Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. (1 Corinteni 2:9)
Semănăm de multe ori cu echipajul acelui vas eşuat în zona unui estuar. Naufragiaţii trimiteau mesaje disperate pentru apă bună de băut. De peste tot, primeau răspunsul că apa este chiar lângă ei. Cât au stat şi au răbdat de sete, au crezut că ceilalţi sunt nepăsători şi nu vor să-i ajute. S-au deshidratat, certându-se pe raţia de apă din ce în ce mai mică. Foarte târziu, unul dintre ei a observat că mesajele erau reale – se aflau la locul de vărsare a unui fluviu în ocean, deci apa din zonă era dulce, potabilă. Din păcate, pentru unii a fost prea târziu. Noi cum am folosit darurile şi resursele pe care le-am avut? „La judecată, va fi analizat modul în care a fost întrebuinţat fiecare talant. Cum am folosit noi capitalul împrumutat de Cer? Când va veni, va primi Domnul cu dobândă ceea ce Îi aparţine? Am valorificat noi, spre slava lui Dumnezeu şi spre binecuvântarea lumii, capacităţile fizice sau intelectuale care ne-au fost încredinţate? Cum am folosit timpul, condeiul, vocea, banii, influenţa? Ce am făcut pentru Hristos în persoana săracului, a suferindului, a orfanului sau a văduvei? Dumnezeu ne-a făcut depozitarii Cuvântului Său sfânt. Ce am făcut cu lumina şi cu adevărul date nouă pentru a-i face pe oameni înţelepţi spre mântuire? Numai declararea credinţei în Hristos nu are nicio valoare, ci doar iubirea dovedită prin fapte este autentică. Aşadar, în faţa Cerului, iubirea este cea care conferă valoare faptei. Orice este făcut din iubire, indiferent cât de mic ar părea în aprecierea oamenilor, este primit şi răsplătit de Dumnezeu.” (TV, p. 400, 401) Când vom fi faţă în faţă cu Dăruitorul tuturor resurselor şi al binecuvântărilor din viaţa noastră, El nu ne va întreba cât de mult ne-a rămas, ci cât am dat, cât am folosit. Cât din viaţa noastră a devenit un dar pentru ceilalţi? Astăzi pot dărui ceva din ce am primit. Va fi în mod sigur un câştig.
CONEXIUNE: Charles Wesley a fost unul dintre cei mai prolifici autori de imnuri creştine din istorie. A compus 8 989 de imnuri dedicate lui Dumnezeu şi vieţii creştine. S-a estimat că, timp de 50 de ani, a scris 10 versuri în fiecare zi.
Daniel Chirileanu, pastor,
directorul Departamentului Tineret, Uniunea Română