Bogaţi în mijlocul sărăciei -1-
Autor: Petru Popovici  |  Album: Cea mai înaltă slujire  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/11/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi
Bogaţi în mijlocul sărăciei -1-

   În revista "Luminătorul" pe iulie şi august 1999, am scris despre "Sărăcia în mijlocul belşugului", care era în biserica din Laodicea. Redau acest articol în capitolul următor. Aici doresc să arăt contrastul: "Belşugul în mijlocul sărăciei", pe care îl vedea Domnul la Biserica din Smirna. Sărăcia spirituală e cauzată de firescul nostru, când ne încredem în noi înşine; bogăţia spirituală e cauzată de Domnul şi le-o dă celor ce atârnă de El. O icoană frumoasă, izbitoare, în privinţa aceasta e valul de lână al lui Ghedeon, care era plin de rouă, în timp ce tot pământul din jur era uscat. La fel, Israel prin pustie era sărac, nu avea casă, nu avea masă; nu avea holde, ci doar pustia de nisip, şi totuşi timp de 40 de ani nu a avut masa asigurată în mijlocul sărăciei deşertului. Numai Domnul poate cauza belşug în mijlocul sărăciei. Ce minunat Dumnezeu avem!

   Scriu acestea pentru că mi se pare că azi e prea mare alergarea după gunoaiele lumii, şi aceasta aduce uscăciune, sărăcie spirituală. Ne lipseşte îmbogăţirea faţă de Dumnezeu care poate da belşug în mijlocul sărăciei. O, Doamne, învaţă-ne mai mult atârnarea de Tine!

   Este foarte important felul gingaş şi nobil cum i Se prezintă Domnul Bisericii din Smirna: "Iată ce zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel ce a murit şi a înviat." Când cineva Îl are pe El ca Cel dintâi şi Cel de pe urmă în toate lucrurile, harul Lui îi este îndeajuns. Acestei biserici nu îi spune "Ştiu faptele tale", ci "ştiu necazul tău". Biserica din Smirna trecea prin mari necazuri: prigoane din partea evreilor şi din partea statului şi ele aveau să se înteţească. Policarp, prezbiterul bisericii, urma să fie martirizat. În mijlocul necazurilor şi al suferinţelor grele, ei aveau nevoie numai de El. Într-un mediu de teamă şi groază, El le putea da curajul, îndrăzneala sfântă să înfrunte suferinţele şi să-I rămână credincioşi până la capăt.

   El ştie necazurile noastre şi de El trebuie să atârnăm în totul, căci El este acelaşi şi azi: "Cel dintâi şi Cel din urmă". În lumea de azi e bine să ţinem seama că El este Deţinătorul belşugului în orice privinţă. În Psalmul 81.13-16, este scris: "O, de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor... fericirea lui Israel ar dăinui în veci. L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă." Nu se vede aici clar că El e sursa biruinţelor şi a belşugului? Doamne, învaţă-ne în fiecare zi atârnarea de Tine!

Suntem bogati atit timp cit IL avem pe Domnul si suntem saraci fara de El, suntem bogatii care dispretuiesc saracia celui ce n-are binecuvintatrea cum o avem noi[saracie spirituala], copiii Domnului din mina Lui.Suntem bogati, caci El, ne-a imbogatit cu Duhul Lui cel Sfint si atunci cind sufla saracia acestei lumi, noi toti suntem bogati in El, caci ne-a umplut inimile de dragoste, de credinta ,de pace, de bucurii ,de rugaciuni neintrerupte, suntem bogatii acestei lumi sarace de El, suntem binecuvintatii cerului dar si al pamintului.
Adăugat în 13/11/2012 de sanda_tulics
cel mai minunat lucru pe care am putea să-l facem: să învăţăm şi să ne lăsăm învăţaţi de a depinde de Domnul în fiecare zi. Astfel, în mijlocul sărăciei de orice fel, noi nu vom duce lipsă de nimic.
Domnul să te binecuvânteze.
Adăugat în 13/11/2012 de 1954adina.9mai
ca să nu-ți pierzi harul primit, trebuie să-l investești într-o măsură mai mare de har, mulți sunt însă cei care-și doresc harul lui Dumnezeu dar resping suveranitatea și stăpânirea Lui prin care vin și locuiesc în noi toate darurile și harul Său și toată frumusețea Sa.
Adăugat în 17/11/2012 de Ioanhapca
Avem un Dumnezeu bogat, deci nu trebuie sa pribegim ca orbi sarmani departe de El..
Adăugat în 14/04/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1868
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni