Speranța mea
Autor: Fratele meu și sora mea  |  Album: Mărturii ale înaintașilor noștri  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Tecarte in 15/06/2024
    12345678910 0/10 X

— Grișa, Grișa, îmbracă-te, haidem împreună la muncă.

— Așteaptă, vin.

     Am recunoscut vocea prietenei mele și mi-am dat seama imediat că ceva s-a întâmplat. Pur și simplu ea niciodată n-ar fi îndrăznit să vină în cazărmi de bărbați. M-am îmbrăcat repede și mă întrebam ce s-a putut întâmpla? Am ieșit din barăci. Ea s-a aruncat în lacrimi pe gâtul meu. Nu știam ce să cred, de ce plângea, ce s-a întâmplat? Poate că ascundea că voia să fugă, iar acum a venit să-mi spună? Atunci este o fată disperată, poate o să evadăm împreună. Am așteptat până s-a liniștit. După puțin timp, a rostit:

— Grișa, nu ne este nouă destinat să fim împreună, iar eu atât de mult am sperat. Nu știu de ce dar drumurile noastre se despart pentru totdeauna.

— De unde ai luat-o?

— Am avut un vis azi. Se făcea că mergeam să ne cununăm. Biserica era din piatră albă, foarte mare. Am mers la părinte, am îngenuncheat și el a făcut rugăciunea. Dar când părintele a început să-mi așeze în deget inelul, tu ai dispărut. Am început să te caut peste tot, dar nu te-am găsit. Nu, probabil că nu este rânduit să fim împreună. Oamenii spun că, dacă visezi nuntă, pe mire îl așteaptă închisoare. Știu despre temperamentul tău fierbinte, nu vei răbda odată și te vor duce la închisoare. Poate nu vei mai trăi, pentru că în vis, eu nu te-am mai găsit.

— Poate că nu este rânduit să fim împreună, dar voi trăi. Poate că soarta ne va împrăștia în diferite margini ale lumii, probabil, în diferite țări, dar eu voi trăi.

— De ce ești așa de sigur?

— Azi am visat și eu un vis, un vis deosebit, am auzit o voce. Ea m-a avertizat despre încercările care mă așteaptă. Mi-am pierdut aproape capul, dar am rămas în viață.

     Și i-am povestit visul. Ea a oftat cu ușurare și lacrimi de bucurie au apărut în ochii ei.

— Tu vei trăi, mă bucur de tine. Ești fericit; către tine însuși Dumnezeu a vorbit.

— Tu poți să nu crezi în vis, dar când auzi voce, acesta este un vis profetic. În plus, vocea ți-a vorbit la sfârșitul alergării tale. Vei întâlni dificultăți, dar vocea ți-a spus că vei trăi. Fii fericit în viața ta, poate vreodată îți vei aminti de întâlnirile noastre.

— Se pot uita multe, chiar fețele unuia sau altuia, dar știu că visele noastre se vor împlini, și eu voi trăi. Acest vis va fi speranța mea. Dacă voi sta la spânzurătoare, funia se va rupe; dacă vor trage cu arma, atunci vântul va sufla glonțul.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 140
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni