Bucuria
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Roada Duhului...  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 02/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Bucuria
Roada Duhului, dimpotriva este: “…bucuria,…”
Galateni 5: 22


    In viata celui credincios nu trebuie sa fie nici un eveniment sau circumstanta care sa- I distruga bucuria in Domnul. Sfantul apostol Pavel spunea in 1 Tesaloniceni 5: 16: “Bucurati- va…”, cat de des ? “…intotdeauna.” Orice abatere de la aceasta porunca este neascultare si pacat.
    In primul rand as vrea sa observam ce este bucuria credinciosului ?
Este bucuria credinciosului un simplu zambet, o stare de bine pe care mi- o impun, ceva anume cu care m- am nascut ? Subiectul bucuriei crestine este tratat pe larg in Biblie.
Bucuria despre care vorbeste apostolul este o stare continua in toate circumstantele. Indiferent de timp, conditie sau situatie cel credincios trebuie sa aibe aceasta virtute din roada Duhului Sfant. Gasim scrisa o marturisire care ne uimeste: “Ma bucur acum in suferintele mele pentru voi…” (Coloseni 1: 24). In vremurile biblice bucuria era un cuvant din vocabularul credinciosilor, ei chiar se salutau in acest fel.
Bucuria de o asemenea calitate este si ceva supranatural. Nu vorbim despre a fi fericit de anumite lucruri. Bucuria ca roada a Duhului Sfant este la alt nivel, nivel dumnezeiesc. Ni se porunceste sa ne bucuram si mai apoi suntem instruiti sa stim ca ea este ceva supranatural, este un dar, este un produs al Cuiva, este roada Duhului Sfant. Cum as putea sa o am eu cel care sunt uman ? Prin dependenta de Duhul Sfant.
Ea este si un act de vointa. Este emotia launtrica izvorata din increderea ca Dumnezeu este in control.
In al doilea rand as vrea sa vedem de ce se bucura credinciosul ?
Traim pe un pamant cu multe probleme: boli, necazuri, lipsuri, etc. Cum as putea sa ma bucur intotdeauna ?
Bucuria este un act de apreciere a caracterului lui Dumnezeu. Liderii spirituali de pe vremea lui Neemia le spuneau evreilor: “…bucuria Domnului va fi taria voastra.” (Neemia 8: 10) Cand invatam sa ne bucuram de ceea ce este Dumnezeu, devenim puternici.
Noi ne bucuram si pentru lucrarea lui Hristos. Tot ceea ce a spus, tot ceea ce a facut Domnul Isus avea scopul asezarii bucuriei: “V- am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina.” (Ioan 15: 11)
Gloria eterna este un motiv la fel de mare pentru bucuria noastra. In Evrei 10: 24 este scris: “…ati primit cu bucurie rapirea averilor voastre, ca unii care stiti ca aveti in ceruri o avutie mai buna, care dainuieste.” Pavel putea sa spuna: “Bucurati- va….” De ce ? “Caci pentru mine a trai este Hristos, iar a muri este un castig.”
In al treilea rand, ce impiedica bucuria credinciosului ?
Sunt anumite piedici in calea atingerii unui asemenea nivel spiritual.
O mantuire falsa. Lipseste bucuria pentru ca lipseste sursa care o genereaza. Sa nu ai Duhul Sfant, sa nu fi convertit, sa nu fi mantuit.
Ignoranta este o piedica a bucuriei. O spun cat se poate de simplu: falsa doctrina fura bucuria, teologia stricata fura bucuria.
Chiar si falsele asteptari rapesc aceasta parte a roadei Duhuli Sfant. Sunt dintre cei care cred ca Domnul Isus a promis sa faca viata noastra bogata, fericita, plina de success, plina de miracole- minuni dupa minuni. Toate acestea pe plan material. Evanghelia prosperitatii este atat de moarta pentru ca da oamenilor false asteptari privitoare la viitor.
Preaiubiti frati in Domnul, in ciuda vremurilor sumbre care ne impiedica sa experimentam bucuria plenara a Duhului Sfant, sa traim aproape de sursa bucuriei, fiind tot mai dumnezeiesti, tot mai supranaturali !

 Pastor Ioan Cocirteu



Statistici
  • Vizualizări: 2302
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni