Martirii Eroi
Creştinii cei ce s-au luptat
Pentru dreptul conştiinţei,
În Domnul Sfânt adevărat
Au gustat timpul biruinţei.
Cercări aspre, şi-nchisoare
Torturi demonice şi patimi,
Au suportat având răbdare
Scăldate, cu mii de lacrimi.
Ei credincioşi lui Dumnezeu
Au demonstrat la stăpâniri,
Că-n zile triste de-apogeu
Puteau să moară ca martiri.
Şi-n lupta pentru credinţă
Sub focul cruntelor cercări,
Ducând crucea-n umilinţă
Ei au trecut de strâmtorări.
Dup-a furiei, grea furtună
Ce-acest pământ a bântuit,
Cu El pentru a fi-mpreună
Toţi au sperat şi-au năzuit.
Şi au apus având credinţă
Căci Domnul iaraşi va veni,
În slava-I sfântă-n biruinţă,
Din somnul morţii a-i trezi.
Vor şti atunci ce n-au ştiut
Incluşi în fiinţele, -n mărire,
Cari niciodată n-au căzut
Din sfânta lor neprihănire.
Şi-n zborul către alte lumi
Prin Universul vast, sfinţit,
Vor cerceta multe minuni
Ce Dumnezeu le-a pregătit.
O! Şi niciodată, n-or sfârşi
De cercetat tainele divine,
Ce-n veşnicii, le-or desluşi,
Puterea sfântă, ce le ţine.
Flavius Laurian Duverna
24 martie 2011
Pace, si daca nu te superi te rog revizuieste poezia ca e de ,,,,,bine.Sper ca nu gresesc dar se poate mai bine de la tine.
Am revizuit poezia şi am completat lipsurile de ortografie în ceice priveşte diacriticele. Deasemenea i-am schibmat şi titlul din ,, Martirii" în ,,Martirii Eroi", deoarece mai existau încă două poezii cu acelaş titlu, de alţi autori. Multă pace în Domnul Isus, Mântuitorul nostru!
Ma bucur sincer ca nu te-ai ofensat Domnul sa te binecuvinteze si la ultima strofa si vreau sa intreb cercare ce inseamna ?.Amin
Nu vreau sa fiu decat bine intentionata si eu as scrie "Si-n lupta lor pentru credinta,Sub focul mari incercari, Ducand crucea in umilinta, Ei au trecut de stramtorari." Si spun sincer dealtfel la ultima strofa as scrie- Si niciodata n-or sfarsi, Comorile din tainele divine..Si-n vesnicii or deslusii, Intelepciunea ce le tine.....Scuze de complectare
Cuvântul ,,cercare", în dicţionarul Limbii Române, are mai multe conotaţii: încercare, probă, durere, suferinţă, nenorocire, etc,. În versul al doielea din strofa a patra, cel mai plauzibil mi s-a părut în vers ,,cercare". S-ar fi putut scrie şi ,,probare", însă am ales prima variantă, ca find cea mai bună. Cu privire la ultima strofă, am ţinut cont de observaţii şi am făcut corecturile necesare, în aşa fel, ca să nu fie alterată cadenţa versului. Cu multă consideraţie şi mult respect!
Frate am vrut sa spun ca eu stiu ca se scrie stramtorari nu cum ai scris tu sramtorari si la ultima strofa, niciodata, stiu ca se scrie si nu nici-oata.
Litera lipsă la care aţi făcut referire am adăugat-o şi cuvântul ,,niciodată" deasemenea fără liniuţa de unire, cu toate că din punct de vedere gramatical sunt ca parte de vorbire ,,adverbe". ,,Nici" şi ,,Odata". Exemple: nici nu vreau, nici nu vin, nici nu ştiu; am fost odată, am sa vin odată, etc. Am consultat Dex, în această privinţă şi el admite scrierea celor două cuvinte, ca un tot unitar. Cu multe mulţumiri pentru exigenţa care vă caracterizează. E ceva firesc să putem observa greşelile altora!
Scuze nu am vrut sa le scot in evidenta sterge tot ce scrie sa nu mai vada si altii si cred ca si eu am greseli este ceva normal sa gresim cand ne grabim.Nu-i vorba de exigenta si de mai vad ceva va promit ca nu mai spun nimic,
Aţi semnalat un mare adevăr! Întotdeauna ,,greşim când ne grăbim", chiar şi atunci când publicăm creaţiile noastre. Eminescu spunea referitor la acest lucru: ,,Trebuie să cântăreşti de o sută de ori o scriere, până o dai publicităţii." Toate observaţiile domniei voastre au fost benefice, deoarece lipsurile au fost remediate la moment. Poate, ceva mai târziu, reuşeam să le identific, căci din când în când imi revăd publicaţiile şi mi le corectez. Dar totul era în viitor! Să mulţumim lui Dumnezeu pentru exisistenţa acestui Site care ne-a facilitat această oportunitate. Harul şi pacea Domnului Isus să domnească în inimile noastre!
No comment.Domnul sa te binecuvinteze.
Nu inteleg cum de sunt peste 300 de vizionari la dumneavoastra, cand media este mica sub doua sute, la ultimile doua zeci.
Am luat din primul plan trei poezii: ,,Ne cheamă Domnul în lucrare", ,,Fă-mi sufletul lipit de Tine" şi ,,Împărăţia cântărilor". Analizându-le, poate fi şi acestea un posibil răspuns. Cu multă stimă în Domnul Isus, Salvatorul nostru!