Venirea Fiarei
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/04/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Venirea Fiarei

   Venirea Fiarei

   Un alt semn despre care a vorbit Isus este răspândirea conflictelor. Unii poate se vor grăbi să mă contrazică; acestora li se pare că lumea anilor '90 e mult mai linistită, nicidecum ameninţătoare. Le reamintesc însă că nimeni nu cunoaşte pe deplin consecinţele schmibărilor politice; nimic nu este sigur; există chiar un potenţial de haos şi război, cum deja vedem că există în Iugoslavia. Ştim ca întotdeauna este pace înainte de război. Şi nu putem exclude probabilitatea de a ne găsi în acea perioadă de calm.

   Daniel, pe când Isus l-a citat când a vorbit despre vremea sfârşitului, a profeţit:

"Poporul unui domn care va veni, va nimici cetatea şi sfântul Locaş, şi sfârşitul lui va fi ca printr-un potop; este hotărât că războiul va ţine până la sfârşit şi împreună cu el şi pustiirea".

   Apocalipsa, capitolele 11, 13, 16, detaliază urgiile care vor veni. În capitolul 11, Ioan descrie venirea Anticristului:

"fiara, care se ridică din Adânc, va face război cu ei, îi va birui şi-i va omorî. Şi trupurile lor moarte vor zăcea în piaţa cetăţii celei mari, care, în înţeles duhovnicesc, se cheamă 'Sodoma" şi "Egiptul", unde a fost răstignit şi Domnul lor.

   Lumea va striga:

"Cine se poate asemăna cu fiara, şi cine se poate lupta cu ea?"

   Şi nimeni nu va putea sta împotriva fiarei.

   Isus a profeţit că vor fi multe războaie, poate chiar mii, înainte de lupta finală şi reîntoarcerea Lui. Pentru aceste vremuri agitate, El are sa spună:

"... vedeţi să nu vă spăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci."

   De acum aproape două mii de ani, de când Isus a spus aceste cuvinte, au fost perioade de război alternând cu perioade de pace, războaie mici şi mari, interne sau internaţionale. Dar tehnologia modernă a schimbat regulile jocului. Războiul care va veni probabil va fi un război mondial final în care se vor folosi arme nucleare, biologice si chimice. Acesta va fi războiul care va distruge planeta.

   Isus a spus că, din acest război,

" . . . dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa".

Este deci evident că înfruntarea va implica toate naţiunile lumii şi va avea ca rezultat anihilarea întregii omeniri. Niciodată cosmocidul - distrugerea întregii palnete- nu a fost posibil. Nu există oameni în stare să-i sfătuiască pe aceia ce controlează o asemenea putere de distrugere. Lumea a purtat războaie încă de pe timpul lui Adam, dar niciodată cu urmările profeţite de Isus în Matei capitolul 24 şi Apocalipsa capitolul 6. N-a existat niciodată potenţialul de nimicire a întregii rase umane.

   Acestea sunt probabil armele de care se va sluji al doilea călăreţ prezentat în capitolul 6 din Apocalipsa. În versetul 4 se spune că el are puterea de a lua pacea de pe pământ. Cu alte cuvinte, razboiul va fi la scara palnetară; nu e vorba aici de razboiae civile sau de conflicte clasice. În prezent, polarizarea politică şi militară pare sa fi dispărut dar nu putem şti ce va fi în viitor. Se formează deja blocuri de putere în Europa, Asia, America; acestea ar putea avea interese divergente în chestiuni economice sau comerciale, în probleme ce privesc imigraţia sau populaţia. Asemenea dezacorduri ar putea conduce la războiul cel mai devastator din istoria omenirii. Indiferent de motiv sau de părţile participante, va fi un război aşa de distrugător încât, dacă Dumnezeu nu intervine să-l oprească, toată rasa umană va pieri.

   Câţi oameni vor muri? Albert Einstein a calculat ca o explozie nucleară de proporţii maxime ar mistui cel puţin o treime din populaţia planetei. Biblia indică aceeaşi proporţie:

"O treime din locuitorii tăi va muri de ciumă, şi va fi nimicită de foamete în mijlocul tău; o treime va cădea ucisă de sabie în jurul tău; şi o treime o voi risipi în toate vânturile, şi voi scoate sabia după ei."

   Este posibil să avem un secol de pace sau chiar mai mult? DA!

   Dacă omenirea s-ar întoarce de la căile ei rele la Dumnezeu, părăsind păcatele de neascultare, idolatria, mândria, lăcomia, ura şi multe alte aberaţii ce conduc la conflict, ar exista posibilitatea instalării păcii. Dar când vedem cum stau lucrurile în societatea noastră, cu atâta mânie şi violenţă care ne înconjoară, cine mai poate crede într-o asemenea transformare? Pentru a părăsi obicieiurile ei vicioase şi războinice, lumea întreagă ar trebui să vină  la Dumnezeu în umilinţă şi pocăinţă. Este pocăinţa la scară mondiala posibilă?

   DA, eu cred că există speranţe! Lumea nu a cunoscut niciodată pacea totală. Putem să păstrăm pacea o generaţie, dar păcatul şi lucrarea Satanei reuşesc să o distrugă. Gândiţi-vă la nenumăratele crize cu care ne confruntăm: recesiune, prăbuşire economică, SIDA, abuz de droguri, crimă, rasism.

   INIMA OMULUI CARE NU-L CUNOAŞTE PE DUMNEZEU ESTE STRICATĂ!

   Diavolul exploatează slăbiciunile noastre în folosul lui. Norii de furtună au început deja să se adune...

   


Trăim vremurile biblice....
Adăugat în 30/04/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1363
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni