Când căsătoria nu-i căsătorie și homofobia nu-i homofobie. Din seria: „Să băgăm familia în doliu”
Da, poate nu mai era nevoie să mai scriu și eu, după câtă „cerneală” a curs deja ieri și azi pe tema legalizării de către autoritatea americană a căsătoriilor homosexuale, dar fiindcă fenomenul homosexualității l-am analizat destul de mult în ultimii ani, risc totuși să spun câteva cuvinte despre asta. Sper ca ele să fie de folos celor care se poziționează automat în tabere combatante.
Când căsătoria nu-i căsătorie
Această uniune consensuală între bărbat și bărbat sau femeie și femeie nu va putea fi numită niciodată simplu „căsătorie”, va fi nevoie mereu, pentru totdeauna, de remarci de genul „căsătorie homosexuală” sau „căsătorie între persoane de același sex” sau „căsătorie gay” sau alți termeni. Pur și simplu e nevoie de completare, pentru că nu este și nu va fi niciodată căsătorie relația dintre două persoane de același sex. E scris în natura noastră, în celulele noastre, în modul în care suntem alcătuiți, nu e un moft sau o dovadă de homofobie. E natura lucrurilor, nu contează că se dă lege. Chiar dacă se dă, ea nu poate anula legile naturale, scrise deja în noi. Din respect, oamenii se vor conforma, dar în vecii vecilor nu vor gândi că aia e căsătorie, fără să adauge sau să simtă nevoia să adauge ceva termenului.
Se poate da mâine o lege prin care să se impună o altă culoare cerului. De mâine, cerul se va considera verde și cine nu respectă această lege va fi pedepsit drastic. Vor spune oamenii că-i verde, dar nu vor crede niciodată asta, deși generațiile viitoare se vor obișnui cu conceptul, dar îi vor vedea efectele. Nu ai cum să spui că cerul e verde, când se vede clar că e albastru. Excepție face dacă îți pui anumiți ochelari, cum se încearcă acum prin mass-media privitor la homosexualitate. Dar purtatul de ochelari nu schimbă realitatea lucrurilor, ci schimbă doar modul în care le percepem. Culoarea cerului va fi tot albastră. Mai mult, odată cu cerul, datorită ochelarilor, toate celelalte lucruri își vor schimba nuanța sau culoarea. Adică, efectele nu sunt doar asupra cerului, ci asupra multor altor lucruri.
Uniunea între persoane homosexuale nu este căsătorie și nu va fi vreodată. Această afirmație nu este una homofobă sau de ură, ci una pe care o rostesc ca unul care cunosc fenomenul, hai să zicem, mai bine decât media. Dacă poate spune cineva că sunt homofob, după câte persoane am ajutat, fără să le judec, atunci se poate numi homofobă toată populația pământului și ar trebui închiși toți. De fapt cam asta se face, oamenii vor fi închiși în noile concepte.
Când homofobia nu-i homofobie
Este drept că termenul de homofobie a tot fost „actualizat” în ultima vreme. Dacă înainte făcea referire la „sentimente negative față de homosexuali sau persoane care se identifică a fi, ori sunt percepute ca fiind lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali ori intersex (LGBTI). Se poate manifesta prin apatie, dispreț, prejudecată, aversiune sau ură, ce poate fi bazată pe o frică irațională, legată uneori de convingerile religioase”. Acum definiția începe cu: „sentimente negative față de homosexualitate”.
Se pare că încearcă să se apere tot mai bine oamenii aceștia, deși în realitate nu îi bate nimeni sau, mai bine zis, homofobia e inventată, prin extinderea ariei de definire. În felul acesta vor fi considerați homofobi toți oamenii planetei, chiar și homosexualii înșiși, sau parte din ei. Păi cei mai mulți din ei, datorită dereglărilor psihicului lor, au sentimente negative față de alți homosexuali, gelozia e unul din acele sentimente care e foarte des întâlnit și mult mai puternic decât în cuplurile heterosexuale, așadar, primii homofobi sunt chiar homosexualii.
Un alt aspect, fobiile au de a face cu frici, ori definiția de mai sus a fost extinsă la multe alte aspecte. În cazul acesta, termenul este pretențios. Dacă asta e homofobie, eu mă declar doctor, că tot am scris multe articole. Nu ar fi corect să mă numesc doctor, nu? Nu e singura condiție ca să fii numit așa, scrierea de articole. Așa și cu termenul de homofob.
Da, mulți au reacționat fără respect la vestea venită din America, unii au folosit un limbaj injurios, înjositor. Unii au fost plini de ură, alții i-au pocnit cu crucea-n ceafă sau cu Biblia, dar asta nu înseamnă că toată lumea trebuie declarată homofobă, prin modificarea definiției, cum se încearcă modificarea definiției căsătoriei ca, forțat, să includă și relații nenaturale în aria ei.
Un alt detaliu interesant, pentru că aceste măsuri sunt cu bătaie mai largă. Homofobia nu poate include ca termen și referiri la celelalte deviații sexuale, cum include acum, și anume bisexuali, transsexuali, travestiți, transgenderi etc. Iar se modifică artificial și forțat definirea, și asta face definiția atacabilă.
În fine, e mult de scris și probabil voi mai scrie, nu ca o dovadă de ură sau lipsă de respect față de oamenii care aleg să trăiască așa, ci ca o încercare de a limita un dezastru al vieții lor. Nu poți considera normală o relație anormală. Nu poți considera căsătorie o uniune nenaturală. Nu poți considera familie un cuplu care nu are capacitatea naturală de a se înmulți, din cauză că nu sunt în relațiile normale. Așa că… se modifică normalul.
Se tot vorbea de reducerea populației planetei, că am fi prea mulți. Se pare că această măsură va face posibil acest lucru. Priviți ce speranță de viață au persoanele homosexuale, față de cele heterosexuale. Și asta fără să le dea cineva în cap să îi omoare, fără să fie fugăriți să trăiască în condiții inumane, ci oferind drepturi tot mai multe. Da, vom fi în curând forțați să devenim minoritate noi, heterosexualii, vom fi cei prigoniți și forțați să îi învățăm pe copiii noștri că e normală homosexualitatea, și suntem, dar asta nu va schimba nimic din realitate.
Homofobia nu-i homofobie, cum nici căsătoria nu-i căsătorie în acest caz.
[Copyright © 2015 Teofil Gavril. Acest articol a apărut iniţial pe site-ul autorului – www.filedinjurnal.ro (Cu Dumnezeu în fiecare zi). Teofil Gavril este consilier creştin şi trainer la Asociaţia Consilierilor Creştini din România. Poate fi contactat prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic la numărul 0744201601.]