O bisericã dezorientatã, într-o lume pierdutã!
Privind în ansamblu Biserica de azi, ne întrebãm, oare cât va mai rãbda Dumnezeu sfântul pânã va vãrsa aceastã lucrare Laodiceanã din gura Lui. Dacã e un lucru asupra cãruia sunt de acord predicatorii de azi, e acesta, cã trãim într-o epocã Laodiceanã a Bisericii.
În timp ce deasupra capetelor noastre amenintã sabia lui Damocles, noi credinciosii ne lãfãim într-o stare de bogãtie, lenevie, lux, nepãsare si amortire. Desi Dumnezeu are milã si e gata sã ne ierte pãcatele, sã ne curãteascã nelegiuirea, si sã se îndure de neghiobia noastrã, totusi inimile noastre „cãldicele", nici reci nici în clocot, sunt o urâciune în ochii Lui. Ori suntem în clocot ori reci, ori înflãcãrati ori înghetati, ori aprinsi ori stinsi de tot. Lipsa de cãldurã si lipsa de dragoste, iatã douã lucruri pe care le urãste Dumnezeu!
Cristos poate spune despre rãnile Lui azi: „În casa celor ce Mã iubeau le-am primit!" Cartea Sfântã a Dumnezeului cel viu suferã mai mult din partea exponentilor decât din partea oponentilor ei. În folosirea citatelor biblice suntem usurateci, în interpretarea lor suntem inconsistenti, în însusirea nemãrginitelor ei bogãtii suntem lenesi pânã la punctul impotentei extreme. Predicatorul îsi slefuieste predicile cu elocventã oratoricã, si e gata sã apere inspiratia Bibliei cu toatã ardoarea si transpiratia. Dar acelasi om câteva respiratii mai târziu îti vorbeste cu
un calm mortal despre minunile din Biblie ca fiind demodate sau despre alte texte: „Acestea nu sunt pentru timpurile de azi." Iar bietul ascultãtor, cu o credintã sincerã si caldã, trebuie sã înghitã apa rece ca ghiata a necredintei predicatorului.
Adevãrul e cã biserica poate sã-L împiedice în lucrare pe Sfântul lui Israel, si în vremea de azi si-a fãcut din aceasta o adevãratã artã. Dacã ar exista gradatii în starea de mort a vreunui mort, atunci cea mai moartã mortãciune cred cã e cineva care vorbeste despre Duhul Sfânt fãrã ca sã aibã ungerea Duhului Sfânt.
În rugãciuni ne permitem aroganta de neiertat sã strigãm ca Duhul sã vinã asupra noastrã cu harul Sãu, dar sã nu ne deranjeze cu darurile Sale! Aceasta e vremea unui Duh Sfânt acceptat cu restrictii si conditii, chiar în cercurile cele mai fundamentaliste. Avem nevoie si o spunem deschis, cã vrem sã se împlineascã textul de la Ioel 2. Strigãm chiar: „Toarnã Duhul Tãu peste orice fãpturã!" Dar adãugãm o restrictie: „Dar nu lãsa ca fiicele noastre sã proroceascã si nici fii nostri sã vadã vedenii!"
„O, Dumnezeul meu! Dacã în necredinta noastrã culturalizatã si în teologia noastrã obscurã si în slãbiciunea noastrã spiritualã am întristat si încã mai întristãm pe Duhul Sfânt, de ce nu ne versi din gura Ta? Dacã nu poti sã Te folosesti de noi si nu poti lucra prin noi, atunci, Te rugãm, Dumnezeule, fã ceva fãrã noi! Treci pe lângã noi si alege-Ti un popor din cei care acum nu Te cunosc! Mântuie-i, sfinteste-i si împuterniceste-i prin Duhul Sfânt pentru o misiune a minunilor!
Trimite-i în lume „frumosi ca luna, curati ca soarele, si viteji ca o armatã cu flamuri desfãsurate”, ca sã trezeascã la viatã o Bisericã bolnavã si sã cutremure din temelii o lume înglodatã în pãcat!"
Gânditi-vã la lucrul acesta: Dumnezeu nu mai are ce da altceva lumii. A dat pe unicul Sãu Fiu pentru pãcãtosi. A dat Biblia Sa pentru toti oamenii. A dat Duhul Sfânt ca sã convingã lumea de pãcat si sã zideascã Biserica. Dar la ce foloseste un cec dacã nu e semnat? La ce foloseste o adunare, oricât de fundamentalã în crez, dacã Domnul cel viu lipseste din ea?
Avem datoria sã împãrtim drept Cuvântul adevãrului. Textul: „Iatã, Eu stau la usã si bat" (Apocalipsa 3:20), n-are nimic de a face cu cei pãcãtosi si Domnul. Nu! Aici e tabloul tragic al Domnului nostru la usa Bisericii Sale din Laodicea încercând sã intre înãuntru! La fel, în majoritatea orelor de rugãciune care text e mai des folosit dacã nu acesta: „Acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor"? Dar foarte adesea El nu este în mijlocul lor. El e afarã, la usã. Noi lãudãm Numele Lui, dar pe El Îl tinem afarã!
Cu o stivã de cãrti în jurul nostru, cu schite si notite din plin, ne-am imunizat pe noi însine fatã de adevãrul mistuitor al Cuvântului imutabil al lui Dumnezeu! Nu mã mai mir azi asa de mult la rãbdarea pe care o are Dumnezeu cu pãcãtosii ce rãmân ca de piatrã la chemarea Sa. În definitiv, n-am fi si noi rãbdãtori cu un om care e si orb si surd? Asa sunt cei ce zac în pãcat. Dar mã mir de rãbdarea lui Dumnezeu fatã de Biserica de azi în starea ei de adormire, amortire si egoism! O Bisericã pierdutã într-o lume pierdutã, iatã marea problemã pe care trebuie s-o rezolve Dumnezeu azi!
Oh, sãracii de noi, credinciosi orbi, sãrãntoci si slãbãnogi, dar îngâmfati si lãudãrosi! Suntem goi, si nici nu ne dãm seama! Suntem bogati (n-am avut niciodatã atâtea instalatii si aparate), dar suntem de fapt sãraci (niciodatã n-am fost mai fãrã putere)! N-avem nevoie de nimic (si adevãrul e cã n-avem nimic din ce avea Biserica Apostolicã). Cum poate sta Dumnezeu în mijlocul nostru când noi ne facem expozitie din goliciunea mândriei noastrã?
Oh, avem nevoie de foc sfânt! Unde e puterea Duhului Sfânt care sã distrugã pãcatul si sã-i atragã pe pãcãtosi la pocãintã? Azi mi se pare cã suntem mai interesati în a avea biserici cu aer conditionat decât încãlzite cu rugãciuni. „Dumnezeul nostru e un foc mistuitor!" Dumnezeu si focul sunt de neseparat; la fel sunt si oamenii si focul. Fiecare din noi acum strãbate o traiectorie de foc: dacã esti pãcãtos, e traiectoria iadului; dacã esti credincios, traiectoria judecãtii din urmã a faptelor. ªi fiindcã Biserica a pierdut focul Duhului Sfânt, milioane de oameni se îndreaptã spre focul iadului!
Moise a fost chemat prin foc. Ilie a cerut foc din cer. Elisei a fãcut un foc. Mica a prorocit despre foc. Ioan Botezãtorul a strigat: „El vã va boteza cu Duhul Sfânt si cu foc." Isus a zis: „Am venit sã aduc foc pe pãmânt." Dacã ne-am feri de botezul cu foc, dupã cum ne ferim de botezul cu apã, am avea o Bisericã înflãcãratã, un alt Rusalii. „Firea veche" s-ar putea sã ocoleascã botezul cu apã, dar e mistuitã de botezul cu foc, cãci El „pleava o va arde într-un foc care nu se stinge."
Pânã ce n-au fost curãtiti prin foc, ucenicii care fãcuserã minuni si care vãzuserã gloria învierii Domnului, n-au fost lãsati sã porneascã la slujirea Crucii. Cu ce autoritate slujesc unii azi, fie în tarã fie în strãinãtate, când nu au experienta din „camera de sus"? Nu ducem lipsã de predicatori ai profetiilor, dar n-avem predicatori profetici. Nu avem nevoie de ghicitori spirituali cu pronosticuri senzationale. Avem destui. ªi de fapt n-avem nevoie de nicunul, cãci avem Biblia si descoperirea gândirii Domnului nostru
în ea.
Dar avem nevoie de oameni care sã proclame Evanghelia. Nimeni nu poate pune monopol pe Duhul Sfânt, dar Duhul Sfânt poate monopoliza pe oameni. Asa oameni sunt prorocii: niciodatã asteptati, niciodatã anuntati, niciodatã prezentati. Doar sosesc. Sunt trimisi, sunt pecetluiti, sunt extraordinari. Ioan Botezãtorul "n-a fãcut minuni" - adicã n-a existat nici un puhoi de oameni care sã curgã spre el si sã-l vadã cum vindecã. Dar a ridicat nivelul spiritual al unei natiuni întregi!
Ni se înroseste fata de rusine când vedem pe unii din evanghelistii nostri, care anuntã cã au avut o evanghelizare
extraordinarã, cu mii de suflete care s-au predat, si apoi, ca sã linisteascã pe fundamentalisti, spun cã „nimic neobisnuit si nimic senzational n-a avut loc." Dar poate avea loc un cutremur de pãmânt si sã nu fie senzational? Sau un uragan si sã nu fie ceva neobisnuit? Oare n-a scuturat Anglia lucrarea de trezire a lui Wesley? Biserica Anglicanã a trântit usa în fata „unui om trimis de Dumnezeu si numele lui era Ioan" - Wesley! Dar acesti „pitici religiosi" n-au fost în stare sã opreascã torentele trezirii aduse de Duhul Sfânt!
Cititi cu lacrimi rândurile ce urmeazã: „Un Protestantism slãbãnog ascultã azi cum urmasii Inchizitiei laudã evanghelisti protestanti." Vi i-ati închipui pe aceiasi oameni ai sutanelor lãudând pe un Luther sau un Savonarola? „O, Doamne, inspirã-ne la predici profetice care sã cerceteze si sã mistuie! Trimite-ne o generatie de predicatori-martiri - oameni gata sã poarte poveri, sã se aplece, sã se îndoaie si sã se frângã sub coplesirea viziunii unei judecãti iminente si a unei osânde sub spectrul iadului necrutãtor si vesnic pentru toti cei nepocãiti!
Predicatorii îsi aduc renume amvoanelor; prorocii, închisorilor. O, dacã ne-ar trimite Dumnezeu proroci -oameni
extraordinari, care plâng în hohote si nu crutã, care stropesc natiuni cu furtuna vaiurilor lor - oameni prea fierbinti ca sã-i atingi, prea tari ca sã-i asculti, prea drastici ca sã-i cruti. Am obosit cu cei care se îmbracã în haine moi si au predici moi, care folosesc râuri de cuvinte dar o linguritã de ulei sfânt. Acestora le pasã mai mult de concurentã decât de reverentã, mai mult de promovare decât de consacrare. Acestia folosesc propaganda în locul propagãrii, si tin mai mult la bunãstarea membrilor decât la starea sfinteniei lor.
Oh, comparându-ne cu Biserica apostolicã suntem atât de sub-apostolici, atât de sub-standard! Grija pentru „doctrine adânci" i-a pus pe multi din membrii bisericilor într-un somn adânc; cãci „slova" nu e de ajuns. Trebuie aprinsã! Numai slova împreunã cu Duhul dau viatã. O predicã în legãturã cu o doctrinã sãnãtoasã, prezentatã într-un limbaj impecabil, cu o interpretare fãrã nici o eroare, poate fi la fel de fãrã gust ca o gurã de nisip. Ca sã luptãm împotriva rãtãcirilor de la credintã avem nevoie de o Bisericã botezatã cu foc. Un rug aprins l-a atras pe Moise; o Bisericã aprinsã îi va atrage pe oamenii de azi sã audã în mijlocul ei glasul Dumnezeului cel viu!
„Oh, de-ar fi sã mã mistui pentru Dumnezeu! Însã orice mi-ar cere Dumnezeu sã fac, n-as putea face fãrã rugãciune. Oh, fã-mã, Doamne, om al rugãciunii!”
Henry Martyn
„Iubirea arde ca un foc, si fãclia acestui foc este entuziasmul. Flacãra e aerul pe care îl trãieste orice experientã crestinã cu Domnul. Creste odatã cu focul. Se asfixiazã când focul se stinge. Când mediul e rece, de ghiatã, flacãra moare, sugrumatã, gâtuitã. Adevãrata viatã de rugãciune trebuie sã fie înflãcãratã!”</i>
E. M. Bounds
~~~O bisericã dezorientatã, într-o lume pierdutã!~~~
Privind în ansamblu Biserica de azi, ne întrebãm, oare cât va mai rãbda Dumnezeu sfântul pânã va vãrsa aceastã lucrare Laodiceanã din gura Lui. Dacã e un lucru asupra cãruia sunt de acord predicatorii de azi, e acesta, cã trãim într-o epocã Laodiceanã a Bisericii.
Propunindu-ne sa mergem alaturi de El pe drumul crucii, El...singurul Dumnezeu adevarat...Christosul plin de dragoste si pasiune pentru sfintenie si pentru sufletele vesnice ale oamenilor creati de El...numai El ne va lua si pe noi de mina...caldicei cum sintem, preocupati cum sintem cu lucrurile temporare ale acestei vieti, cu privirea incetosata de pacat si dragoste de sine...El ne va lua si ne va intreba la fiecare pas pe care il facem pe drumul crucii...daca vrem sa inaintam cu El, daca vrem sa ne invete El sa iubim cum iubeste El, daca vrem sa ne ghideze El prin aceasta lume plina de capcanele si cursele mai mult sau mai putin amenintatoare ale diavolului...ca sa ajungem sa Il vedem fata in fata...si sa ridicam ici si colo, acolo unde ii intilnim...suflete impovarate si distruse de pacat...sau sa fim niste marturii pentru cei care prefera laudele nesemnificative ale acestei lumi, in loc sa valorifice cuvintele vesnice si de nezdruncinat ale singurului Dumnezeu...Cel care va judeca intr-o zi viii si mortii...Nu cred ca este alt drum mai sigur si mai ferit de primejdii pentru sufletele noastre...decit drumul crucii...drumul pe care a umblat El!
intr-adevar, te ingrozeste situatia spirituala a biserici lui Cristos, de fapt situatia spirituala a noastra. Adica, am uitat sa luptam pentru credinta carea ne-a fost daruit si care ne-a adus la viata si am ajuns niste strecurati in Biserica lui Cristos. Dar nu va lasati amagiti frati mei, ca toti cei care sunt strecurati, adica cei care sunt niste nori fara apa, niste pomi tomnatici, desradacinati, niste calauze oarbe, care de fapt nu au haine de nunta, vor fi descoperiti si dati afara pentru eternitate. Traim intr-adevar copnsiderandu-ne puternici, neducand lipsa de nimic si nu ne vedem rusinea spirituala. Am ajuns majoritatea sa zacem in cel rau si toate acestea din cauza faptului ca nu am ramas in statutul pe care ni la rascumparat Domnul prin jertfa lui, adica "UNITI CU EL" Putem ave de toate, putem avea o familie armoniasa, un loc de munca bun si sigur, o casa frumoasa si daca vreti si o masina, putem avea tot ceea ce ne dorim dar, daca scopul lui Dumnezeu pentru care ne-a creat (UNITATEA CU EL SAU ASEMANAREA CU EL) nu s-a implinit in noi, de fapt nu avem nimic, de fapt suntem saraci si goi in sufletele noastre. E absolut necesar ca Bisericile sa ajunga in clocot pentru El si sa lucram cu toti ca si madulare al aceluiasi trup, Cap. Duhul de sefie sau ramasitele inchizitiei sa dispara dintre noi si sa fim toti un sigur gand, un singur scop. E nevoie ca tu sa trezesti pe cel de langa tine si pe toti cei din Biserica in care slujesti ca mai apoi Biserica din care faci parte sa trezeasca alte Biserici. u si eu nu putem prin fortele noastre propi, dar Dumnezeu poate si vrea sa iesim din "ascunzisuri, din tufisuri" si sa pornim la lupta impreuna impotriva lui Goliat care vrea sa "disece Trupul lui Cristos", care vrea sa ne individualizeze nu sa ne grupeasca. Nu sta nepasator de darul si Harul care ti-a fost dat, adica LUCRATOR IMPREUNA CU DUMNEZEU!
Urarea DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS este PACE VOUA! Vedem in evanghelii,ca atunci cand DOMNUL NOSTRU se face vazut ucenicilor(adica celor ce fac voia TATALUI),EL se adreseaza cu acest salut de intalnire.De ce va scriu acest lucru fratii mei? Va scriu pentru ca si in mine (omul cel nou nascut din TATAL) se confrunta cu acesta stare de caldicie,fapt care m-a pus sa ma indeletnicesc mai mult cu lucrurile de sus,si anume - cu 4 saptamani in urma am avut pe inima sa incep sa citesc cele 4 evanghelii,ca de acolo sa pot invata direct de la DOMNUL umblarea la care am fost chemat. Va marturisesc ca de atunci incoace,am inceput sa vad,sa simt,sa inteleg si sa traiesc mai bine avandu-L pe HRISTOS ca exemplu. Citesc si recitesc evanghelile in continuare pana ma fac una cu ele,adica cu CUVANTUL care este DUH ,si care stim ca DUHUL SFANT este CEL care ne invata totul si ne arata totul,asa cum insusi HRISTOS DOMNUL facea ceea ce vedea la TATAL.Deci fratii mei care iubiti pe DOMNUL si pe CEL care L-a TRIMIS,astazi daca auziti gasul DOMNULUI nu va impietriti inimile ci haideti impreuna sa cerem DOMNULUI SECERISULUI sa scoata din noi oameni lucratori(nu lenesi care asteapta alti lucratori),pentru ca JUDECATA DOMNULUI incepe din ADUNEREA LUI,adica de la noi.Haideti sa punem jos armele noastre firesti(faptele noastre firesti,foc strain), si sa incepem sa ne lasam imbracati de DUHUL DOMNULUI cu foc de sus ceresc,daca zicem ca-L iubim pe EL,daca nu dorim acest lucru,atunci HRISTOSUL pentru noi nu exista,macar ca noi credem ca credem. Sa nu ne inselam singuri cum au facut fariseii si carturii,care cautau sa inteleaga SCRIPTURILE si totusi nu le intelegeau. Avem CUVANTUL LUI DUMNEZEU , avem DUHUL LUI DUMNEZEU...haideti sa-L onoram pe HRISTOS ,caci pentru asta am fost chemati de EL,iar EL pentru asta a plecat la TATAL, ca noi sa avem VIATA VESNICA. Atat eu si casa mea vom sluji singurului DUMNEZEU care este viu , prin harul care ne-a fost dat de DOMNUL ISUS HRISTOS prin DUHUL SFANT. A LUI sa fie gloria si onoarea in veci de veci . Amin !
cine esti tu ? si cine te crezi?sa judeci biserica ???...De ce duh esti calauzita(calauzit)???///altii se bucura si simt lucrarea Duhului sfint.. daca tu nu simti acelasi lucru .. ie bai mare cu tine...asa ca pocaiestete., si nu mai vedea strimb...da-te pe tine exemplu...domnu sa te binecuvinteze cu un duh de dragoste fata de semenul tau.si roaga-te sa nu mai ai duhul de psmuire al fratilor nostrii
Draga Tabita, de ce te simti jignita? nu contest ca sunt oameni ca simt si se bucura de lucrarea Duhului Sfant. De asemenea, nu inteleg care e legatura cu pizmuire si cu "datu' mare" Nu indraznesc sa condamn Biserica Lui Cristos ci doar sa fiu de acord cu ceea ce ne spune Cuvantul si anume ca in vremurile din urma oameni vor avea doar o forma de evlvie si noi suntem indemnati sa luptam ptr autencititate crestina. Aduti aminte ca fecioarele au atipit si unele au ramas chiar fara ulei, fara ungerea Duhului si atunci intr-adevar ajungem o Biserica dezorientata intr-o lume pierduta. Poate ca in Biserica din care faci tu parte nu este asa si vreau sa cred ca mai sunt si altele... dau slava Domnului pentru aceasta. Insarcinarea si scopul noastru este sa ne zidim sufleteste unul pe altul, sa pastram legatura frateasca, sa ne pazim neintinati de lume si sa cautam sa smulgem pe alti din iad. Insa toate acestea se implinesc doar daca avem o reala partasie cu Domnul sau daca suntem una cu Domnul asa cum e mladita cu vita. Cristos - Domnul aduce si puterea si infaptuirea de aceea totul pleaca de la rugaciune. Doamne, fa-ne oameni ai rugaciunii ca sa nu mai cadem in ispite!
despre simt sau jigniri ati scris voi in comentariu...nu cunosc biserica ta ...nu cunosc pastorul..,nu stiu cine esti ... si nu stii cine sunt...insa este unul care ne stie pe toti.Nu m-am simtit jignita ci din potriva am fost intristata in duh.!!!pentru faptul ca altii care inca nu-s intorsi la D-zeu zic ....Ce pocaiti sint acestia care se tot pismuiesc intre iei????altceva mai bun nu au de facut intre iei...????Parerea mea ,ca asa ceva nu se afiseaza in public...il iei pe om deopartesi-i spui cu duhul blindetii. Si eu cred ca un om ales si pus in fata poporului,..in orice biserica..,este ales de D-zeu pentruca asa a vrut D-zeu voi trebuie doar sa-l respectati,.. sa va rugati si sa-l sprijiniti in rugaciune..eu cred ca poporul nu-si face datoria in biserica ca pastorul sa fie sprijinit in rugaciune....voi care sinteti multi rugativa pentru acel unul sau doi citi pastori aveti.. sint sigura ca si pastorii fac acelasi lucru pentru popor adica pentru biserica.. ma intreb cum de nu te-au ales pe tine pastor??poate pentru-ca esti mina si nu cap??!!!(dar nu sa arati cu degetul spre fratele tau)dinpotriva rugariva unul pentru altul...Biserica este trupul lui christos..toti impreuna sintem cite un madular in trupul lui christos::ce sar face trupul fara cap or fara mina ????Or madularele au nevoie unele de altele..cum ai putea sati speli capul fara miini,(dar nu sa vada lumea sau sa zici te spal de nu te vezi!!!)..or cum ai putea fara cap sa comanzi miinii sa scrie sau sa faca lucruri bune???nu rele!!!si cu drag ai grije de toate madularelr..Eu nu cred ca ai fi avut vreo vedenie sau vreo rapire la cer(ca o scrieai>>de pilda cum Ioan in Epistola lui Ioan a fost rapit la cer si i-a spus direct D-zeu>>>ASA vorbeste D-ul"sa spui bisericilor din Laodicia...or din Corint...daca D-ul iti vorbea cum a vorbit Evanghelistului Ioan atunci poate-ti intelegeam scrisoarea..eu nu-ti cunosc pozitia nici rolul in biserica si nu ma intereseaza sa stiu ...insa oricare ar fi trebuie sa avem mare grije..ca sa nu sufere vre unul din madularele noastre..iar atunci cind le vedem,. ca sufera unul din madularele noastre.sa le ingrijim cum stim noi mai bine ...daca altii dorm in biserica.. la predica ..nu pastorul ie de vina,.. Ii va trezii D-zeu..or Tapul(capra cu coarne)asta ie o intimplare adevarataun frate dormea mereu la predici in biserica la taraSa terminat biserica si fratele nu sa trezit,..a ramas sa motaie pe banca..Toti au plecat numai fratele a ramas sa motaie sforaind pe banca..In cele din urma fratele a cui era biserica avea un tap.care aintrat in biserica ,si vazindul pe om care inca mai motaia si dadea din cap,..tapul sa infuriat,.a fugit spre om si i-a dat un cap,..de la trezit pe om,..nu gluma...deatunci fratele nostru nu-a mai dormit in biserica.Sint Tabita Drotar din Phoenix Az.Sint membra la biserica din happy Valley..Pastorul Cornel Avram.. Avem mai multi pastori,..si ne viziteaza foarte multi..Aici ne bucuram mult de cuvintul lui D-zeu care ne inunda inimile de bucurie sfinta ...Noi toti trebuie sa fim niste ascultatori si implinitori ai cuvintului lui D-zeu.. D-ul sa fie cu voi .si sa va calauzeasca cu pacea lui ....Amin.