Biserica, o Echipă în competiție și vremurile critice pe care le trăim
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 05/08/2020
    12345678910 0/10 X

 

Biserica, o Echipă în competiție și vremurile critice pe care le trăim

Sigur că facem parte din Trupul lui Hristos și suntem un organism Viu, prin Hristos Viața noastră. Cred însă că din punct de vedere al alergării descrise de apostolul Pavel suntem o Echipă, schimbăm ștafeta de sute de ani, totul cu scopul de-a ajunge Evanghelia la cât mai mulți, iar la venirea Domnului fiecare o să capete premiul alergării.
Problema este că în alergarea sau competiția aceasta, mulți au împrumutat chipul veacului, așa cum au ajuns sporturile în lume astăzi, în care se fac aranjamente pentru câștiguri, unii trișează crezând că nimeni nu află, unii devin vedete la umbra compromisului, uitând mulți că în Echipa Bisericii, Căpitanul rămâne Hristos și Regulamentul de joc (Scriptura) este în vigoare.

Prima dată aș vrea să facem o analiză biblică a ceea ce spune Dumnezeu despre competiția în echipă a Bisericii, pe urmă să vedem că unii astăzi vor să schimbe atât regulile competiției cât și alegerea făcută de Dumnezeu, s-au infiltrat în echipă în mod clandestin din partea dușmanului crezând că astfel vor decide ei soarta competiției.

1. Biserica în Echipă, fiind într-o competiție, trebuie să asculte de Hristos Domnul și Cuvântul Lui
Coloseni 3:15. Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători. 16. Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. 17. Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
1 Corinteni 3:4. Când unul zice: "Eu sunt al lui Pavel!", şi altul: "Eu sunt al lui Apolo": nu sunteţi voi oameni de lume? 5. Cine este Pavel? Şi cine este Apolo? Nişte slujitori ai lui Dumnezeu, prin care aţi crezut; şi fiecare după puterea dată lui de Domnul. 6. Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească: 7. aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face să crească. 8. Cel ce sădeşte şi cel ce udă sunt totuna; şi fiecare îşi va lua răsplata după osteneala lui. 9. Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu.

Problema mare într-o echipă, este când nu mai ascultă de Antrenorul sau Căpitanul Echipei, apare dezastrul și rezultate slabe. Atunci când se fac partide și devine o luptă între anumite partide din echipă, apare dezastrul. De fapt fiecare în Echipă trebuie să intre în competiție pe poziția la care a fost ales și destinat de Antrenor. Dacă vreunul dorește să facă altceva decât are darul și abilitatea, atunci apare dezacordul în echipă, dezbinarea, atragerea altora de partea lui și neglijarea Căpitanului Echipei. De asemenea necunoașterea Regulamentului de funcționare a Echipei (Cuvântului lui Hristos) duce deseori la probleme de indisciplină, dezbinare, mândrie și un final dezastruos pentru mulți.
Și întradevăr am ajuns să trăim vremuri în care hristoși mincinoși și erezii nimicitoare au făcut ca multe biserici locale să alerge și să ducă competiția spre un final dezastruos, tocmai fiindcă și-au luat ochii de la Hristos Domnul și și-au făcut regulamente proprii, ba mai mult vor să joace după regulile proprii și au părăsit Cuvântul Scripturii.

2. Biserica în Echipă, fiind într-o competiție, trebuie să fie motivată de dragoste
Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. (Ioan. 13:34)
Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu. (Ioan. 15:12)
Vă poruncesc aceste lucruri, ca să vă iubiți unii pe alții. (Ioan. 15:17)

Ca să câștigi competiția când ești o echipă important este să ai dragoste pentru ceilalți din Biserică. Dacă nu-i dragoste, atunci apare dezacordul și lipsa unei comunicări eficiente, lupte în Echipă, dezbinare și pierderi.
1 Corinteni 1:10. Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire.
Iuda 1:18. Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite. 19. Ei sunt aceia care dau naştere la dezbinări, oameni supuşi poftelor firii, care n-au Duhul. 20. Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, 21. ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică.
Versetele de mai sus îmi spun că Biserica Echipă trebuie să fie în unitate, într-un gând și-o simțire, călăuziți de Duhul, în ascultare și comnunicare cu Căpitanul sau Coordonatorul Echipei Hristos Domnul, ascultând de Regulamentul competiției, Cuvântul lui Dumnezeu.
Problema astăzi este că unii vor ei să fie Hristos și devin hristoși mincinoși, Hristos e Unic. De asemenea unii vor să schimbe regulamentul deoarece ei nu se mai supun acestui regulament, căutând să-și împlinească egoismul, slava deșartă și profitul lor personal, de aceea duc pe mulți într-un joc periculos și-o direcție greșită.
Trăim vremuri din urmă în care mulți au atras privirea Echipei spre ei, egoismul și rătăcirea lor au atras și pe alții în capcană, și-au luat privirea de la Căpetenia și desăvârșirea credinței noastre, Singura Sursă prin care putem câștiga Premiul.

Evrei 12:2. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
1 Petru 1:22. Deci ca unii care prin ascultarea de adevăr v-aţi curăţat sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima;

3. Biserica în Echipă, fiind într-o competiție, trebuie să lupte împreună pentru premiul final
Dar, dacă vă mușcați și vă mâncați unii pe alții, luați seama să nu fiți nimiciți unii de alții. (Gal. 5:15)
Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții și pizmuindu-ne unii pe alții. (Gal. 5:26)
cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste (Efes. 4:2)
Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plangă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. (Col. 3:13)


Trebuie să înțelegem că noi lucrăm în echipă, fiecare are un dar de la Duhul Sfânt dat de Dumnezeu pentru folosul altuia. De aceea, niciodată într-o luptă nu-ți distrugi sau ucizi partenerii din echipă, dacă unul cade lângă tine îl ajuți, ierți, îngădui, totul cu scopul ca echipa să treacă linia de final câștigătoare.


Sigur că trăim vremuri din urmă, vremuri grele și una din scadențele noastre din Biserici este faptul că am neglijat faptul că suntem o Echipă, avem de luptat cu dușmanul nostru diavolul, cel care n-are milă de niciunul din noi. Satana a presărat ură, dezbinare, partide, erezii, lupi și multe altele printre frații din Biserică, tocmai cu scopul de-a distruge, de-a stagna lucrarea Evangheliei și de-a duce la pierzare pe mulți oameni.
Poate că ar trebui să veghem și să ne rugăm mai mult pentru Echipă, să ne lepădăm de egoism și confortul materialismului de astăzi, să ne întoarcem la Sursa noastră de Viață, la Hristos Domnul, la Cuvântul lui Dumnezeu, la dragostea de frați și la iubirea de toți oamenii, așa încât să ajungă cât mai mulți la Mântuire și să capete Premiul Ceresc.
Nu noi Mântuim, Nu noi dăm Premiul, însă noi suntem lucrători împreună cu Dumnezeu și clădim, să nu uităm însă că fiecare după cum clădește așa o să aibe răsplata finală, de la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, Hristos Domnul.
1 Corinteni 3:9. Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. 10. După harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un meşter-zidar înţelept, am pus temelia, şi un altul clădeşte deasupra. Dar fiecare să ia bine seama cum clădeşte deasupra. 11. Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă şi care este Isus Hristos. 12. Iar dacă clădeşte cineva pe această temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, 13. lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ziua Domnului o va face cunoscut, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

Simion Ioanăș

Citiți articolul și aici.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 577
Opțiuni