Cinci sugestii pentru rugăciunea în secret
Autor: David Mathis  |  Album: Diverse  |  Tematica: Rugăciune
Resursa adaugata de resursecrestine in 04/02/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

    Rugăciunea privată este importantă, chiar esențială, lucrul acesta este clar pentru creștin. Dar felul în care privim rugăciunea este o deschidere glorioasă pentru experiențele și rutina noastră, pentru șabloanele noastre și pentru diferitele sezoane ale vieții noastre. Pe măsură ce ne evaluăm (sau începem să) propriul ritm și propriile practici, uitați aici cinci sugestii pentru a vă îmbogăți rugăciunea privată.

 

    1. Creați-vă propria odăiță.

    Găsiți-vă un loc regular pentru rugăciunea în privat și dacă nu puteți găsi unul, faceți-vă unul. Poate fi un simplu birou liber sau un loc unde poți îngenunchia. Mulți au constatat că a te ruga lângă pat aduce mai multe roade decât a te ruga în pat. Poate poți găsi o cameră întreagă pentru tine sau să te cuibărești sub niște scări, un loc cu suficient spațiu pentru stat sau îngenunchiat și suficientă lumină pentru a citi sau chiar pentru a scrie. A avea propriul tău loc te va ajuta să fii regular în privința rugăciunii.

 

    2. Începe cu Biblia.

    Pentru că rugăciunea este o conversație pe care nu noi o începem, ci un răspuns la inițiativa și vorbirea lui Dumnezeu în Cuvântul Său, mulți dintre noi am învățat - împreună cu George Mueller - să începem cu Biblia. Mueller spune că timp de zece ani, el și-a început fiecare dimineață cu o încercare imediată, fierbinte și prelungită de a se ruga, doar pentru a învăța, în final, că rugăciunile sunt mai bogate și concentrate pe El atunci când vin ca un răspuns la Cuvântul lui Dumnezeu.

    De atunci, Mueller a început cu o scurtă rugăciune cerându-I lui Dumnezeu ajutorul în timp ce citea, apoi mergea prima dată la Biblie și își deschidea urechea la ceea ce găsea în Cuvânt, prin meditație, transpunere, prin disciplina meditației, apoi ajungea la momentul rugăciunii private zilnice.

 

    3. Adorați, mărturisiți, mulțumiți, cereți.

    După ce ai citit și meditat din Biblie, înainte de a deschide porțile „liberei rugăciuni” – exprimând tot ceea ce avem în inimă – ar putea fi de folos să avem ceva la îndemână. William Law sfătuia în devoționalele sale pentru dimineața să „avem ceva fixat și ceva liber”. La fel este și cu rugăciunea privată.

    Martin Luther recomanda să ne rugăm conform Rugăciunii Domnești, dar cu alte cuvinte în fiecare zi. O formă testată în timp ar fi urmptoarea: adorare, confesiune, mulțumire, implorare. În primul rând, adoră-L pe Dumnezeu cu laude pentru adevărul revelat în timpul citirii tale și a meditației la Scriptură, apoi confesează-ți propriile păcate, slăbiciuni și eșecuri, apoi mulțumește-I pentru har și milă, apoi, în final, imploră – adu cereri înaintea Lui – pentru tine, pentru familia ta, biserica ta și altele.

 

    4. Divulgă-ți dorințele – și dezvoltă-le.

    În primul rând, ceva stabilit și fix; acum, ceva liber. Aceasta este o „rugăciune liberă” în care ne rugăm ceea ce avem în inimă, spunem ceea ce ne împovărează și ne înspăimântă în acea zi sau în acel moment al vieții. În rugăciunea privată trebuie să fim onești cu Dumnezeu și cu noi înșine. Exprimă-ți inima Tatălui tău. El deja o știe, dar vrea să o audă de la tine. Acesta este un privilegiu de negrăit!

    Dar pentru Dumnezeu, rugăciunea nu este doar un loc unde noi ne divulgăm inima, ci un loc unde ne și dezvoltăm dorințele. Acolo găsești puterea. Rugăciunea ne schimbă inimile ca nimic altceva. Poate în mod special când urmărim rugăciunile din Biblie, din Psalmi sau cele ale apostolului (ca în Efeseni1:17-21; 3:16-19; Filipeni 1:9-11; Coloseni 1:9-12) și multe altele ca exemple pentru a ne  modela și a ne exprima dorințele în fața lui Dumnezeu.

 

    5. Fă-o să fie mereu una nouă

    Schimbă-ți rugăciunea cu ocazia Noului An sau a unei luni noi, a unui nou sezon din viața ta. Regular sau cu anumite ocazii, scrie anumite rugăciuni cu grijă (o fațetă de mare valoare a disciplinei păstrării unui jurmal), întârește-ți afecțiunile în rugăciune prin post sau ia o pauză din haosul vieții și retrage-te în liniște și singurătate.

    Puține lucruri sunt cele care merită atenția și investiția noastră precum privilegiul și puterea rugăciunii private.

 

 

Sursa: www.desiringgod.org

..rugăciunea, este prietena cea mai bună ce-ți pune piciorul pe stânca ce ți se pare prea înaltă din cauză puterii pe care ști că o ai .Ea te asigură de călăuză și reușită. Este cea mai rabdătoare prietenă.
Adăugat în 06/02/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 5498
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni