Cât de dispus ești să stai în chemare?
Autor: Despre Credinta  |  Album: Cinci paini si doi pesti  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de desprecredinta in 15/09/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Cât de dispus ești să stai în chemare?

Înaintea lucrării tale spirituale trebuie să se desfășoare o alta care să o recomande.

La fel cum Ioan Botezatorul a lucrat și și-a dus misiunea până la capăt chiar înainte de a începe cea a Lui Isus, și lucrarea chemării tale trebuie să fie precedată de o alta. A ta sau a altuia. Dar care să o deschidă pe a ta.

Cum ar putea începe totul

Poate că la fel ca mine, și tu, atunci când ai intrat într-o biserică, ai vrut ca membru să te apuci de treaba la care ai simțit și crezut că ești chemat. Poate că și ție ți s-a spus că pe moment este mai bine să iei un loc pe-un scaun și să aștepti momentul potrivit. Să privești, să înveți, să aștepți momentul propice serviciului tău spiritual. De cele mai multe ori, asta înseamnă să începi de jos, să înveți să slujești până la timpul maturizării tale. Ca apoi să o pornești la drum după rânduieli și în totală supunere față de autoritatea locului.

Și poate că, la fel ca mine, nu ai avut nimic impotriva ideii de a începe cu primul pas smerit intrarea în slujirea semenilor tăi după nevoile locului în care te afli. Doar că ai dorit să începi slujirea de jos prin lucrarea chemării tale, și nu în cea a administrației altuia…

Înainte de lucrare intri în biserică

Nu este nimic rău să stai la ușa bisericii și să primești cu o inimă ospitalieră oamenii care intră dacă ai o inimă caldă și un suflet deschis. Nu este nimic greșit și nelalocul lui să servești la mese, să împarți pomenile, ajutoarele, dacă inima ta lăcrimează pentru oameni și te doare sufletul pentru lipsurile din viața lor. Dar îți dorești ca toate acestea să se petreacă pentru o perioadă în care să înveți să lucrezi în armonie cu ceilalți și să te integrezi unui organism spiritual.

Lucrarea smerită a începutului slujirii tale trebuie, mai devreme decât mai târziu, să se petreacă în cadrul misiunii tale pe care ai primit-o de sus.

Pentru că, parafrazându-l pe Creangă („Dacă-i copil să se joace, dacă-i cal să tragă, dacă-i popă să cetească”), aș spune:

• Dacă-i învățător să învete,

• Dacă-i lider să conducă,

• Dacă-i profet să profețească…

De cine are nevoie biserica să primească în sânul ei?

Doar că bisericile nu au atâta nevoie în mijlocul lor de oameni deosebiți.

De cine are nevoie biserica să primescă în sânul ei citeste aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 784
  • Export PDF: 2
Opțiuni