Sa cultivam simplitatea si solitudinea
Autor: A. W. Tozer  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de bubyco in 01/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Sa cultivam simplitatea si solitudinea

   Noi crestinii, trebuie sa ne simplificam vietile altfel, vom pierde comori nespuse, atat pe pamant cat si in vesnicie.

   Civilizatia moderna este atat de complexa pana acolo incat sa faca imposibila viata devotionala. Ne epuizeaza prin noi si noi lucruri care ne solicita atentia, si ne doboara la pamant prin faptul ca ne distruge solitudinea, unde altfel, am putea sa ne innoim puterea inainte de a iesi din nou sa ne confruntam cu lumea. "Sufletul ganditor se retrage in singuratate", a spus poetul de demult, al unor vremuri mai linistite. Dar unde este singuratatea in care sa ne retragem astazi?... Stiinta care a asigurat oamenilor un anumit confort material, i-a jefuit de sufletele lor, inconjurandu-i cu o lume ostila existentei lor.

   "Comunica cu propria ta inima cand esti in pat si stai linistit." Este un sfat intelept si vindecator; dar cum poate fi urmat el in aceste zile ale ziarului, telefonului, radioului si televiziunii? Aceste jucarii moderne, asemenea puilor de tigru tinuti in casa, s-au dezvoltat asa de mult si de periculos, incat ameninta sa ne devoreze pe toti. Ce a fost destinat a fi o binecuvantare a devenit un blestem real. Nici un loc nu este acum ferit de intruziunea lumii. O modalitate prin care lumea civilizata ii distruge pe oameni este aceea de a-i impiedica sa aiba propriile lor ganduri. Sunt nenumarate surse care imprima in mintile oamenilor material de gandire strain, gata fabricat si dinainte rumegat. Putina asimilare fara efort, a acestor idei imprumutate, si omul obisnuit a rezolvat problema gandirii. Aceasta subtila spalare a creierului se desfasoara zi dupa zi, an dupa an, in dauna vesnica a multimii. Oamenilor le este frica sa ia decizii independente si sa-si asume responsabilitatea, de aceea majoritatea aleg sa faca ce face multimea.

   A fost un timp nu prea indepartat cand casa omului era castelul sau, un adapost sigur unde se putea intoarce in cautarea linistii si a solitudinii. Acolo ploaia cerului poate sa bata inauntru... Acesta era intradevar caminul... Despre un asemenea loc sacru a scris poetul, Ralph Waldo Emerson: "o, cand sunt in siguranta in casa mea din padure, calc in picioare mandria Greciei si a Romei, si cand ma intind sub pini, unde luceafarul de seara straluceste sfant, rad se stiinta si mandria omului, de scolile prea mari si de clanul celor invatati, caci  ce sunt ele toate in marea lor  vanitate, cand omul se poate intalni cu Dumnezeu in ruga? "

   Niciodata nevoia de solitudine si liniste nu a fost mai mare ca azi....

Minunat ce a spus Emerson! Cred ca omul modern se si teme sa ramana singur, intrucat are capul golit si creierul "spalat" de torentul de informatie!
Adăugat în 02/06/2013 de loredanam
caminul-locul unde poate fi sincer cu el si cu Dumnezeu.
Adăugat în 15/09/2013 de d.gabriel
Informatia programata sa distruga gindirea omului este tehnologie nedumnezeiasca, este controlul asupra personalitatii umane, este jugul ce apasa greu , greu pe mintea si inima omenirii transformind-o in sclavie...moderna.Este batjocora pe care intunericul o arunca asupra copiilor , creatiei lui Dumnezeu.{In USA, casierii marilor magazine se simt amenintati intelectual daca cineva se prezinta la casa cu bani lichizi si trebuie sa dea restul ..casa de marcaj le arata si cit trebuie sa returneze, lor fiindu-le foarte greu sa numere efectiv banii }.Cu cit omul este mai injugat tehnologic, cu atit se desparte voit de sentimente{mai bine zis este deposedat de ele} si astfel se racesc relatiile familiale, sociale, si mai ales fata de Dumnezeu.
Multumesc special pt acest text.
Adăugat în 15/09/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1783
  • Export PDF: 10
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Din același album
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit