Şi-n inima noastră se naşte-o durere
Că tatei dureri, îi producem şi noi.

Când tata se roagă, pricepi şi tu, frate,
Că poate-i şi el uneori supărat,
Că nu i se face întruna dreptate,
Că multe necazuri spre el se abat?

Dar tata se roagă şi iarăşi se roagă,
Suspină şi geme, şi cere-ajutor;
Şi dacă se roagă de-o viaţă întreagă
Să fie acesta un lucru uşor?!

Da, tata se roagă! Deşi câteodată
Noi nu înţelegem cuvintele lui,
Îi strângem puternic mâna de tată,
Căci alta mai caldă, mai gingaşă nu-i.

Ssst! Tata se roagă! Cu zarva e gata!...
Dar mâine intrând în al Slavei Palat,
Păstrăm amintirea eternă că tata,
O viaţă întreagă cu foc s-a rugat.
~~~Se cauta un tata adevarat...~~~Partea 2: Pentru copii, un tată este un exemplu de bărbăţie, în carne şi oase. De la el învaţă o fată ce face un bărbat, ce înseamnă un bărbat, lucrurile în care crede el sau lucrurile pe care le detestă. Exemplul său va determina pentru totdeauna reacţiile ei faţă de bărbaţi. În mod similar, un băiat, încă din pătuţul său, începe să prindă de la tatăl său acele aspecte timpurii ale caracterului bărbatului care va ajunge într-o zi.
solutii biblice
"Într-o săptămână sunt 168 de ore. Un bărbat petrece, în medie, cam 44 din ele la locul de muncă. Să mai adăugăm la acestea încă vreo 15 ore pentru drum, pauze de masă, ore suplimentare, etc. Să mai punem apoi deoparte 56 de ore, câte 8 în fiecare noapte, pentru somn... Ajungem la un total de 115 ore- lăsându-i tatălui 53 de ore pentru mese, relaxare sau orice altceva ar dori el să facă. Dar cu siguranţă, în aceste 53 de ore ar trebui să găsească timpul necesar pentru a le fi tată copiilor săi."Asta poate e valabil in cazul americanilor (desi imigrantii stiu ca lucreaza mult mai mult)insa in romania se lucreaza de regula cam 60-72 ore/saptamana(nu uitati ca se lucreaza si sambata)prin urmare calculele trebuiesc refacute deoarece, in romania ,o sa vedem ca tatal roman nu are la dispozitie decat 23 ore , fata de cele 53 de ore de care dispune tatal american.Sa nu mai vorbim de faptul ca tatal roman e plecat la munca prin strainatate(se omite acest detaliu).Totusi ,exista solutii.Trebuie gasit un suplinitor ,care sa stie cuvantul si sa poata sa educe copilul in lipsa tatalui.Eu zic ca fiecare biserica ar trebui sa aiba cel putin 10 astfel de oameni.Cand membrii bisericii din ierusalim au avut probleme,macedonienii le-au sarit in ajutor.eu zic ca la fel trebuie sa facem si noi pentru familii ale caror tatici sunt plecati in strainatate la munca.
Adăugat în 29/09/2008
Absența tatălui în casă nu poate fi suplinită nici de mamă, nici de biserică, nici de activități, nici de bani.Eu cred că e vremea ca tații români să-și preia răspunderea pentru copii pe care i-au adus pe lume, și să-și stabilească prioritătile în mod inteligent. Ce poate fi mai de preț ca investiția spirituală pe care o faci în proprii copii? Banii câștigati în străinătate?



Psalmii 127:1 Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte.



Psalmii 127:2 Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu…



De ce să vă abandonați sau să neglijați moștenirea primită de la Domnul ca să câștigați o pâine mai albă.... „căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn”.


Investiți în fii voștri adevărate valori și ei vor fi pentru voi ca săgețile în mâna unui războinic. Voi nu veți rămânea de rușine când vrășmașii vă vor provoca la poartă.

„O mie să cadă alături de tine , și zece mii la dreapta ta , dar ciuma sărăciei de tine nu se va apropia.”

Societatea românească suferă și se privează singura de binecuvântările pe care Dumnezeu le revarsă peste familiile unde ambii părinți își asumă și își preiau cu conștiinciozitate rolul de părinte.


Sunt atâția copii cărora le lipsesc exemplul unui tată adevărat . Copii crescuți fără unul sau chiar ambii părinți, indiferent din ce motive- vor fi copii care vor avea de suferit în viață.Copii când vor crește mari nu-și vor aduce aminte dacă în copilărie au avut de toate sau nu, ci își vor aduce aminte și vor povesti cum a fost tata, sau cum a fost mama.



Copii care nu-și pot face o imagine bună despre tatăl lor, vor suferi și o pierdere spirituală deoarece în Biblie foarte frecvent imaginea lui Dumnezeu este raportată la imaginea de Tată. Ce părăre își vor face copii neglijați de tați lor despre Dumnezeu? Ori poate vor zice- dacă m-am descurcat în viață fară tatăl pământesc, la ce îmi folosește Tatăl ceresc?



Domnul să facă să lumineze fața Lui peste familiile din România, și să se îndure de poporul român! Să -și deschidă mâna larg și să ne binecuvinteze, pentru ca părinții să nu mai fie nevoiți să-și părăsească copii, și nici țara pentru a-și câștiga existența.



Rugăciune pentru țară...




Ca un blestem căzut peste România,


Urgia mistuie și lasă-n urmă sărăcia,


Sufăr nevinovații, copii, batrânii, neputincioși,


Strigă la cel de sus, disperați credincioșii.


Părinții caută pâine, stăpâni li-s străinii,


De copiii rămași singuri au grijă vecinii;


Trăim greu ca pe vremea lui Ieremia,


Ai milă Doamne, salvează România.


Conducătorii pe care n-i i-am ales,


Roadele țării pentru ei le-au cules,


Ne-au furat, ne-au jefuit, ne-au făcut legi,


Ni-e țara de ocară, și de râsul lumii-ntregi.


Că i-am ales, Doamne te rugăm ne iartă,


Judecă-i, smulge-le din mâini domnia dată,


Adu prosperitatea la poporul de rând,


Ce-și caută pîinea printre străini suspinând.


Te chemăm vino Tu, țara o guvernează,


De mincinoși, și corupți ne eliberează;


Sperăm în Tine, adu-ne în suflet bucuria,


Oprește urgia și binecuvintează România.
Adăugat în 29/09/2008
Nu criticati taticii din strainatate
"Ce poate fi mai de preț ca investiția spirituală pe care o faci în proprii copii? Banii câștigati în străinătate? " Un copil poate fi intretinut cu banii din Romania insa de la 2 copii in sus e mai greu.Nu critica parintii care merg in strainatate.Ei merg acolo tot pentru copii.Nu-i vorba de a avea o paine mai alba ci de a avea o paine,paine care nu si-o pot permite in Romania. Sti cat e o chirie in Bucuresti?Sti cat e o chirie in Cluj?In Sibiu?De fapt in orice oras,pretul locuintelor e astronomic iar parintii trebuie sa ia o decizie,daca vor ca familia lor sa nu moara de foame.Eu nu cred ca Isus ar vrea ca slujitorii lui sa moara de foame.David scria in psalmul 37"Psalmii 37:25 Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea."Daca ei ar fi ramas in Romania,ar fi ajuns sa-si cerseasca painea,ori asa ceva nu e permis de biblie.Pavel spunea clar si raspicat in epistolele sale:"Cine nu munceste nici sa nu manance"Ca nu putem avea incredere in guvern,toata lumea o stie nu numai noi.Hai ca cei dintre noi care au spirit intreprinzator sa ceara Domnului ca sa ne binecuvanteze sa avem cat mai multe businessuri de succes astfel incat sa poata oferi salarii care sa permita romanilor sa supravietuiasca in Romania.Intre timp,sa-i ajutam pe copiii ramasi acasa." Copii care nu-și pot face o imagine bună despre tatăl lor, vor suferi și o pierdere spirituală deoarece în Biblie foarte frecvent imaginea lui Dumnezeu este raportată la imaginea de Tată. Ce părăre își vor face copii neglijați de tați lor despre Dumnezeu? Ori poate vor zice- dacă m-am descurcat în viață fară tatăl pământesc, la ce îmi folosește Tatăl ceresc? "Pai atunci hai sa facem in asa fel incat sa fim noi cei ramasi in Romania niste suplinitori potriviti si sa avem grija astfel incat copiii fratilor nostrii sa nu sufere.O propun doar ca si solutie temporara.Nu fac din ea una permanenta dar pana una alta,trebuie sa facem ce au facut macedonienii cand sfintiidin ierusalim aveau probleme:sa oferim ajutor.Sunt foarte bune rugaciunile,sunt chiar recomandate,dar trebuie sa luam aminte de faptul ca "Nu orisicine-mi spune Doamne Doamne va intra in imparatia tatalui meu ci cel ce face voia tatalui meu care este in ceruri"Asadar la treaba.Domnul sa ne binecuvanteze.
Adăugat în 01/10/2008
Adrian,

As vrea sa primesti acest cuvant cu blandete.
"Nu critica parintii care merg in strainatate.Ei merg acolo tot pentru copii."
Responsabilitatea oricarui sot (tata) este mai intai fata de sotia sa (sa o creasca in Domnul) si apoi fata de copiii sai. Dumnezeu in ziua judecatii te va judeca (ca credincios) pentru modul in care tu ai ti-ai iubit si crescut spiritual sotia (Efeseni 5:23-31) si copiii. Plecand in strainatate, sotul renunta la responsabilitate de sot si apoi de tata.
Cu toata dragostea, trebuie sa iti spun ca interpretezi in mod eronat mai multe versete:
1. Versetul despre "Cersitul painii" nu inseamna ca Dumnezeu nu te va binecuvinta in tara pt ca "De fapt in orice oras,pretul locuintelor e astronomic iar parintii trebuie sa ia o decizie,daca vor ca familia lor sa nu moara de foame.Eu nu cred ca Isus ar vrea ca slujitorii lui sa moara de foame.David scria in psalmul 37"Psalmii 37:25 Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea."Daca ei ar fi ramas in Romania,ar fi ajuns sa-si cerseasca painea,ori asa ceva nu e permis de biblie.Pavel spunea clar si raspicat in epistolele sale:"Cine nu munceste nici sa nu manance"Ca nu putem avea incredere in guvern,toata lumea o stie nu numai noi."
Prin ceea ce spui tu arati ca nu ai credinta ca Dumnezeu te poate binecuvinta acolo unde te-a pus, in ciuda guvernului si a situatiei in care te afli. De unde stii ca daca ar fi ramas in Romania si-ar fi cersit painea? Ai cum sa imi dovedesti 100% ca si-ar fi cersit-o daca ar fi fost credinciosi pana la capat si ar fi ramas alaturi de familie? Biblia nu spune ca atunci cand este foamete sau situatia economica este precara solutia este "fugirea in Egipt" ci credinta in promisiunea ca cel neprihanit nu isi va cersi painea. Interpretarea corecta este: in orice situatie, Dumnezeu nu va ingadui sa iti cersesti painea.
Nu inteleg cum, in ziua judecatii, la intrebarea: "De ce nu ai stat cu ei?" vei putea sa Ii raspunzi ca avand in vedere situatia economica si guvernul ai considerat ca nu se poate implini versetul ca "cel neprihanit nu isi va cersi painea" si ai hotarat sa ii lasi acasa.
Un principiu care ne ajuta sa interpretam corect Scriptura este: Dumnezeu niciodata nu porunceste sa implinim Cuvantul, daca pentru a-l implini trebuie sa incalcam o alta porunca de-ale Lui. Daca incercand sa implinesti o porunca clara a Bibliei va trebui sa incalci o alta e clar ca faci ceva gresit. In Biblie (Deuteronomul 6:6,7) este scris: "Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. "
Plecand din tara tu incalci aceasta prounca si nu vei mai putea sa ii vorbesti copilului tau acasa, in calatorie, cand te scoli si cand te culci. Iar daca imi spui ca poti lasa copiii cu mama atunci incalci o alta porunca a Bibliei data prin Pavel care spune ca sotii sa nu se desparta (1 Cor 7:5 - separarea este permisa numai pt "post si rugaciune" - nu pt plecare in strainatate - si doar "pt un timp" in vederea "postului si a rugaciunii" si nu a altor lucrur). Cred ca nu are sens sa insist asupra acestui aspect si cred ca esti de acord cu mine ca un sot si o sotie nu ar trebui sa fie separati pentru o perioada lunga de timp. Daca nu esti casatorit sunt convins ca iti vei da seama de adevarul acestor cuvinte atunci…(prietenii stiu de ce).
2. Versetul despre macedoneni este scos din context. Acolo era vorba de ajutoare (materiale) si nu de cresterea copiilor. Cred ca Biblia este extrem de clara in aceasta privinta. Este usor sa arunci responsabilitatea pe scoala de duminicala, frati, surori, familie sau chiar sotie: Dumnezeu te-a facut capul familiei si Ii vei da o data socoteala pentru tot ce ai facut. Responsabilitate este a ta! Nu este treaba bisericii sau a familiei. Este responsabilitatea mea si a ta ca tati si soti. M-as bucura daca ai asculta de pe acest site predica lui Paul Washer intitulata "Family Series" (are patru parti) si este extrem de Biblica.
De asemenea, nu toata lumea trebuie sa isi cumpere casa (se poate sta si cu chirie) si se poate trai si cu un singur salariu. Am trait asa si sunt mii care traiesc la fel. De fapt cred ca aici este problema: nu am intalnit pe nimeni (aflat in putere) sa moara efectiv de foame. Decat daca era lenes. Am intalnit insa oameni care au vrut sa aiba mai mult in detrimentul vietii spirituale a familiei lor.
"Pai atunci hai sa facem in asa fel incat sa fim noi cei ramasi in Romania niste suplinitori potriviti si sa avem grija astfel incat copiii fratilor nostrii sa nu sufere.O propun doar ca si solutie temporara"
Din nefericire aceasta propunere este, asa cum am mai spus, opusul invataturii Bibliei. Normal, ai putea sa o faci, dar consecintele vor fi deasupra capului tau.
Eu ma rog ca Dumnezeu sa n u fiu un lup moralist si sa ne dea putere amandurora sa fim pentru sotiile si copiii nostri, sotii si tatii pe care Ii vrea El, neabatandu-ne nici la stanga nici la dreapta de la Cuvant. Dumnezeu rasplateste credinciosia si ascultarea, nu micile noastre "scheme" (a la Avram si Agar) pentru a iesi din impas. Nu zic sa nu fi acel "tata" pentru un copil ai carui parinti sunt plecati (te incurajez cu toata caldura), dar cred ca iti dai seama ca facand acest lucru nu vei indeparta responsabilitatea pe care acei parinti o au in fata Lui Dumnezeu!
Domnul sa te binecuvanteze!


Adăugat în 03/10/2008
Draga eu
Sa o luam incet.
1.\" Responsabilitatea oricarui sot (tata) este mai intai fata de sotia sa (sa o creasca in Domnul) si apoi fata de copiii sai.\"Adica vrei sa spui ca cei plecati in strainatate nu-si iubesc sotiile?Vezi ca faci o greseala.
2.\"Plecand in strainatate, sotul renunta la responsabilitate de sot si apoi de tata.\"Un tata trebuie sa-si intretina familia.Sa sti ca si la noi in biserica sunt familii care au multi copii si parintii nu sunt plecati in strainatate, dar sa sti ca ei traiesc din subventia noastra.Sunt familii extraordinare,tocmai de aceea le ajutam.Dar va dati seama ca n-avem cum sa-i suportam pe toti.Eu am salariu mare,dar nu pot sa-i intretin pe toti,dati seama.Prin urmare plecand in strainatate rezolva problema financiara a familiei si nu mor de foame.E greu sa-ti intretii familia de la 5 copii in sus.Asadar nu-si neglijeaza rolul de tata si nici cel de sot.
3.\"Prin ceea ce spui tu arati ca nu ai credinta ca Dumnezeu te poate binecuvinta acolo unde te-a pus, in ciuda guvernului si a situatiei in care te afli. De unde stii ca daca ar fi ramas in Romania si-ar fi cersit painea? Ai cum sa imi dovedesti 100% ca si-ar fi cersit-o daca ar fi fost credinciosi pana la capat si ar fi ramas alaturi de familie?\"
Ca si profesie sunt economist prin uramre stiu sa fac un audit financiar si pot sa-ti dau suficiente argumente ca am dreptate,doar ca pagina sta nu-mi permite.
4. \"Biblia nu spune ca atunci cand este foamete sau situatia economica este precara solutia este \"fugirea in Egipt\" ci credinta in promisiunea ca cel neprihanit nu isi va cersi painea.\"Unde am zis eu de fuga in Egipt?N-ai citit cand am scris ca cei dotati cu inteligenta de Dumnezeu sa faca afaceri profitabile in Romania si sa nu mai fuga manati de lacomie si astfel prin ei ,Dumnezeu sa opreasca exodul catre Spania?
5.\"Cred ca nu are sens sa insist asupra acestui aspect si cred ca esti de acord cu mine ca un sot si o sotie nu ar trebui sa fie separati pentru o perioada lunga de timp.\"Un om traieste in medie 65 ani.Eu nu cred ca 4 ani de munca-n spania/italia etc e o perioada lunga.Raportat la 65 ani e o perioada foarte scurta.Stiu ca pana la urma vor venii inapoi,deoarece strainii au stricat circuitul economic cu excesurile si lacomiile lor.S-a prorocit despre asta.
6.\"De asemenea, nu toata lumea trebuie sa isi cumpere casa (se poate sta si cu chirie) si se poate trai si cu un singur salariu. Am trait asa si sunt mii care traiesc la fel.\" Ai incercat sa bagi 5 copii intr-o garsoniera?Tu te-auzi ce vorbesti?Sti cat te costa o chirie?Si apoi ,daca esti dat afara din apartament,ce te faci?Uite,mie Domnul mi-a pus in cap un plan ca pe viitor sa administrez un fond prin care sa construiesc 2 blocuri si sa nu fie nevoiti unii sa suporte chirii prea mari,ca familiile sa nu mai sufere.Momentan nu am fondurile necesare dar ,incet cu incetul Domnul ma va ajuta.
7.\"Am intalnit insa oameni care au vrut sa aiba mai mult in detrimentul vietii spirituale a familiei lor.\"Da.Aici suntem pe aceeasi lungime de unda.Nici mie nu-mi plac astfel de oameni.
8.\"Din nefericire aceasta propunere este, asa cum am mai spus, opusul invataturii Bibliei.\"Biblia ne invata sa ajutam.Daca un frate are probleme,trebuie ajutat.Chiar daca asta ar insemna sa-i preiei copiii.
9.\"M-as bucura daca ai asculta de pe acest site predica lui Paul Washer intitulata \"Family Series\" (are patru parti) si este extrem de Biblica.\"As vrea sa fac un audit financiar domnului Washer sa vad putin cum sta.Daca locuiesti intr-o tara care are mai multe de oferit decat Romania, poti sa critici in voie.
10.\"Nu zic sa nu fi acel \"tata\" pentru un copil ai carui parinti sunt plecati (te incurajez cu toata caldura), dar cred ca iti dai seama ca facand acest lucru nu vei indeparta responsabilitatea pe care acei parinti o au in fata Lui Dumnezeu!\"Normal ca-mi dau seama,cel mai bine e ca tatal sa fie alaturi de ei dar asta nu-nseamna ca trebuie sa nu-i ajutam pe copiii ai caror parinti nu pot sa fie alaturi de ei tot timpul.

Cam asta ar fi.Totusi un lucru e sigur.De criticat putem citica ,dar cel mai important e sa oferim solutii.Iar Dumnezeu a spus ca va da curs oricarei cerere cata vreme e facuta dupa voia lui.
Domnul sa ne binecuvanteze pe toti.
Adăugat în 03/10/2008
Imi dau din nou seama ca numai Dumnezeu te poate lamuri. Imi pare rau ca nu ai luat deloc in seama argumentele biblice prezentate si de mine si de persoana de dinainte: am incercat sa iti dam argumente biblice si versete clare si tu ne-ai explicat cum dpdv financiar (adica omenesc) situatia este prea grea pentru ca Domnul sa isi implineasca promisiunile pentru cine se increde in El cu toata inima (imi aduc aminte de un calaret pe bratul caruia se sprijinea imparatul si care facea un "audit financiar" spunind ca Dumnezeu nu ar putea hrani populatia nici daca s-ar face ferestre in ceruri).
Diferentele doctrinare (pana la urma la asta se reduce totul) fiind prea mari intre noi si nevrind ca discutia sa degenereze intr-o polemica aprinsa, eu ma opresc aici.
Domnul sa te intareasca si sa te tina aproape de El!
Adăugat în 04/10/2008
catre eu
"imi aduc aminte de un calaret pe bratul caruia se sprijinea imparatul si care facea un "audit financiar" spunind ca Dumnezeu nu ar putea hrani populatia nici daca s-ar face ferestre in ceruri" Hai ca faci exagerari.Si apropo,sa sti ca atunci era vorba de o interventie directa a lui Dumnezeu.Ori Dumnezeu nu mai intervine in mod direct si nu va face ca dintr-o data sa fie rauri de belsug in Romania, din simplul motiv ca nu meritam o astfel de atentie.Tu stiai ca romanii au cel mai colorat limbaj cand e vorba de injuratura?Tu crezi ca un astfel de comportament e pe placul lui Dumnezeu?Au trecut vremurile cand Dumnezeu lucra direct cu oamenii.Prea multi romani si-au intors spatele.Acuma se lucreaza indirect(adica e foloseste de anumite persoane).Prin urmare,rog ca toti intelectualii credinciosi si chiar si necredinciosi sa se puna la dispozitia Domnului si sa cerem ca sa ne dea intelepciunea de a conduce afaceri profitabile astfel incat sa platim salarii care sa aduca belsug si sa aducem parintii inapoi acasa.Domnul sa ne ajute spre aceasta.
Adăugat în 06/10/2008
sa retinem esentialul:cand tata se roaga....se vor vedea si roadele in acea familie...frumoasa poezie...fii binecuvantat frate!
Adăugat în 06/10/2014 de colombo1976
in loc sa judecam tatii/mamele plecati/e in strainatate pentru a sustine financiar familia, mai bine sa ne rugam ca Domnul sa pregateasca locuri de munca aici in tara!
sunt zone ale tarii unde locurile de munca sunt un lux.
cat despre cei ramasi in tara si acorda mai multa importanta job-ului decat familiei, Domnul sa le dea intelepciune si putere ca sa isi restabileasca prioritatile ......
fiti binecuvantati de Domnul!
Adăugat în 04/07/2015 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 4794
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 9
Opțiuni