El este Domnul Recompensei-2-
Autor: John Ortberg  |  Album: John Ortberg  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
El este Domnul Recompensei-2-

   Ce dar ţi-a dat Domnul Darului, pe care să-l investeşti în Împărăţie? Poate e mintea. Mintea poate fi un loc al potenţialului nerealizat, saturată cu reclame şi tot ce vezi în mass-media. Poţi să o umpli cu gunoi, gelozie, lăcomie, mânie sau teamă.

   Sau dimpotrivă, mintea ta poate fi reînoită. Umplută cu gânduri bune, nobile, adevărate şi curajase. Dar va trebui să o investeşti. Probabil sunt posesiunile tale materiale. Poţi folosi bani pentru a acumula bunuri. Sau banii tăi pot ajuta la construirea de biserici, la răspândirea Evangheliei, la hrănirea săracilor.

   John Wesley scria că, în ceea ce priveşte posesiunile materiale, creştinii au doar trei reguli dupa care să se ghideze:

   Câstiga cât poţi - Economiseşte cât poţi - Dăruieşte cât poţi.

   Un prieten de-al meu scria că, aparent, evanghelicii din America au hotărât că două din trei nu e chiar aşa rău.

   Saptămâna aceasta ai putea să faci un dar secret - o investitie veşnică. Poate fi vorba despre timpul şi talentul tău.

   Poţi să aluneci foarte uşor: să te trezeşti, să mergi la muncă, să vii acasă, să mănânci cina, să te aşezila televizor, să te pensionezi şi să mori.

   Sau poţi lua fiecare moment în parte si să spui: Doamne, momentul acesta e al Tău. Poţi sa-I oferi darurile tale spirituale - nu în comparatie cu ale altora - atât de dezvoltate cât poţi tu, identificate cu claritate, cultivate cu perseverenţă, dezvoltate cu vigoare de neoprit, predate cu umilinţă şi celebrate cu imensă bucurie.

   Poate ai talanţi din belşug - resurse sau finanţe sau relaţii sau abilităţi care ar putea produce venituri uriaşe pentru Domnul Darului - şi nu faci nimic cu ei. Îi îngropi. Este timpul să intri în joc. Îţi spun fără rezerve că investirea a tot ce ai în Împărăţia lui Dumnezeu va fi cea mai mare ocazie pe care o vei cunoaşte vreodată.

   Poate că din perspectiva umană, ceea ce ai nu valorează prea mult, că nu poţi face ceva vizibil sau dramatic.

   Iisus S-a exprimat foarte clar: Aceasta perspectivă este falsă. Noi suntem slujitorii Domnului Darului.

   Domnul Darului poate lua cinci peşti şi două pâini şi să hrănească mulţimile. Domnul Darului poate lua doi bănuţi oferiţi de o văduvă săracă şi să-i facă darul cel mai de preţ. Domnul Darului poate lua un fugar bâlbâit numit Moise şi să-l conducă să sfideze un dictator puternic cu armatele sale cu tot. Domnul Darului poate transforma o cruce însângerată într-un mormânt gol. Domnul Darului poate lua doisprezece urmaşi cu ifose şi cu ei sa creeze o comunitate care s-a răspândit în toată lumea, cu un vis care refuză să moară.

   Este o persoană surprinzător de plină de resurse acest Domn al Darului. Poate lua ceea ce ai tu de oferit şi poate să îl transforme într-o valoare pentru veşnicie.

   Nu ai idee ce potenţial este în tine. Pentru că nu există recompensă mai mare decât cea a cadoului desfăcut.

   Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat înca.

   Dar se va arăta când Domnul Darului Se va întoarce.

Am citi cu atentie cele scrise si ma bucur sa descopar acelasi gind pe care-l aveam cu privire la cele scrise mai sus. Domnul este plin de daruri, de dragostea Sa in a darui,dar numai de noi depinde ''in ce vas '' primim si purtam darurile Lui. Am ajuns la concluzia caci darul ascultarii de El este cel mai potrivit si important pentru noi oamenii caci daca ascultam putem implini voia Sa in viata si darurile pe care ni le-a dat. In dreptul meu, ascultarea as vrea sa fie darul numarul 1 in viata mea, caci toate ..celellate le vom primi pe deasupra.
Atunci se vor vedea bine de tot darurile cu care am fost inzestrati si nu va trebui sa le aratm noi in jurul nostru.Atunci, lumina nu va putea fi tinuta sub obroc Matei 5 .14-16.
Atunci toate darurile primite vor face parte din personalittaea celui ce -a fost daruit de Domnul.
Mutumim pentru text, munca depusa si Domnului care ne cereceteaza prin Cuvint.
Adăugat în 10/01/2014 de sanda_tulics
Ce minunat este Domnul nostru! Un eseu cu valoare eterna, in care autorul isi valorifica talantul si ne invata si pe noi sa facem asta...
Adăugat în 11/01/2014 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1184
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni