O relație de legământ cu frații
Autor: Zac Poonen  |  Album: Vin nou in burdufuri noi  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/11/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
O relație de legământ cu frații

   Pâinea pe care o frângem simbolizează nu numai trupul fizic al lui Hristos ci și Biserica, Trupul lui Hristos - 1 Corinteni 10.16,17- pentru că este doar o pâine și noi, care suntem mulți, suntem un trup. Cei care -mănâncă jertfele sunt în împărtășire cu altarul (1 Corinteni 10.18). Dacă mâncăm la masa Domnului, atunci trebuie să împărtășim moartea Sa pe cruce (altarul) -moartea față de sine- nu numai în relația noastră cu Dumnezeu, ci și în relația noastră cu ceilalți din Trupul lui Hristos.

   Și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați (1 Ioan 3.316)

   Acesta este un alt aspect al mărturiei noastre la masa Domnului. Nu intrăm în legământ numai cu Domnul, ci și cu frații noștri. Și în acest aspect al legământului intrăm prin moartea față de sine.

   Așa cum cele două părți intrate într-un legământ în Israel treceau printre cele două jumătăți ale vițelului jertfit (frânt), tot așa și noi azi intrăm într-un legământ unii cu alții prin pâinea frântă. Acest lucru e la fel de serios ca primul aspect amintit mai devreme și anume al legământului cu Dumnezeu.

   În 1 Samuel 18.1-8 citim despre intrarea în legământ a lui Ionatan cu David. Aceasta este o imagine frumoasă a relației de legământ ce ar trebui să fie în Trupul lui Hristos. Acolo se spune că sufletul lui Ionatan s-a lipit de sufletul lui David. Cuvântul LIPIT folosit aici este același cu cel folosit în Neemia 4.6 când se referă la zidul construit în așa fel încât să nu aibă nici o fisură în el. Tot așa era inima lui Ionatan alipită de cea a lui David - nu era nici o fisură între inimile lor ca inamicul să poată intra în ea. Mai departe se spune că Ionatan l-a iubit pe David ca pe sine însuși. Aceasta este și chemarea noastră în Trupul lui Hristos, să fim uniți împreună ca UNUL astfel ca să nu existe nici o fisură între noi - nici o fisură a neînțelegerii, a geloziei, suspiciunii - prin care inamicul să intre și să aducă separare.

   Din tot Israelul, Ionatan era o persoană care s-ar fi putut simți îndreptățită să fie invidioasă pe David deoarece acesta era o amenințare pentru el în calea succesiunii sale la tronul lui Saul, ca rege al lui Israel, însă el a biruit gelozia și l-a iubit pe David ca pe sine însuși. Cum îi mai face Ionatan de rușine pe credincioșii Noului Testament!

   Apoi, Ionatan a făcut un legământ cu David și ca simbol al legământului, el și-a dat jos haina regală și a pus-o pe David. Aceasta simbolizează dorința lui Ionatan de a muri față de sine însuși, ca următor rege al Israelului și de a-l face pe David împărat. În Trupul lui Hristos ni se poruncește: ÎN CINSTE, FIECARE să dea întâietate altuia. Trebuie să murim în așa fel față de noi înșine încât să dorim în mod sincer și cinstit ca frații noștri să fie mai mari, mai înălțați și mai admirați decât noi înșine. Și, dacă e necesar, ne luăm haina să acoperim o goliciune a fratelui, oriunde se vede. Astfel, îl putem face glorios pe fratele nostru, în ochii celorlalți. Aceasta înseamnă să intri într-o relație de legământ cu frații din Trupul lui Hristos.

   E imposibil să intri într-un asemenea legământ fără să mori, în mod continuu față de sine. Toate problemele, care creează confuzii în aproape fiecare adunare de credincioși, se ridică deoarece credincioșii de acolo nu au intrat într-o astfel de relație de legământ unii cu alții. Fiecare își caută folosul său. Rezultatul clar al acestui fapt este că Satan triumfă iar astfel de adunări nu sunt biserica pe care o zidește Isus, pentru că Isus a spus că porțile iadului vor fi capabile să triumfe împotriva Bisericii pe care El o zidește - Matei 16.18.

   Astăzi, Isus Își zidește Biserica Sa în această lume. Dacă vrem să fim o parte a acestei Biserici și să luăm parte la zidirea ei, atunci trebuie să punem la inimă relațiile de legământ și să căutăm să învățăm cu toată inima ce înseamnă să-l înălțăm pe fratele nostru.

"Cum îi mai face Ionatan de rușine pe credincioșii Noului Testament! " Mi se pare extraordinară această definiție a părtășiei, ca "a muri pentru frați"! Am senzația că puțin timp am fost în părtășie...
Adăugat în 24/01/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 404
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni