Credinţă sau probabilitate
Autor: Geabou Mihail  |  Album: fara album  |  Tematica: Apologetica
Resursa adaugata de geaboumihail in 23/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Credinţă sau probabilitate

Mi-amintesc de o modalitate foarte simplă prin care cineva (dr. Martin Lloyd Jones- fost medic al Reginei Marii Britanii şi predicator al Evangheliei) ilustra diferenţa dintre credinţa creştină şi modul în care noi de multe ori o percepem greşit. Noi oamenii, când folosim maşina, gândim în mintea noastră „cred că voi ajunge la destinaţie”, când zburăm cu avionul spunem „cred că voi ateriza în siguranţă”, când plecăm de acasă „cred că mă voi întoarce.” Ce este aceasta, credinţă? Nu, nu este credinţă ci doar probabilitate. Deşi spunem „eu cred că...” în realitate lucrurile stau altfel: tu ştii că pe drum, fie din cauza ta ca şofer, fie din motive tehnice sau din cauza unui alt participant la trafic, se poate întâmpla un accident şi nu vei ajunge poate niciodată la destinaţie. Totuşi, te urci în maşină şi pleci la drum pentru că te gândeşti că toate aceste lucruri nu ţi se vor întâmpla tocmai ţie. Cu alte cuvinte îţi spui: „probabilitatea ca aceste lucruri să mi se întâmple mie este foarte mică” dar în nici un caz nu poţi garanta că ajungi la destinaţie. Acelaşi lucru şi cu avionul: nici unul dintre pasagerii aeronavelor şi nici măcar piloţii lor nu pot garanta că ajung la destinaţie, totuşi le folosesc pentru că, deşi s-au întâmplat atâtea catastrofe aviatice, omul îşi zice „doar nu mi s-o întâmpla tocmai mie, nu tocmai în acest zbor...”. Astfel, viaţa aceasta pământească o trăim pe bază de probabilitate şi nu prin credinţă întrucât omul nu poate controla circumstanţele.

Nu acelaşi lucru este cu credinţa creştină. Credinţa în Domnul Isus nu este probabilitate creştină ci siguranţă, certitudine. De aceea un creştin adevărat nu va spune niciodată „Dumnezeu ştie dacă am păcatele iertate” sau „vom vedea atunci dacă ajung în Rai” sau „nu ştiu, poate am sau poate n-am Duhul Sfânt” sau „nu ştiu dacă sunt copil al lui Dumnezeu.”

Limbajul Bibliei, limbajul credinţei este foarte clar. El comunică totdeauna încredere, siguranţă, certitudine şi nici o umbră de îndoială sau nesiguranţă. Iată câteva exemple:

1Ioan 5.12-13 Cine are pe Fiul are viaţa, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică.

2Tim. 4.8 De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Ioan 14.2-3 Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu să fiţi şi voi.

Luca 23.43 astăzi vei fi cu Mine în Rai!

De ce astăzi mulţi din cei ce se cred creştini nu pot vorbi cu atâta încredere despre realităţile spirituale promise de Domnul Isus? De ce? Pentru că, din păcate, credinţa creştină „practicată” de cei mai mulţi este o „credinţă după ureche” şi nu una „după manual”, după Biblie. Mulţi au impresia că ştiu şi cunosc totul despre credinţa adevărată însă în realitate au o religie omenească, bazată pe învăţături omeneşti şi care nu poate aduce decât rezultate omeneşti.

Este călătoria ta în creştinism ca un zbor cu avionul sau eşti sigur că ajungi la destinaţie? Credinţa în om înseamnă probabilitate. Credinţa în Domnul Isus, în Dumnezeu înseamnă certitudine. Tu în cine te încrezi?

Mihail Geabou- Calea Domnului, Alexandria

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 992
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni