Pustia umană
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 05/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Pustia umană

Pustia umană

   Nu ne-am eliberat încă de spiritul anilor şaizeci. Revolta care s-a născut în acea perioadă, în mare parte din cauza războiului din Vietnam, a convins o generaţie că este cel mai bun mod de viaţă, ba chiar o formă legitimă de revoluţie. Pe măsură ce, în ascensiunea lor, tinerii afacerişti ambiţioşi ai anilor '80-'90 îşi măresc averile, devin din ce în ce mai împietriţi şi mai indiferenţi. Versurile cântecelor şi imaginile care le însoţesc au un pronunţat caracter erotic, violent şi antisocial, reflectând starea prezentă a tineretului. Televiziunea şi echipamentele stereo au vătămat inocenţa copiilor, în timp ce mame ocupate şi taţi indiferenţi se întreabă ce n-a mers bine. Spectacole rock pe video, filme de serie, vulgaritate prezentată drept comedie - toate şi-au avut partea lor de vină. Aceşti supraveghetori electronici de copii au devenit violatori. Copiii cresc ca buruienile într-un pustiu moral.

   Din fericire, există semne încurajatoare. Articolele, cărţile şi sursele de documentare atrag atenţia asupra acestei probleme cu care se confruntă societatea. Cartea lui David Elkind "Copilul grăbit care creşte prea repede şi prea curând" arată pericolele unei culturi care pune la îndemâna copiilor responsabilităţile adulţilor, drepturile şi dorinţele lor. Cartea "Copii în pericol" scrisă de dr.James Dobson şi Gary Bauer, descrie criza morală a naţiunii americane, numind-o un "război civil al valorilor". Organizaţia "Familia în centrul atenţiei" se ocupă în mod constant de problema exploatării copiilor. Cei doi autori arată cum s-a ajuns la starea actuala de lucruri, în care sistemul anticreştin a ajuns să aibă influenţa principală în cadrul societăţii, iar familia nu mai are la bază valorile morale. Într-unul din capitole, dr.Dobson afirmă: "Jefuită de standarde în domeniul sexual, societatea se va destrăma. Aceasta este lecţia istoriei. Aceasta este moştenirea Romei şi a peste două mii de civilizaţii care au apărut şi au pierit pe pământ. Familia reprezintă veriga de bază în cadrul societăţii. Toată activitatea umană se construieşte pe temelia ei."

   Este nevoie ca predicatorii, scriitorii, vorbitorii, comentatorii şi realizatorii de emisiuni creştine să descrie tipurile de comportament disctructiv şi să arate pericolele care ameninţă societatea. Presiunile sunt aşa de mari, încât este nevoie de reacţie extrem de puternică pentru a le anihila. Dar mă tem că articolele, cărţile şi reacţiile privind aceste fenomene negative nu vor avea puterea de a influenţa pozitiv soarta copiilor. Timp de patru decenii, educatori toleranţi şi agenţii sociale au pervertit şi corupt pâna la temelii disciplina morală în naţiunea noastră. Poate o asemenea cultură să supravieţuiască, sau criza adâncă ne-a adus foarte aproape de Apocalipsa?

   Luaţi în considerare problemele cauzate de violuri, consumul de droguri, de alcool, rata înalta a sarcinilor printre adolescente, pornografia, prezente chiar la elevii de clase primare. Imoralitatea cuprinde ca o epidemie şi bisericile noastre. Un sondaj arată că 40 la sută dintre tinerii bisericilor evanghelice sunt activi sexual. Mai mult de 60 la suta dintre adulţii necăsătoriţi, inclusiv cei ce frecventează regulat biserica şi participă la studii biblice, sunt activi sexual, iar jumătate dintre ei întreţin relaţii sexuale cu mai mulţi parteneri. Să nu ne mai mirăm că lumea e în criză!

   Să nu ne mai mirăm că tinerii sunt debusolaţi, că pericolul este prezent pe străzi, că violenţa a atins cele mai înalte cote, că sinuciderea s-a întins ca o epidemie, că rata abandonului şcolar a atins un nivel colosal, că tinerii adulţi care au dat greş în viaţă se întorc acasă să locuiască cu părinţii, că tinerii nu au în ce să creadă, că ne temem de ziua de mâine. Satana, înşelătorul, lucrează din plin!

   Cine se ridică în apărarea  adevărului? Îi mai pasă cuiva?

   

Pstorul B Graham are un cuvânt greu de spus cu privire la ''marea mocirlă'' în care trăiesc membrii {unii} bisericii din ziua de azi. Îl cred ca pastor, părinte, bunic, evanghelist, ca om temător și îndrăgostit de Dumnezeu pe autor. Expunerea este pentru fiecare dintre noi.
Fie -ți rugile ascultate și lucrarea binecuvântată sora Florica!
Adăugat în 05/08/2014 de sanda_tulics
AMIN!
Adăugat în 09/08/2014 de floridinmaracineni
Vai, tristă și adevărată această radiografie a vremurilor în care trăim!...
Adăugat în 28/06/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1430
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni