Sfințenia și ispita
Autor: Thomas Cook  |  Album: Sfințenia nou-testamentară  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de ucenita in 07/11/2019
    12345678910 0/10 X
Sfințenia și ispita

   Este o greșeală să presupunem că de această parte a cerului există un punct al harului care pune creștinul într-un loc care este scutit de ispită. Atâta timp cât sufletul este la probă, va fi testat prin solicitări de a păcătui.

   Este adevărat, când inima e curățită de tot păcatul, războiul lăuntric încetează. Lupta cu firea pământească sau cu păcatul înnăscut, sau cu depravarea naturii umane, oricare ar fi denumirea ei, se sfârșește atunci când toate împotrivirile față de Dumnezeu sunt date afară din suflet iar Hristos domnește fără concurent. Dar mai există și alți vrăjmași în afara celor dinăuntru și împotriva cărora va trebui să luptăm cu înverșunare până la sfârșit.

   N-AVEM DE LUPTAT ÎMPOTRIVA CĂRNII ȘI SÂNGELUI, CI ÎMPOTRIVA CĂPETENIILOR, ÎMPOTRIVA DOMNIILOR, ÎMPOTRIVA STĂPÂNITORILOR ÎNTUNERICULUI ACESTUI VEAC, ÎMPOTRIVA DUHURILOR RĂUTĂȚII CARE SUNT ÎN LOCURILE CEREȘTI.

   Aceasta include ISPITA, dar ispita nu este incompatibilă cu păcatul fiindcă ISUS ÎN TOATE LUCRURILE A FOST ISPITIT CA ȘI NOI, DAR FĂRĂ PĂCAT.

   Viața creștină este o luptă lungă, dar aceasta nu implică faptul că noi suntem păcătoși sau că suntem înclinați spre păcat. Cu cât trăim mai aproape de Dumnezeu, cu atât săgețile lui Satan vor fi mai ascuțite și mai dese. Unii creștini nu trăiesc suficient de aproape de Dumnezeu pentru a fi subiectul unei lupte spirituale directe. Nu există nici o dovadă mai bună de har și de progres decât atunci când suntem hărțuiți de trimișii lui Satan. El nu are nevoie să-și folosească puterile împOtriva învățătorilor religioși nominali și superficiali. Ispita puternică deseori precede sau urmează o binecuvântare specială și însemnată. Marea luptă a lui Hristos cu Apolion s-a desfășurat imediat după coborârea Duhului Sfânt la botezul Lui. Imediat ce a primit ungerea însemnată, care avea să-L pregătească pentru marea Lui misiune, ISUS A FOST DUS DE DUHUL ÎN PUSTIE, CA SĂ FIE ISPITIT DE DIAVOLUL. Ispitirea Lui a fost în mod evident parte din planul divin, nu doar îngăduită, cu rânduită. În lupta Lui cu Satan, El a câștigat o experiență pe care nu ar fi obținut-o în nici un alt fel. Pentru că EL ÎNSUȘI A FOST ISPITIT ÎN CEEA CE A SUFERIT, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți, ceea ce ar fi fost imposibil dacă El Însuși nu S-ar fi împotrivit săgeților aprinse ale lui Satan.

   Ispitele sunt îngăduite cu un scop Nici una nu poate veni fără permisiune divină.

   Oare nu s-a plâns Satan din cauză că Dumnezeu pusese o barieră în jurul lui Iov pe care nu o putea trece fără o permisiune specială? Indienii spun că atunci când un om omoară un vrăjmaș puterea dușmanului ucis trece în mâinile biruitorului. Este un mare adevăr în basmul acesta ciudat. Fiecare înfrângere ne lasă mai slabi pentru următoarea bătălie dar fiecare izbândă ne face mai puternici.

   A ȘTIUT ISUS CĂ IUDA ERA UN HOȚ? - a fost întrebarea care s-a pus la una din  întâlnirile noastre recente de sfințenie. Răspunsul a fost afirmativ. ATUNCI, DACĂ ȘTIA ACEST LUCRU, DE CE DOMNUL I-A DAT LUI PUNGA? - a continuat cel ce punea întrebările. Răspunsul a fost după cum urmează:

   Dumnezeu îngăduie ca în viața fiecărui om să fie pusă o pungă - prin pungă se înțelege ceea ce ne testează în mod constant în loialitatea noastră față de El - și, de obicei, ispita vine în punctul cel mai slab al caracterului nostru.

   Dumnezeu îngăduie aceasta pentru că știe că noi putem obține putere în punctul nostru slab numai prin înfrângerea ispitei din momentul acela. Fiecare nouă victorie aduce o creștere a puterii morale și face ca biruința să fie mai ușoară pentru următoarele. Probabil acesta e motivul pentru care Bunyan plasează la începutul călătoriei creștinului aproape toate marile lupte pe care Creștinul le are de dus împotriva lui Satan.

   Primii ani ai vieții de creștin reprezintă perioada de formare a caracterulu creștin - atunci când asalturile ispititorului sunt pline de posibilități încărcate de beneficii pentru credincios.

   Samuel Rutherford a scris:

   Diavolul nu este decât piatra care ascute credința și răbdarea sfinților. Știu că el nu face altceva decât să cioplească și să șlefuiască neîncetat pietre pentru Noul Ierusalim.

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 553
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni