Anxietatea
Autor: Carina Nicolae  |  Album: ishatoday.ro  |  Tematica: Umblarea creștină
Resursa adaugata de scriitoruldinvis in 30/09/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

„Mă simt stresat/-ă”

Isus S-a suit într-o corabie și ucenicii Lui au mers după El. Și, deodată, s-a stârnit pe mare o furtună atât de strașnică, încât corabia era acoperită de valuri. Și El dormea. Ucenicii s-au apropiat de El și L-au deșteptat, strigând: „Doamne,

scapă-ne, că pierim!” El le-a zis: „De ce vă este frică, puțin credincioșilor?” Apoi S-a sculat, a certat vânturile și marea și s-a făcut o liniște mare. Oamenii aceia se mirau și ziceau: Ce fel de om este acesta, de-L ascultă până și vânturile și marea?
Matei 8:23-27

 Uneori ne stresăm din motive reale – neplăcute, importante, care se întâmplă în viața noastră în prezent sau urmează să aibă loc. Alteori, ne îngrijorăm din cauza gândurilor proprii care nu se vor materializa niciodată. „Dacă am 100 de probleme și nu fac nimic în legătură cu ele, 99 se vor rostogoli într-un șanț”, a spus un înțelept.

Stăpânul vânturilor, al valurilor, al mării este același Stăpân al mării de emoții și sentimente în care simți că te îneci, în timp ce tu crezi că Dumnezeu… doarme? ! Cu siguranță nu doarme! Este doar o aparență, exact așa cum și ucenicii aveau impresia că dacă doarme înseamnă că nu este implicat, nu Îi pasă. Unui om poate să nu îi pese, dar lui Dumnezeu Îi pasă de sufletul tău. El îți face acum chemarea: „Nu te îngrijora de nimic” – Filipeni 4:6 (parafrazat la persoana ta).

Uau! Oare se referă chiar la nimic, nimic?

Sau poate nimic, dar în afara de…

                „Dacă nu îmi vor ajunge banii?”

                „Dacă nu mă voi descurca?”

                „Dacă voi rămâne singur/ă?”

                „Cum va arăta viitorul?”

… și orice alt gând îl mai consideri tu suficient de legitim încât să nu se încadreze în chemarea Mântuitorului de a nu te îngrijora chiar de nimic.

Ce înseamnă nimic?

A vorbit Dumnezeu la figurat? Crezi că El te lasă să te îngrijorezi doar pentru unele motive care sunt foarte importante?

Nu zic că nu există motive reale de îngrijorare. Fiecare zi vine cu provocările ei, dar oare nu știa Dumnezeu ceea ce se va întâmpla în viața ta, care sunt motivele care te vor tenta să te îngrijorezi, atunci când a scris acest verset și pe toate celelalte împotriva îngrijorării? Oare nu știa Dumnezeu că vei fi în impas financiar? Oare nu știa Dumnezeu că îți va fi greu la examene? Oare nu știa Dumnezeu că vei fi bolnav, tu sau un membru al familiei, atunci când a scris: „Nu vă îngrijorați de nimic”?

 Cu toate că știa, Creatorul tău îți atrage atenția: „Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” (Matei 6:27)

Atenție: a nu te îngrijora nu înseamnă a nu te îngriji! Dumnezeu nu încurajează lenevia, dar acesta este un subiect pentru o altă lectură...

Așadar, ce înseamnă să trăiești credința practic?

Porunca de a nu te îngrijora de nimic nu este bazată pe puterea ta de a o împlini, ci pe prezența Tatălui ceresc în viața ta. El este în control deplin și rămâne de partea celor ce Îl iubesc.

Cum ar fi ca în loc să te iei la întrecere cu gândurile tale pentru ceea ce te îngrijorează, să alergi la El? ! Intră în prezența Păcii depline.  Spune-i Lui ceea ce te apasă. Zilnic. În fiecare clipă. Oricât de des ai nevoie. El știe deja întâmplările provocatoare care sunt prezente și care vor veni și lucrurile de care ai nevoie. Tu știi că poverile se lasă la picioarele Lui?

Cel care te-a creat și te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însuți ți-a pregătit o pace specială, nu cum o dă lumea, prin încurajări limitate și trecătoare, ci o pace care întrece orice pricepere. Nu te chinui să înțelegi cum e posibil să te simți altfel, cum ți-o va da Dumnezeu, când acum pare atât de greu de imaginat. Știe El cum îți dă pacea.

Tu crede și primește.

„Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoștinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulţumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:4-7)

Poate nu se va întâmpla instant. Pentru unii alege să facă o minune instant. Pentru alții este un proces al exercițiului predării fiecărui gând, zi de zi.

Te întrebi cum va lucra Dumnezeu în viața ta, din care categorie vei face parte? Nu te concentra pe asta. El te cunoaște și ai încredere că știe care metodă este cea mai potrivită pentru tine. Indiferent dacă drumul va fi scurt sau lung, a primi pacea care întrece orice pricepere este o minune de care te încurajez să nu te lipsești. Predă-I emoțiile tale. Se descurcă El cum să le liniștească. Dacă știe să liniștească vânturile, valurile și marea, sigur știe cum să liniștească și sufletul tău!

Doar alege: ori cu credința, ori cu îngrijorarea. Nu merg împreună!

Celor care se încred în El, celor ale căror gânduri sunt îndreptate spre El, Dumnezeu le garantează pacea deplină:

„Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Încredeți-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor.” – Isaia 26:3-4

Dumnezeu să vă binecuvânteze. Un mesaj scurt, dar plin de adevăr!
Emoțiile negative vin direct din fundul iadului, dar Dumnezeu ne poate elibera de ele.
Adăugat în 05/10/2024 de RobertGavriluta.ro
Statistici
  • Vizualizări: 2352
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni