Puterea mulțumirii -2-
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Biruitori în încercare  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/04/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Puterea mulțumirii -2-

   Mulțumirea este intenția lui Dumnezeu pentru făptura mâinii Lui, este mijlocul prin care El a rânduit să putem trăi în pace și să fim scutiți de atacurile celui rău; este ca o protecție pentru mintea și inima noastră; ea este o poruncă după cum ne spune Cuvântul:

   Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți prin El lui Dumnezeu Tatăl. Coloseni 3.17

   Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. 5.20

  Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Isus Hristos, cu privire la voi. 5.18

   Când suntem plini de Duhul lui Dumnezeu suntem și mulțumitori. Astfel, este relativ ușor de aflat dacă suntem plini de Duhul Sfânt prin faptul că ducem o viață d emulțumire continuă. Acesta este un bun prilej de a ne cerceta pe noi înșine: suntem cu adevărat mulțumitori în toate lucrurile așa cum ne cere Cuvântul lui Dumnezeu? Mă tem că nu am ajuns la nivelul cerut de Domnul! De multe ori eu trebuie să-I cer ieratre Domnului pentru nemulțumirea ce-mi cuprinde inima când nu veghez.

   Când a fost ultima oară când I-ai mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările, inclusiv pentru cele infime? Scrie pe un caiet motivele de mulțumire, oprește-te apoi și meditează asupra lor și mulțumește-I Domnului fără a omite vreunul dintre ele.

   Când ai rostit vreodată cuvinte de mulțumire față de soțul, soția, copiii tăi, față de colegii de școală, sau cei d ela serviciu, frați, surori, păstori, lideri? Când ai spus cuvinte d emulțumire cuiva care nu se aștepta deloc la așa ceva? Chiar dacă ai un singur cuvânt de mulțumire față de cineva, spune-l persoanei respective și ai să vezi reacția. Orice om are nevoie de acest medicament sufletesc, orice om se bucură să primească atenție, complimente, recunoștință.

   Când te-ai oprit ultima dată din goana și agitația vieții ca să-ți faci timp să te gândești la persoanele care te-au ajutat, căutând un mod inedit de a-ți mulțumi? Dezvoltă zilnic această atitudine a mulțumirii!

   Când te-ai sculat dis-de-dimineață pentru a medita la bunătatea Domnului? Când ți-ai făcut timp înainte de a te așeza seara în pat, să inventariezi motivele de mulțumire pentru ziua ce s-a scurs? I-ai mulțumit Lui pentru a doua șansă?

   Ca să vezi câte motive de mulțumire ai nu te compara cu cei mai mari, cu cei bogați, mai deștepți ca tine, ci cu cei care sunt în suferință. Arată-ți recunoștința față de toți din jurul tău ca și cum ar fi ultima zi din viața ta, fiind conștient că mulțumirea ta va transforma ziua sau chiar viața cuiva.

   Fă-ți timp să aduci bucurie în viața cuiva, nu numai celor din familie ci și altora d epe stardă sau care sunt în închisoarea durerii și a nemulțumirii. Fă-ți zilnic un scop din aceasta, ca să aduci primăvara în viața celui cu sufletul înghețat. Tu poți aduce speranță în viața celui dezamăgit, tocmai prin forța mulțumirii și a bucuriei.

   Eram într-o perioadă d epost îniante de o călătorie misionară. Mă simțeam tristă și nu înțelegeam de ce, Atunci L-am întrebat pe Domnul de ce nu am bucurie. El mi-a răspuns de îndată: UITĂ-TE ÎN INIMA TA! Imediat, Duhul Domnului mi-a arătat inima mea în care am observat nemulțumire. Când postești ești mai sensibil la șoapta Duhului și înțelegi imediat ce se petrece în inima ta astfel că nu te poți ascunde și nici scuza. Ca un  reflector puternic, Duhul Domnului îți arată impuritățile inimii. Tot ce trebuie să faci în acele momente este să le mărturisești și să te pocăiești de ele.

   Am înțeles că fusesem nemulțumită de mine, de soț, de neascultarea copiilor, d emulte aspecte ale vieții. Totodată, manifestam nemulțumire față de Dumnezeu necăjită că nu primeam unele răspunsuri la rugăciuni pe care eu le consideram urgente. Am început să pricep grozăvia acestui păcat atunci când Domnul mi-a amintit d epasajele din Biblie în care poporul evreu a cârtit, a murmurat, a fost nemulțumit de viața din pustie și chiar de mana ce cădea din cer. Nemulțumirea i-a condus la necredință și la răzvrătire împotriva Domnului. În starea aceea de revoltă poporul a uitat ceea ce făcuse Dumnezeu pentru el. Evreii au spus: OARE VA PUTEA DUMNEZEU SĂ NE PUNĂ O MASĂ ÎN PUSTIE? Drept uramre, Dumnezeu S-a mâniat pe ei și i-a pedepsit.

   Atunci am înțeles că rădăcina nemulțumirii mele era de fapt o stare de necredință. Domnul mi-a vorbit din nou:

   Tu ești nemulțumită pentru că nu te încrezi în Mine, nu crezi că Eu pot totul, că Eu, Domnul tău îți voi purta de grijă în toate nevoile tale. Tu ai uitat Cuvântul promisiunilor Mele, ai uitat că sunt un Dumnezeu credincios și că am ochii îndreptați asupra ta, că ascult rugăciunea, că am luat aminte la ea, și, la timpul hotărât de Mine voi răspunde. Nemulțumirea întunecă mințile, aduce îndoială cu privire la Mine și tulburare, fură pacea și bucuria. Când ai o stare de mulțumire, ai pace și înaintezi cu credința că Eu voi lucra...

   Atunci am înțeles de ce nu aveam bucurie. Am înțeles ce mult pierdem când nu avem o inimă mulțumitoare și nu ne încredem în Domnul. Totodată, când suntem nemulțumiți de felul în care arătăm, de condițiile pe care le avem, când ne comparăm cu alții, pe de o parte suferim noi înșine, iar pe de altă parte întristăm Fața Domnului.

   Fiecare stare de nemulțumire înseamnă un test căzut. Dumnezeu ne-a poruncit clar să nu poftim nimic din ce au alții mai bun și mai frumos decât noi. Nemulțumirea vine, așadar dintr-o poftă nesatisfăcută. Vrem mereu mai mult. Dacă mergem la rădăcina inimii nemulțumite vom găsi nesiguranță și sentimente d einferioritate, care ne fac să vrem să arătăm că noi suntem sau avem mai mult decât alții. Adevărata smerenie e mulțumitoare în orice situație. Singura nemulțumire pe care o putem avea privește doar relația noastră cu Domnul. Este bine să vrem mereu mai mult din El, să Îl iubim mai mult, să căutăm mai mult Fața Lui și să Îi mulțumim mai mult.

   Privind mereu la Isus, la ceea ce El ne poruncește, vom rămâne în echilibru, în pace, bucurie și vom putea identifica blocajele ce stau în calea mulțumirii. Toate frământările inimii noastre și toate obstacolele trebuie să le aducem la cruce și să I le predăm Domnului. Acolo putem cere iertare, curățire și primim totodată o inimă mulțumitoare, plină de pacea și bucuria Lui.

   Bucurați-vă întotdeauna! Rugați-vă neîncetat! Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta e voia Lui Dumnezeu cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5.16-18.

   

   

Aleluia, cât de legată e mulțumirea de bucurie, de pace și reflectă încrederea totală în Domnul!
Adăugat în 21/07/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 695
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni