Ce..şi cum sărbătorim de Paşte ?!
Autor: pavelică  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 05/04/2007
    12345678910 0/10 X
Dacă ştim ce sărbătorim de 1 Decembrie şi ne aducem aminte de unirea Transilvaniei cu România după cum am învăţat la şcoală, despre Câmpia Libertăţii de la Blaj şi despre marea adunare naţională din anul 1918 şi evocăm cu această ocazie evenimentele şi eforturile depuse pentru întregirea neamului şi ne manifestăm bucuria pentru această mare realizare (afirmaţie valabilă şi pentru alte naţii şi sărbătorile lor naţionale)... sau sărbătorim naşterea respectiv moartea marelui nostru poet naţional Mihai Eminescu, prin simpozioane şi recitaluri de poezie cu mîndria şi conştiinţa de a avea un reprezentant de talie mondială....nu tot aşa putem afirma despre sărbătoarea de Paşte, marea sărbătoare creştină care reprezintă sursa de bucurie veşnică, nepieritoare, a întregii omeniri.
Observăm că simbolurile tradiţionale ce însoţesc această sărbătoare precum mieii sacrificaţi, ouăle roşii şi turtele cu împletituri (în cruce) sunt golite tot mai mult de conţinut. Se pomeneşte prea puţin despre Jertfa de pe Cruce a Domnului Iisus Hristos, „Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii" (Ioan 1:29) sau despre Sângele vărsat, acest Sânge scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană prin care am fost răscumpăraţi. (1Pe 1:19) Nu se vorbeşte de SCOPUL mîntuirii care este întruchipat de azimi, acea pâine fără drojdie (omul fără păcat) pentru care am fost RĂSCUMPĂRAŢI şi suntem CURĂŢIŢI de PĂCAT (drojdie); ..pentru că Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit. 8. Să prăznuim dar sărbătoarea nu cu omul cel vechi (păcătos), nici ca un om cu gânduri de răutate şi viclenie, ci cu azimile (faptele )curăţiei şi adevărului. Îndepărtaţi dar comportamentele vechi şi stricate, ca să fiţi o făptură nouă cum şi sînteţi, fără stricăciune (1Corinteni 5:7,8).. căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2Corinteni 5:17)


Tit 2:11 Căci harul lui Dumnezeu care aduce mîntuire pentru toţi oamenii, a fost arătat

Hristos S-a dat pe Sine însuş pentru noi, ca să ne RĂSCUMPERE din orice fărădelege
şi să-Şi CURĂŢEASCĂ un popor care să fie al Lui, plin de rîvnă pentru FAPTE BUNE

12şi ne învaţă s-o rupem cu păgînătatea (despărţirea de Dumnezeu) şi cu poftele lumeşti,
(plăcerile şi îngrijorările lumii acesteia)
şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare (mulţumiţi cu ce avem), dreptate (fără furtişaguri, minciuni şi înşelăciuni) şi evlavie, (ascultare de Dumnezeu prin Iisus Cristos)

13. aşteptînd FERICITA NOASTRĂ NĂDEJDE şi arătarea slavei marelui nostru
Dumnezeu şi Mîntuitor Iisus Hristos.


...în schimb vedem cum această minunată sărbătoare se transformă într-o petrecere a pântecelui prin abuz de mâncare şi băutură împreună cu distracţii căci diavolul ştie să distragă oamenii de la adevărata semnificaţie a sărbătorii. Copiii sunt păcăliţi cu iepuraşi şi basme sterile iar părinţii se risipesc în poftele cărnii, în desfătări ale ochilor şi în lăudăroşie. (1Ioan 2:15-17)
Bucuria nu mai este în „fericita noastră nădejde" şi datorită răscumpărării şi curăţirii noastre ci din desfătarea simţurilor, a firii pământeşti decăzute ..pentru care a fost răstignit (în locul nostru) Domnul Iisus Hristos. Acest fel de sărbătoare anulează practic jertfa şi scopul ei pentru că în loc să ne curăţim şi să devenim mai buni, de fapt ne facem mai răi, în îmbuibări, beţii şi lăudăroşii.
Biblia ne învaţă că.. „Isus Hristos, Domnul nostru,.. a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi. (Romani 4:25) ..dar ce înseamnă aceasta?..că putem păcătui mereu? Nicidecum! (Romani 6:1,2), ...pentrucă, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de învăţătura Evangheliei, pe care aţi primit-o 18. Şi prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de subt păcat, (prin jertfa pe cruce)v-aţi făcut oameni ai neprihănirii.- (curaţi, ascultători) (Romani 6:17,18)
Prin urmare CURĂŢIREA care se asociază acestei sărbători nu trebuie să se rezume doar la aspectul exterior, curăţenia de paşti, la care ne angajăm cu mic cu mare în mod tradiţional ci şi la „ partea din lăuntru a paharului" (Matei 23:25). Tocmai aici este problema noastră a tuturor, căci „din inimă ies gîndurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele... lucrurile cari spurcă pe om"; (Matei 15:19,20) Ne străduim să fim curaţi şi aranjaţi de sărbători pe dinafară dar inimile noastre nu sunt curăţite şi ascultătoare Domnului Iisus. Şi chiar dacă ne lăudăm că am postit în pregătirea sărbătorii şi în vederea curăţirii noastre am putea fi amăgiţi pentru că Dumnezeu are standardul lui..El zice.. nu postiţi cum cere ziua aceea,...
4. .., postiţi ca să vă ciorovăiţi şi să vă certaţi, ca să bateţi răutăcios cu pumnul;
6. Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii (nu bârfi), .. 7. împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău..Dacă vei îndepărta asuprirea din mijlocul tău, ameninţările cu degetul şi vorbele de ocară, dacă vei da mâncare celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit
Dacă îţi vei opri piciorul în ziua (Domnului), ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă (sărbătoarea) va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării
8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi. (Isaia 58) (vei fi transformat)

Dragi prieteni,

Această mare sărbătoare a creştinătăţii, eveniment unic în lume şi în istorie – Dumnezeu a trimis pe Fiul său să moară pentru păcatele noastre – El a fost răstignit pe o cruce de lemn în zilele guvernatorului roman Pilat din Pont - şi L-a înviat a 3-a zi „pentru că am fost consideraţi îndreptăţiţi - aşadar această lucrare monumentală ne îndeamnă să o rupem cu păcatul şi să Îi slujim lui Dumnezeu în ASCULTARE şi MULŢUMIRE pînă la sfârsitul zilelor noastre.
De ce??
Pentru că vine o zi cînd.. toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care l-a făcut. 12. Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuş lui Dumnezeu. (Romani 14:10-12)
..Dumnezeu .. porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să-şi reconsidere concepţia lor despre lume şi viaţă pentrucă a hotărât o zi, în care va judeca lumea în conformitate cu adevărul cuvântului Său (revelat în Biblie), prin Omul, pe care L-a rînduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi ..(Faptele apostolilor 17:30,31)


Cînd spunem Hristos a înviat! şi răspundem cu „Adevărat a înviat!" declarăm prin aceasta pe Iisus Hristos ca Domn al vieţii noastre şi mărturisim că El a murit pentru păcatele noastre şi a înviat pentru ca să trăim o viaţă nouă şi curată! (cum ne învaţă El)


despre.............
misto
Adăugat în 02/04/2009
Statistici
  • Vizualizări: 5373
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni