Ieri am tăiat un curcan
Ce l-am crescut, chiar un an,
După ce l-am jumulit
Fost-a el și opărit,
L-am trecut prin foc, nițel
Ca să iasă frumușel
Și apoi, eu l-am tranșat
Și cu grijă l-am tăiat
Pulpele le fac friptură,
Merg cu sos și murătură,
Poate chiar și garnitură.
Aleg și de o piftie,
Cu mult usturoi să fie,
Pieptul o să-l fac sarmale
Și o să-mi iasă multe oale
C-o să fac și o ciorbă bună,
Să mâncăm o săptămână,
Căci în Practic am citit,
Să fi nițel socotit
Și să faci economie,
Eu gătesc că-mi place mie
Și din Practic am luat
Secretul ce-am aplicat,
E o revistă ce o iubesc
Și ades din ea gătesc
Multe rețete am folosit
Foarte bine mi-au ieșit
De aceea cât trăiesc
Practic-ul eu îl iubesc,
Multe din Practic învăț
Și pe cei dragi îi răsfăț,
Cu tot ce eu azi gătesc
La masă-i ademenesc
Cu bucate foarte bune
Gătite pentru ei, anume
Din revistă adunate
Și de Practic inspirate.
Emilia Dinescu