Ceva pentru care merită să mori
Autor: Jack Popjes  |  Album: A Kick in the Pants  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de wycliffe.romania in 18/08/2020
    12345678910 0/10 X
Ceva pentru care merită să mori

Într-un final a fost spânzurat în închisoare, în Singapore. Nguyen Tuong Van era, fără îndoială, vinovat de contrabandă cu droguri. Pachetele cu heroină, conținând cantități suficiente cât pentru 2 600 de doze, au fost găsite lipite de corpul lui. Pedeapsa cu moartea pentru contrabandă era de asemenea o certitudine. Cu siguranță a recunoscut, prea târziu însă, că nu merita să moară pentru 400 de grame de heroină. *

Însă pentru unele lucruri cu siguranță se merită să mori. Cum ar fi, să-L urmezi pe Isus, cu toate că nu prea se mai predică despre aceasta în zilele noastre.

În bisericile din America de Nord există tendința să se spună „Dumnezeu ne oferă privilegiul să trăim pentru El și să-L facem cunoscut prin munca și viața noastră.”

Nu auzim de multe ori spunându-se „Dumnezeu ne oferă uneori privilegiul să murim pentru El, să-L facem de cunoscut prin suferința și moartea noastră.”

Nu este de mirare faptul că lumea își pierde interesul față de creștinismul Americii de Nord. Acesta pare a fi o religie slabă, fără viață, plictisitoare și lipsită de putere.

Un contrast mare față de islam. În cadrul unei întâlniri anuale a organizației Wycliffe Canada, misiologul T. V. Thomas a comunicat următoarele: „Un document intern islamic afirmă faptul că în decursul a șase luni de la atacul spectacular din 11 septembrie 2000 împotriva Americii, 42 000 de americani albi au devenit musulmani deoarece islamul a fost considerat ca o credință pentru care se merită să mori.” Fiecare terorist sinucigaș irakian sau palestinian întărește această perspectivă. **

Disponibilitatea lor de a-și risca viețile i-a făcut unici pe patru creștini pașnici care au fost luați ostatici în Irak. Jim Loney, Harmeet Sooden, Norman Kember și Tom Fox s-au expus cu bună știință unei situații periculoase, nu pentru un câștig personal, ci ca dovadă a ascultării poruncii lui Isus de a face pace.

După trei luni de captivitate, Tom Fox a fost omorât prin decapitare de către teroriști care fuseseră orbiți de o versiune a islamului care predică ura și instigă la violență. Ceilalți trei bărbați au fost eliberați după o lună. Ca și creștini și membrii ai Echipelor Creștine pentru Pace, acești bărbați cred că a face pace este o misiune pentru care se merită să-și riște viețile. ***

În urmă cu 50 de ani în Ecuador, cinci misionari tineri au fost omorâți de luptători cu lancea din tribul Waodani, care erau orbiți de frică și surzi la orice în afară de măcel. (Localnicii Quichua sunt numiți Waodani Auca, care înseamnă „sălbatic”). Jim Elliot, Nate Saint, Ed McCully, Pete Fleming și Roger Youderian au crezut că merită să-și riște viețile pentru a intra în contact cu acest trib violent cu scopul de a le aduce mesajul de pace al lui Dumnezeu. ****

Acel eveniment sângeros a avut un impact puternic asupra milioanelor de creștini din întreaga lume. Creștinismul era văzut ca o religie pentru care se merită să mori. În următoarea decadă, mii de tineri, printre care ne număram și noi, soția mea și cu mine, au confirmat faptul că erau gata să-și riște viețile pentru a aduce mesajul de pace la orice grup etnic din lume.

Întrucât biserica din America de Nord are nevoie să-și îndrepte atenția asupra datoriei creștinului de a suferi și a muri, dacă este nevoie, este potrivit ca această istorisire de acum 50 de ani să fie spusă din nou. End of the Spear (Capătul suliței), un impresionant film de lung metraj, reintroduce acest eveniment captivant. El ne reamintește, de asemenea, de faptul că creștinismul este o credință pentru care se merită să mori. *****

Creștinismul, așa cum este practicat în afara Americii de Nord, nu lasă nici o îndoială în mințile oamenilor că Isus este vrednic de viața și moartea lor. Fiica noastră împreună cu soțul ei au vizitat un sat din India unde casele creștinilor fuseseră arse până la temelie în anul anterior. Biserica creștină de acolo fusese arsă și reconstruită de trei ori. Cu toate acestea biserica continuă să crească.

Noi, creștinii din vest dispunem de multe resurse fizice și materiale pentru răspândirea Împărăției lui Dumnezeu. Frații și surorile noastre din Asia și Africa însă au ceva ce nouă ne lipsește: o teologie bine elaborată, fundamentată biblic despre suferință.

Cât ne va lua nouă creștinilor nord americani până vom învăța că pentru unele lucruri se merită să mori?

*„Appeals Fail to Save Australian.” CBC OnLine News. 1 Dec. , 2005.

**Thomas, T. V. “Devotional.” Wycliffe Canada Annual Meeting. 1 Dec. , 2005.

***„Hostage Release Bittersweet.” BBC News. 23 Mar. , 2006.

****Elliot, Elisabeth. Through Gates of Splendor. Wheaton, IL:  Living Books, 1981.

*****Hanon, Jim, Dir. End of the Spear, 2005.

Preluat de la https: //wycliffe. ro/ceva-pentru-care-merita-sa-mori/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 617
  • Export PDF: 1
Opțiuni