Printul Pacii
Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele veciniciilor, Domn al pacii.
Candva demult, intr-o lume in timp indepartata, o lume razvratita si intunecata ca si lumea noastra, s-a nascut un Print:
Printul Pacii - nascut nu in straie ci nascut intr-o iesle saraca pentru a da sansa tuturor saracilor de a fi regi.
Sfetnicul - care avea sa lumineze lumea noastra cu lumina Cuvantului ce de mii de ani rasuna mai puternic, mai staruitor, fara sa fi incetat vreodata.
Marele Preot - cu o preotie aleasa - fiu de tamplar - pentru a ne da tuturor curajul harniciei si a unei trairi cinstite si binecuvantate.
Rascumparatorul - platind pretul cel mai mare, pretul nepretuit pentru a ne face liberi din robia lumii intunecate.
Mirele Rege - care si-a ales mireasa cu multa vreme in urma. Mireasa din lumea trecuta si din lumea noastra. Un Mire nu sarac cum sa nascuse, un Mire Print, venind la o mireasa pregatita pentru Mirele Rege.
Mireasa impodobita cu comorile darurilor Duhului Sfant, Mireasa aleasa de Mirele Rege!
Candva demult, intr-o lume in timp indepartata, o lume razvratita si intunecata ca si lumea noastra, s-a nascut un Print:
Print al Pacii
Sfetnic
Mare Preot
Rascumparator
Mire Rege.
Si toate acestea pentruca in bezna lumii noastre intunecate, exista o noapte sfanta, o noapte binecuvantata!
Aceasta poezie a fost o inspiratie in preajma sarbatorilor de iarna. Prinsa in tumultul evenimentelor din preajma sarbatorilor: curatenie, cumparaturi, cadouri, multa mancare de gatit si multa prajitura, asa cum stiu romanii sa se pregateasca de sarbatori, cu multa alergatura, parca am auzit vocea Celui care avea sa fie sarbatoritul nostru, Printul nascut in ieslea saraca: “dar Eu unde sunt?”. Atunci am lasat totul m-am asezat pe scaunul din fata biroului si am zis: iarta-ma! In timp ce lacrimile imi curgeau pe obraz am inceput sa scriu. Asa s-a nascut pezia/eseul Printul Pacii.