Sinceritatea, un principiu?
Autor: Vasile Malinas  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sinceritatea, un principiu?

Veşnic, acest cuvânt, atât de călcat în picioare, ne sună în minte rău sau bine. Aceasta depinde de felul în care ne găseşte şi de motivele pentru care suntem constrânşi ca să îl denaturăm. Să fii sincer, în ziua de astăzi, este, pentru cei mai mulţi, o aberaţie, adică nu se poate sau nu trebuie. Vei fi expus să pierzi totdeauna când vei fi sincer, aceasta este concepţia celor mai mulţi despre sinceritate.

Cei mai mulţi nici nu ştiu ce înseamnă acest lucru. Am fost şi suntem învăţaţi să nu fim şi nici să nu devenim chiar atât de sinceri! De cele mai multe ori, acest principiu este ocolit, este călcat în picioare şi este denaturat.

Oare care să fie, totuşi, regula după care să folosim acest principiu, dacă îl pot numi asa, SINCERITATEA? Ce câştigi şi ce pierzi atunci când eşti sincer cu tine însuţi? Poate mult, poate puţin sau nimic! Sinceritatea capătă o însemnătate mult mai importantă atunci când vorbeşti despre a fi sincer cu tine însuţi. Nu-i aşa, prietene? Adică, să fii sincer cu tine însuţi este nevoia zilei de astăzi. A fi sincer cu tine este un pas înainte şi în sus. A fi sincer cu tine înseamna să ştii să devii sincer cu cei de lângă tine .

Ce mult se pierde atunci când acest fel de a ne exprima este denaturat sau folosit altfel de cum trebuie. A nu fi sincer este primul pas spre a spune din ale tale, a nu fi sincer înseamnă să foloseşti ceva care înlocuieşte adevărul. A nu fi sincer este, pentru cei de lângă tine, de fiecare dată, o crimă care nu se vede dar se simte.

Poate mai mult o moarte sigura, dar lentă, atât a ta, cât şi a celui care te ascultă. A nu fi sincer înseamnă să foloseşti ceva care este între “Da, da!” şi “Nu, nu!”. A nu fi sincer cu tine astăzi, costă mult; atât de mult, încât niciodată nu vei putea recupera veşnicia ! De fapt, suntem cu toţii pe acest pământ rezultatul unei experienţe a neascultării şi a nesincerităţii faţă de Dumnezeu.
 
Poate că şi tu, cel care citeşti aceste rânduri, ai experimentat, în viaţa ta, ce înseamnă să nu fii sincer cu tine însuţi. Totuşi, nu cred că, atunci când ţi-ai vizitat medicul de familie cu o problema personala, ai folosit improvizaţii, pentru a nu fi sincer. Atunci ai fost sincer cu tine şi cu el. Cu toţii vrem să fim trataţi cu sinceritate de cei de lângă noi. Atunci când suntem trataţi cu nesinceritate, experimentăm un sentiment amar.

În jurul nostru există o lume care este tot mai învăluită în misterele neadevărului. Mulţi oameni spun una şi gândesc alta, mulţi cred una şi fac alta, şi cei mai mulţi nu ştiu ce înseamnă să fie sinceri cu ei înşişi. Eu şi cu tine suntem chemaţi să învăţăm şi să experimentăm, zi de zi, sinceritatea. Sinceritatea, în plan orizontal, în plan vertical şi, de ce nu, şi in sistemul interior al fiinţei noastre. Să fii sincer cu tine însuţi, este primul pas spre mai departe...

E nevoie de a spune Adevărul tot mai tare şi mai des, atât de mult, încât Dumnezeu să aibă pretutindeni străjeri ai sincerităţii.

Pierdem mult atunci când nu suntem sinceri cu cei de lângă noi, pierdem şi atunci când alţii ne trateaza cu nesinceritate dar pierderea cea mai mare este atunci când nu ştim şi nu vrem să fim sinceri cu noi înşine.

Ce este sinceritatea? Este o atitudine? Este o calitate? Este un principiu?

"Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt?
-Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu şi spune adevărul din inimă."


În ultima generaţie vor exista oameni care vor fi sinceri tot mai des şi tot mai mult până când sinceritatea va deveni pentru aceştia un principiu.

Ce este pentru tine sinceritatea, prietene?

Îmi permit să te provoc la două experienţe, în care sinceritatea a fost călcată în picioare:

"Elisei i-a zis: "De unde vii, Ghehazi?" El a răspuns: "Robul tău nu s-a dus nicăieri". (Ghehazi şi Elisei)

"Petru i-a zis: "Spune-mi, cu atât aţi vândut moşioara?" "Da", a raspuns ea, "cu atât". (Anania şi Safira)

Pentru mulţi, sinceritatea este o problemă, o problemă mică sau una mare. Tot ce doresc să se ştie astăzi, este că fiecare dintre nou va trebui să stea faţă în faţă cu nesinceritatea lui, într-o zi. Atunci va fi prea târziu să mai facem vreo schimbare! Să învăţăm chiar astazi să fim sinceri cu noi înşine! Mâine vom putea fi sinceri cu cei de lângă noi! Şi, în final, vom putea câştiga lupta care este pentru fiecare un examen, şi anume ca sinceritatea să devină pentru noi un principiu.

Cei mai mulţi nu vor ajunge să vadă pe Dumnezeu, nu pentru că nu merită această favoare, ci pentru că nu au învăţat astăzi să fie sinceri cu ei înşişi.

"Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!"

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 9030
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni