Trezirea din... comunismul spiritual
Autor: Bochis Flaviu  |  Album: Trezire  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/03/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

 „Cine uită istoria, riscă să o repete” spunea Nicolae Iorga.

    Partidele comuniste aveau la etapa de iniţiere în puterea diferitelor state ale Europei, principii şi ideologii, pe care fiecare ţăran, muncitor sau parte din nobilime le găseau prielnice şi potrivite pentru o convieţuire plină de linişte şi un trai mai bun.
   Aruncând o privire asupra câtorva tendinţe din ideologia pe care o promovau partidele comuniste, era lesne de găsit căci „educaţie gratuită pentru toţi copiii în şcoli publice, extinderea fabricilor şi a instrumentelor de producţie, deţinute de către stat, centralizarea mijloacelor de transport şi de comunicare în mâinile statului”, erau ceea ce se potrivea ca şi o mănuşă pentru absolut orice burghez sau proletar. Cei din prima clasă socială îşi puteau extinde domeniile şi funcţiile printr-o aderare la partid, în timp ce „apendice al unei maşinării” cum mai erau numiţi proletarii, puteau să îşi câştige existenţa beneficiind de noile spaţii de muncă create de stat.
    Nimic mai rău însă căci absolut nimeni nu se gândea la faptul că acest sistem îşi întindea ventuzele peste întreaga naţiune ca şi o caracatiţă, evaporând încet dar sigur ideea de fericire, opinie, Dumnezeu, linişte, libertate, democrație, religie. Cei din conducere au început să profite de naivitatea populimii aducându-i la nivelul în care ori agreai cu ideile lor, ori erai un inamic.
   Cei mai mulţi creştini din ziua de azi se lasă seduşi şi atraşi de aceste ventuze pline de otravă ale propriei minţi. Unii oameni îşi dezvoltă un temperament şi o gândire prin care îşi promovează propriile idei şi principii la nivel de absolut. Ideea de dependenţă de Dumnezeu s-a evaporat odată cu dezvoltarea tehnologiei. O gândire plină de mucegai care la început pare bună, atractivă, dar apoi te simţi încătuşat în propriile tale idei. Începi să îţi dai seama că prin faptul acesta îţi pierzi libertatea de gândire, judecând totul după sistemul de valori pe care l-ai dezvoltat în tine. Părerea altora nu contează, ideile lor sunt deplasate şi chiar eretice. Nici măcar voia Lui nu mai contează (1 Tes. 4:3). Eul, egoul fiecăruia îşi cere drepturile dacă nu îl controlezi. Iar acestă lipsă de control duce la pierderea valorilor trasate de Dumnezeu.
   Mai important decât înlăturarea unui regim totalitar dintr-o ţară, este eliberarea minţii de acest flagel al elogierii de sine. Oare când vom învăţa că libertatea nu constă în faptul de a nu merge în lanţuri pe stradă, ci în faptul că mintea ţi-e liberă, îmbibată de valorile eterne, scripturale, cultivând în cerebel cuvintele Vieţii lui Dumnezeu. Dealtfel, chiar şi înţeleptul Pavel în a doua scrisoare adresată corintenilor spunea că „orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” Aceasta înseamnă libertate! Aceasta înseamnă fericire! Să te opui oricărui gând care chiar dacă are eticheta cu nuanţă de curcubeu, este de fapt un ambalaj fals al diavolului.
   Biserica este o casă de rugăciune, nu este locul în care oamenii să dea bani. Nu este locul unde unii domnesc și alții robesc, iar organizarea și conducerea bisericească este centralizată.
   Regimul Comunist nu ştia decât ideea de centralizare, centralizare a gândurilor, părerilor şi evident a individului sub o constituţie în care Dumnezeu nu avea loc. Pentru că fiecare om e suma tuturor gândurilor lui, azi poţi trăi condamnat sub un continuu regim totalitar comunist sau poţi să faci o revoluţie în mintea ta şi să alegi ceea ce Duhul Sfânt spune prin Ioan „Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa” (1 Ioan 5:12).
    Să Îl ai, nu înseamnă certificatul de Botez sau să dai bani! Înseamnă ca El să fie prezent în fiecare decizie luată, să-ţi controleze fiecare gând, să stea la baza fiecărei acţiuni pe care o desfăşori, să fie Cel care îţi modelează comportamentul! Aceasta doreşte Fiul Omului!
    Aceasta înseamnă teocraţie spirituală!

Nu va suparati, nu exista democratie spirituala, ci doar teocratie! Democratia inseamna puterea in mainile poporului, adica majoritatea dicteaza! Aceasta nu se poate aplica in Biserica, unde Duhul Sfant trebuie sa conduca! Pavel l-a lasat pe Tit sa aseze presbiteri in fiecare cetate, pe insula Creta, deoarece ei erau apostolii trimisi de Dumnezeu, sa faca voia Sa!Intr-o adunare locala, se supun anumite hotarari la vot, dar nu ar trebui lasata majoritatea sa decida pastorul, invatatura, decat daca ar fi foarte spirituali! Ori, cum rar se intampla ca majoritatea sa fie duhovnicesti, isi vor da invatatori dupa poftele lor...
Omul nu este doar suma gandurilor sale, ci si a deciziilor, a faptelor, sentimentelor, trairilor sale!
Oricum, ideile exprimate de dvs sunt indraznete, dar calauzirea Duhului Sfant nu duce neaparat la originalitate! Comunismul, fie ca oranduire, fie ca gandire, e de sorginte satanica!
Adăugat în 16/03/2013 de loredanam
Adevărată hrană pt. orice suflet! Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Adăugat în 16/03/2013 de Ioanhapca
Cine se învârte în jurul axei sale mai repede de cât ar trebui va ieşi curând din orbita Soarelui Neprihănirii şi chiar în acea necesară învârtire e dovadă de dependenţă...
Adăugat în 17/03/2013 de CedrulLibanului
Credinta pe care o ai nu ti-o poate lua absolut nimeni!Nici o orinduire sociala si nici o administratie [chiar biseicala].Sa ne gindim la detinutii crestini, tortionati pentru credinta in Domnul Isus.Ei au suferit enorm ,altii au murit, dar n-au renuntat la ea, la credinta!Acestia chiar au inteles ce comoara sfinta ,poarta in suflet si ce Dumnezeu minunat slujesc.Credinta este ca si ''tabla inmultirii'' N-o poti uita ,indiferent prin ce treci.Acum, as vrea sa scriu caci;comunistii construiau scoli si-si trimeteau copiii poporului la scoala, sa-i alfabetizeze, macar, Post revoltionarii[guvernele] au construit ''cluburi '' de zi si noapte unde ''elevii inscrisi la scoala, petrec tot timpul acolo.Intr-un mediu ''ambiant-satanist'' unde sunt invatate cele mai subtile si oribile atitudini dracesti, pe care le ''strecoara '' si-n biserici, caci unii dintre ei, sunt colegi cu cei ce frecventeaza aceste locuri.Unde este ''Paza''pe ziduri? Unde sunt tinerii Neemia?Unde sunt pastorii si familia ?Unde se mai aduna, roaga pentru lucruri de genul acesta , intr-o lume asa tulbure si turbata? De ce in biserica se fac rugaciuni numai pentru bolnavi si saraci?Unde este ''odaita de sus?'' unde tremuram inainte sa ajungem la marturisire personala? Unde sunt intilnirile speciale [de rugaciune cu cauze concrete,?]pe cine ? deranjeaza modelul de inchinare sfinta, din dragoste ,unde tineri batrini, erau ''una in Unul?''Oare nu se profileaza o adunare care sa fie bine vazuta din punct de vedere material? Care sa detina conturi si cit mai putine implicatii in viata saracilor?La aceste puncte ar trebui sa meditam , sa-Lrugam pe Domnul sa vina, sa ne invete ce trebuie sa facem ;Toti! ,incepind cu conducatorii de adunare, batrini, tineri si noi, femeile.
Adăugat în 19/03/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2829
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni