Poporul Meu... cui slujești?
Autor: Doru Hriscu  |  Album: www.poartacerului.ro  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 18/09/2013
    12345678910 9.90/10 X
Media 9.90 din 10 voturi

   Samuel a avut o slujire extraordinară! Deși am putea spune că n-a avut un mentor prea grozav (se pare că n-a avut multe de învățat de la Eli cu privire la creșterea copiilor... 1Samuel 8), slujirea sa a fost încununată de succes până la bătrânețe. Știu că nu se poate separa omul ca slujitor de omul ca tată, soț, prieten etc., dar aș vrea să ne uităm acum doar la aspectul slujirii. Este oare vreun secret pentru o slujire de succes (nu mă refer la succes așa cum îl văd oamenii în general – bani, faimă, etc. – ci mă refer la succesul de care vorbea apostolul Pavel în 2Timotei 4:7-8)?
   Acest secret se găsește în 1Samuel 3:1a „Tânărul Samuel slujea Domnului în prezența (înaintea) lui Eli.” Samuel „slujea Domnului”! Ei bine, succesul slujirii are de-a face cu întrebarea foarte serioasă: „Cui slujești”? Știu, toți spunem că „Domnului”, dar este chiar așa? Mă tem că de cele mai multe ori „slujim oamenilor, fraților/surorilor” și nu lui Dumnezeu! Ne ascundem destul de bine pe după frați cu gândul că „slujim Domnului”, când de fapt slujim oamenilor! Cum ne putem da seama cui slujim? Nu e ușor, pentru că are de-a face cu recunoașterea... cu alte cuvinte, nu putem să ne dăm seama cui slujim, până nu suntem gata să recunoaștem că este posibil să nu slujim Domnului și că de multe ori ne mințim singuri! Deci, să vedem cum ne putem da seama cui slujim:
  1. Ce principii ai? Baza este aici: ce-ai face și ce nu? Ce crezi și cât ești dispus să plătești pentru crezurile tale? Care sunt valorile tale și lucrurile care le prețuiești? Ce trăsături de caracter sunt importante pentru tine? De ce? Tu le ai? Cu alte cuvinte, spune-mi ce crezi și am să-ți spun încotro te îndrepți!
   2. Ce te motivează? Ce anume te determină să faci ceea ce faci (mă refer la a-L sluji pe Dumnezeu!)? dacă cineva ți-ar spune (din răutate, adică sper să nu aibă dreptate!) că nu ești chemat la ceea ce vrei să faci, că nu e de tine etc., te-ar demotiva în așa fel încât nu vei mai sluji cu darul tău niciodată, niciunde? Chiar dacă aprecierile celor din jur contează destul de mult, dacă ele reprezintă „motorul” a ceea ce faci și „combustibilul”, atunci... s-ar putea să slujești oamenilor.
   3. Care îți este scopul: de ce faci ceea ce faci? Ce te aștepți să obții pe termen scurt? Dar pe termen lung? Sunt cele două așteptări una și aceeași? Adică, pe termen scurt vrei să placă oamenilor și pe termen lung să fie încântat și Dumnezeu? Sau faci tot ce îți stă în putință ca Dumnezeu să spună: „bine rob bun și credincios!”, și acum și la final? De ce spun asta? Pentru că s-ar prea putea ca ceea ce apreciază oamenii să nu aprecieze și Dumnezeu! Dar, ceea ce apreciază Dumnezeu, întotdeauna vor aprecia și copiii Săi!

   Pe scurt, unul din secretele slujirii cu succes este să „slujești Domnului” înaintea oamenilor și nu oamenilor înaintea lui Dumnezeu. Când vei căuta să faci așa vei observa că va disparea bariera locului (eu nu slujesc acolo...), bariera timpului (eu nu slujesc decât atunci...), bariera formelor (eu nu slujesc decât așa...), bariera aproapelui (eu nu(-i) slujesc cu(lui) x sau y...) etc.

     Oprește-te puțin și gândește-te foarte serios: tu cui ai slujit până acum?

Mare lucru este adevarata sinceritate prin Duhul Sfânt! Dacă te minți singur toată viața și nu ai slujit Domnului, ci eu-lui, oamenilor, ce deșteptare cumpltă în ziua aceea! Doamne, ai milă de noi!
Adăugat în 18/09/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 3234
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni