Curajul
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Roberta.Patricia in 26/02/2017
    12345678910 0/10 X
     Cât de mult curaj este necesar pentru a rezista culturii din ziua de astăzi ? Cât este necesar pentru a păstra o convingere când toată lumea la şcoală , la birou şi în cartier spune că "eşti un idealist irecuperabil , de modă veche şi puțin cam ciudat - de fapt , eşti chiar un fanatic " ? 
     Fiecare teama care este înfruntata şi depăşită devine un bolțar . Fiecare succes îți oferă un nou sentiment de încredere . Creşti în curaj atunci când înfrunți temerile paralizante . Creşti în curaj şi atunci când te înconjori de modele bune . Biblia spune "tovărăşiile rele strica obiceiurile bune . " ( 1 Corinteni 15:33 ) . Dacă îți petreci timpul cu oameni fără coloană vertebrală , vei deveni ca ei . Din nefericire , adesea suntem înconjurați de oameni care deobicei se dau bătuți , fac compromisuri şi nu îşi asumă riscuri . Dacă vrei să creşti în curaj , alege în mod chibzuit să te expui la oameni curajoşi . Citeşte biografii de oameni curajoşi , articole despre curaj , istorisiri biblice despre oameni precum Moise , Daniel , Estera şi Pavel care , deşi erau pietrificați de teamă , au mers înainte prin credință şi au crescut.
     Poți creşte în curaj dacă permiți minții să se transforme. Mai devreme sau mai târziu vei începe să înțelegi centralitatea curajului pentru toate aspectele vieții. Curajul nu este o calitate izolată a caracterului. Nu este nici măcar o trăsătură de caracter opțională , rezervată doar celor care o doresc , dar deloc necesară celor neinteresați. Curajul este fundamental pentru a fi creştin. 
      Urmarea lui Isus Hristos necesită mult curaj. Destul de frecvent călăuzirea Lui pare ilogică, irațională, anticulturală. Uneori este atât de solicitant încât prefer să mă târăsc înapoi în cochilia mea şi să stau în siguranță. Apoi o voce din interior mă deşteaptă spunându-mi " Unde-ți este curajul? Ridică-te în picioare şi umblă! Te poți încrede în Dumnezeu . " 
      Laşii nu rezistă mult în călătoria lor spirituală. Ei se ofilesc şi dispar. Este nevoie de enorm de mult curaj pentru a te pocăi şi a deveni un creştin. E nevoie de enorm de mult curaj pentru a urma călăuzirea lui Dumnezeu în viața creştină. Unele dintre chemările Sale solicită tot ceea ce poți da mai bun. Unele din testele Sale îți testează limitele. Unele dintre aventurile Sale scot la iveală mari temeri şi îndoieli. Într-adevăr, curajul spiritual e pe lista trăsăturilor de caracter pe cale de dispariție. 
      Tu, cel care tânjeşti după transformări spectaculoase şi după etalarea orbitoare a virtuții , să ştii un lucru: caracterul este nevoia strigentă a lumii noastre .


Diferenţa dintre un curajos şi fricos este că fricosul se lasă biruit de frică iar curajosul îşi biruie frica.

Metoda prin care biruim frica depinde de la om la om: credincioşi o biruie prin încrederea în Dumnezeu, încrezuţi prin increderea în sine, bogaţi prin încrederea în bani. etc. Ceea ce doresc să arăt e faptul că prin încredere putem deveni curajos, dar, după ce devenim curajoşi, curajul care locuieşte în inima noastră, ne face să ne incredem şi mai tare în ceea ce ne-a dat curaj.

În cazul în care zicem ca omul lui Dumnezeu,,ordecâteori mă tem eu mă încred în Tine,, întrăm întrun cerc virtuos în care; încrederea în Dumnezeu ne măreste curajul şi curajul ( mărit) ne face să ne încredem şi mai tare în Dumnezeu.... şi tot aşa. În schimb când ne creştem curajul prin încrederea în lucruri pământeşti( care devin idoli) întrăm într-un cerc vicios prin care încrederea în lucruri pământeşti ne măreşte curajul iar curajul mărit ne face să ne punem şi mai tare încrederea în lucrurile pământeşti,... şi tot aşa. Problema acestor oameni este că lumea cu lucrurile pământeşti vor trece şi odată cu ele va trece şi pricina de încredere în aceste lucruri şi atunci acestii oameni vor rămâne plinii de frică, îngroziţi, ca Belşaţar în faţa morţi. În achimb cei care îşi i-au curajul din încrederea în Dumnezeu, nu vor avea parte de frică nici aici nici la sfârşitul lumi, căci Dumnezeu e veşnic.

Aici aş vrea să fac o precizare importantă. Prin încrederea în Dumnezeu , el nu ne dă curajul să facem răul, ( ca de exemplu să spargem o bancă) ci cum a precizat şi autorul materialului , El ne dă curajul să călcăm pe urmele Domnului( peste serpi şi peste năpârci, ...prin apă şi prin foc).....

E un material folositor pentru vremea noastră: în care, curajul de a-L urma pe Dumnezeu e tot mai scăzut , (după cum a-ţi precizat şi d-voastră.) Domnul să ne de-a curaj! Amin!
Adăugat în 28/02/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 2287
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni