Tratat asupra diferendelor bisericii: România
Autor: Bulzan Marian Gigel  |  Album: Tratatele Bisericii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gygelutz in 28/11/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Tratat asupra diferendelor bisericii: România

Trăim într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu.Avem toate formele de relief, aproape toate, populaţie, bogăţii naturale şi ieşire la mare.Avem o clasă politică îngăduită de Dumnezeu, în funcţie de rugăciunile noastre!De rugăciunile naţiunii şi de starea ei spirituală depinde bunăstarea naţională a unei ţări.Avem biserici aurite, clădiri frumoase, adevărate capodopere arhitectonice dar şi cerşetori, boschetari şi discriminare socială...Suntem binecuvântaţi cu bune şi cu rele...

Situaţia ţării mele în care Dumnezeu a hotărât să mă nasc depinde de mine.Nu cred într-o democraţie perfectă.Ea există doar la spital şi la groapă.În faţa Lui toţi suntem egali.În faţa oamenilor încă se mai merge pe relaţii, pile, cunoştinţe, mită şi mulţi bani.Apropo, zice un verset că mita nenoroceşte ţara...Dacă mergi la doctor cu mâna goală s-ar putea să rămâi netratat.

Democraţia este "puterea poporului".Eu întreb:a cărui popor???Asemenea contractului social, poporul are dreptul de a alege la 4 ani soluţia socială, ca apoi să tragă un jug care este prea greu...Problema este că nu avem de unde alege.Din 2 rele, ce să alegi?În ţara noastră democraţia aparţine doar unei clase sociale;ei reprezintă democraţia.Ce legătură are biserica cu situaţia politică?eu sunt un galican, adică susţin separarea bisericii de statul laic.Aici observ o problemă: că în partea orientală a europei Biesrica este cenuşăreasa sau cerşetoarea într-un stat; tot timpul cu mâna întinsă, să primească salarii şi fonduri.Dacă o instituţie poate reforma democraţia, într-un stat, aceasta este biserica...cum?

Societatea este formată din oameni...Societatea este un element de bază component într-un stat.Dacă nu ar exista oameni, nu ar exista organizare socială.În procesul de organizare socială s-au cunoscut mai multe modele, cum ar fi: cetatea stat, statul aristocrat, regatul, imperiul, republica etc...mai recent am avut de a face cu nazismul, hitlerismul, fascismul, iar la urmă a venit şi o nouă formă de stat şi anume democraţia.

În ultima sută de ani a început să avem un rezultat în urma efortului de a despărţi statul de biserică...Democraţia a reuşit însă cu deficienţe.

După cum observ, ca cetăţean al patriei mele pământeşti, statul nu prea are rezultate în modul economic, social şi politc...Lipseşte ceva...Lipseşte autoritatea bisericii! Revoluţia franceză a rupt ordinea socială pe orizontală, adică relaţia om-biserică-stat, dar şi relaţia pe verticală, adică societate-stat-rege-Dumnezeu.

Biserica este instituţia care a schimbat soarta Europei! Dumnezeu prin ea a modelat lumea Europeană, a adus bunăstare, cunoştinţe în toate domeniile, cel mai important domeniu fiind educaţia.

Prin Biserică se poate transforma România!nu mă refer nici la cea ortodoxă, nici la cea protestantă sau neo-protestantă sau catolică...Mă refer la biserica lui Christos...la cea spirituală universală! Este instituţia care locuieşte în inimile şi intelectele oamenilor! Dacă populaţia ar avea în cuget , de la opincă la vlădică, principii, morală, relaţie cu Dumnezeu, alta ar fi starea naţiunii! Democraţia, actuală, neânţeleasă, din păcate, a scos din oameni conţinutul şi i-a transformat în peturi! Democraţia, ca sens, este bună, este hotărâtă şi îngăduită de Dumnezeu. Şi orice dar care vine de la Tatăl luminilor este bun! Problema că termenul de democraţie îl inerpretăm în folosul nostru, ceea ce ne îndeamnă la acţiune singulară!

Democraţia înseamnă libertate în detrimentul aproapelui meu! Nu îmi voi face de cap pentru ca ceilalţi din jur să sufere! Nu mă împrumut la F.M.I ca să îndatorez populaţia, când avem pe tavă fonduri europene etc...

Dacă biserica ar fi in mintea noastră şi în inima noastră, alta ar fi ţara! Capul Bisericii este Hristos!

Biserica trebuie nu integrată în democraţie; ci trebuie implicată în procesul democratic! Nu poţi să fi creştin favorizând corupţia şi frauda.Nu poţi să fi creştin şi să închizi ochii la îmbogăţirea clericală, gen catedrala neamului, când căminele culturale din ţară sunt în paragină. Nu poţi să fi pocăit dar să nu vorbeşti de Hristos vecinilor, sau să nu te rogi pentru România...nu mai vorbesc de alte lucruri ca înşelăciune fiscală în afaceri, mită, etc...

Biserica poate schimba! Biserica  înseamnă populaţie! Biserica este Hristos! Biserica este adevărata democraţie ce influenţează deciziile statului!

Îmi doresc şi vreau o Românie prosperă, curată, cu oameni de cea mai înaltă calitate spirituală şi de cea mai înaltă ţinută morală şi culturală! Vreau o Românie recunoscută internaţional, cu un cuvânt de spus pe scena politică a lumii.

Lucrurile acestea se pot întâmpla! Nu sunt utopii, de nerealizat! Fiecare să se cerceteze pe sine însuşi şi aşa să înţeleagă democraţia în România! Că tot ce facem să aducă binele, dreptatea şi pacea în jurul nostru...Vă îndemn să urâm păcatul, să fim mulţumitori şi să schimbăm ţara prin comportamentul fiecăruia, exemplar!

Încă nu e prea târziu! Cât încă se mai cheamă numele lui Dumnezeu, se pot face lucruri mari în România!

Termenul de "Dumnezeu" inspiră teamă, respect, cinste, curăţie, sfinţenie..la asta mă gândesc că aşa trebuie să fiu în relaţia cu el! 

Dacă creştinii români sunt o biserică spirituală şi capul ei este Hristos, când spun România, spun Dumnezeu! O, dacă ne-am comporta în sensul acesta...ce schimbări ar fi în ţară!

Relaţia Bisericii cu moravurile societăţii ar trebui să împingă la democraţie, demosul! Să fie atunci democraţie după voinţa lui Dumnezeu, în folosul ţării!

Demosul, poporul, dacă este o biserică, atunci ar putea influenţa schimbarea....

Până atunci...ne rămâne să ne trăim viaţa în ţara aceasta...De felul în care vom trăi, de aceasta depinde viitorul României!

Ideile dvs. sunt interesante cu toate ca sunt puse in pagina putin haotic.Dar la cea mare parte din ele, subscriu si eu.
Parca Churchill spunea ca democratia nu este ideea perfecta pentru o guvernare justa, dar din pacate, este cea mai buna dintre sistemele de guvernare. Totusi sentimentul meu este ca democratia in forma sa actuala nu mai poate fi un sistem viabil. Ceva la ea trebuie sa se schimbe! Vad in jurul meu cum acest concept bun la origine, se rezuma astazi aproape la doua elemente: "dreptul" de a alege niste guvernanti despre care stim foarte putin sau nimic, care ne sunt adusi in fata noastra dintr-un neant politic, economic, social si mai ales moral, fara sa vedem motive valabile, fara sa vedem in ei niste oameni care au merite, care au dovedit si dovedesc ca actioneaza de la nivelul cel mai mic pana la cel mai mare in folosul societatii. Iar al doilea "drept" ar fi posibilitatea de a-i denigra, injura si blama, oriunde si oricand, aparand ca o supapa de refulare!
Din pacate democratia nu este aparent, din punctul meu de vedere, bolnava doar in Romania, ci poate mai ales acolo unde ea a invins de sute de ani: SUA, Marea Britanie, Franta!... Uitati-va la rebeliunile din Londra de acum doi-trei ani sau la tineri marginalizati din Franta care uneori rabufnesc pe un teren cultural, social si (ne)religios in special, la marginiile marilor orase intr-un mod dur. Democratia nu mai poate doar cu elemente de decor sa fenteze, daca imi dati voie sa ma exprim asa, milioane de oameni. Nu doar statul, dar si eu si dvs. ca individ trebuie sa intelegem sa credem ca, chiar daca eu sau dvs. suntem un fir de nisip pe o plaja, contam!
Biserica ca institutie ce s-a implicat in politic, economic, social sau cultural cred ca a esuat. Si asta pentru ca biserica coborand stacheta a permis ca in cadrul ei sa fie nu doar un "curvar" din Corint, ca sa ma exprim asa eufemistic, ci sute, apoi mii, iar in continuare tot mai multi cu ganduri si actiuni necurate, Biserica devenind orice altceva decat un loc in care credinciosi se intalneau unii cu ceilalti, pentru ca prin asta sa-L intalneasca pe Christos!...
Nu! Nu Biserica cu formele ei religioase, nu democratia cu ideile ei de salvare prin om, prin capacitatea lui de gandire, analiza, control si solutie, pot da o sansa Romaniei sau lumii intregi! Acum vreo doi ani scriam despre un factor in plus salvarii planetei Pamant: supranaturalul la un maxim, intr-un eseu utopic! Ei bine nimic nu poate vindeca aceasta lume! Nici macar supranaturalul, forta demiurgica de a schimba mereu si mereu in fiecare secunda, factori negativi care distrug omenirea! NU! Pentru ca omul va aspira pe fata sau in ascuns, la ce ii este mai drag, mai de pret!
Singura solutie reala e cea care se naste, apare in interior. Eu cred ca nu un exterior bun naste un interior bun, ci un interior bun poate naste un exterior bun! Nu o lume ideala in jurul meu ma face bun si adevarat, ci un interior transformat de Dumnezu poate naste, in afara mea, la o lume frumoasa si ideala!...
Adăugat în 07/12/2013 de Mihaip3000
Frumoase idei!Nu pot să nu vă dau dreptate cu privire la direcţia spre care se îndreaptă lumea noastră!Schimbarea interiorului, luată ca o colectivitate poate să ducă schimbarea...şi eu cred că este utopic, dar rămân optimist...prea puţini intră pe uşa cea strâmtă...schimbările în masă trebuie să corespundă, sau să vină din direcţia unui singur om care are idei...Creştinismul ca idee a schimbat lumea...omul a fost Isus! Astăzi avem ideea, dar nu mai avem oameni care să se identifice cu Isus...e o criză leaderi, de oameni capabili spirituali...spiritualul schimbă lumea metafizică...trebuie să fie un semnal de alarmă spre pocăinţă...spre ridicarea unor oameni dispuşi să schimbe contextul...rămâne un subiect important de discutat...Fi-ţi binecuvântat!
Adăugat în 09/12/2013 de gygelutz
Statistici
Opțiuni