Nu asta înseamnă Crăciunul
Autor: Darius Cornean  |  Album: dariuschristian.blogspot.com  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de dariuscchristian in 26/12/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu asta înseamnă Crăciunul

   A trecut... zorii dimineţii o dovedesc. Noaptea colindelor a alunecat uşor în noapte, apoi... s-a stins. E dimineaţă, e linişte, nu se mai aud clopoţeii şi nici cântece despre EL. Gândul se îndreaptă înspre înainte, spre noaptea de colinde a anului ce stă să-şi intre în drepturi. Pentru colindători, a fost o alta seară, pentru mine a fost prima... întâia seară când am înţeles... de ce într-o iesle?

   Nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă. De la prima zi a naşterii Lui şi până azi omul pare tot mai fermecat de gândirea „a avea pentru a fi”. Atunci ca şi acum au existat oameni săraci şi oameni bogaţi. Oameni cu care vroiai să te asociezi şi oameni neinteresanţi, cei care nu te puteau primi decât... într-o iesle. Aşa a fost întotdeauna, aşa este şi aşa va continua să fie pe acest tărâm trecător.

   Cântecul colindătorilor a răsunat pentru toată lumea.

   Tânăr sau bătrân, învăţat sau mai puţin învăţat, bogat sau sărac, toţi au ascultat colindătorii, iar unii chiar i-au invitat să poposească pentru a se odihni şi a putea merge mai departe. În sunetul de veselie şi zâmbete, toată lumea părea fericită. Dar... nu era aşa. În mulţimea de colindători, cineva tăcea...

   M-am apropiat cu sfială şi... nu tăcea. Printre lacrimi a reuşit să rostească câteva cuvinte: „Nu asta înseamnă Crăciunul!” Nedumerit, mi-am făcut curaj să-i cer să-mi spună durerea ei. Cu vocea tremurândă mi-a răspuns:

   „De ce se face diferenţă? De ce poposim şi cântăm mai mult în casa bogatului decât a sărmanului? De ce stăruim atât de mult în casa bogatului şi celor simpli le spunem că nu avem timp?

   Durere.

   Durere din durerea Lui.

   Acesta a fost sentimentul colindului. Parcă Îl aud spunând:

   Chiar nu înţelegeţi? Am ales o iesle...Chiar nu vă prindeţi?

   O iesle... nimic atrăgător, loc sărăcăcios, neprimitor, urât mirositor. Cine ar fi ales să se asocieze cu o iesle? Cine ar fi ales o iesle ca loc de primire pentru oaspeţi, pentru  sărbătoare?

   Acum înţeleg simplitatea în complexitate, frumuseţea în simplitate şi dragostea în fapte. Acolo a venit şi nu I-a fost ruşine, deşi era Fiul Lui Dumnezeu şi... acolo ne aşteaptă.

   Înţelegi tu, colindătorule, misterul? Eşti gata să te asociezi cu locul unde El a venit? Cât timp ai să poposeşti acolo? Lui nu i-a fost ruşine cu tine.

   Dar ţie, colindătorule? Îţi e ruşine sau poate greu... să colinzi în iesle?

frumos si adevarat.........
Adăugat în 05/01/2009
Sincer..e foarte adevărat ce e scris în acest eseu....spun sincer că niciodată nu am pus problema aşa...nu m-am gândit chiar aşa....Darius?Nu ştiu de unde ai luat eseul acesta...sau dacă l-ai scris tu...dar tot ce vreau să îţi spun e că e foarte adevărat acest eseu şi te rog să nu cumva să îl ştergi de aici că poate îl mai citesc şi alţii...să nu crezi că nu e interesant şi că nu îl va citi nimeni...ai încredere că ce ai scris tu,indiferent dacă ai scris din mintea ta sau ai luat dintr-o carte,va fi citit....Dumnezeu să te binecuvinteze!!
Adăugat în 25/12/2009
Foarte frumos ,sincer.........!
Adăugat în 18/12/2010 de dyanashine
Statistici
  • Vizualizări: 2475
  • Export PDF: 2
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.