Păziți-vă de idoli!
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 20/07/2013
    12345678910 9.33/10 X
Media 9.33 din 6 voturi

Copilaşilor, păziţi-vă de idoli...”(1 Ioan 5:21)

 

 Cu idolii se poate începe foarte simplu:

 

1.cioplire

 

2.poleire

 

3.ornare

 

4.decorare

 

5.chip cioplit 6. dezastru

 

      

 

Toate merg una după alta destul de rapid. Apostolul Ioan sfârşeşte prima lui epistolă cu cuvintele din citatul de mai sus. A vrut să scoată în evidenţă că acest aspect, acest subiect nu se poate neglija. El a dat un sfat bun ştiind că dacă va fi respectat vor urma binecuvântări în viaţa credincioşilor. Alipirea de idoli în proporţie doar de 1 la sută ştirbeşte loialitatea faţă de Stăpân. Când vorbim de idoli parcă fără să vrem, doar în virtutea inerţiei, ne gândim la chipuri cioplite. Adevărul e că idolii îmbracă diferite forme şi aspecte:

 

1. EUL. Funcţionăm normal  când Dumnezeu e în centru vieţii noastre de credinţă. Dar EUL caută prin toate mijloacele să-l marginalizeze pe Stăpân.

 

2.CONFESIUNEA. Pentru unii e idol. Un grup de vizitatori a intrat într-o biserică din America de Sud. Erau de altă confesiune decât cei din biserica vizitată.  „Ori ieşiţi, ori oprim serviciul”  - a fost răspunsul celor din loc. Să respectăm confesiunea dar să nu facem idol din ea.

 

3. OAMENII. Să-i iubim, să-i respectăm, să-i ajutăm dar să nu facem idol din nici o persoană oricât ar fi de luminată în domeniul duhovnicesc. Pe prim plan al iubirii noastre să fie Dumnezeu.

 

4. SUCCESUL. Când avem succes în lucrare nu e rău. Succesul e bun atâta timp cât nu facem scop din el. Un mare pericol paşte bisericile din vremea de azi.

 

*Din obţinerea de rezultate se face scop principal

 

*Se doreşte parcă mai mult aplauzele oamenilor decât aprobarea lui Dumnezeu.

 

*Câţi s-au predat chemării? – e o întrebare frecventă.

 

*Cât s-a strâns la colectă

 

*Noi suntem Biserica cea mai mare din oraş

 

Etc, etc, etc

 

Să nu fim înţeleşi greşit. Sunt lucrări ce trebuie făcute, dar ce te faci când acestea devin mai importante decât „dacă Dumnezeu a fost glorificat”

 

5. MINIMALIZAREA LUI DUMNEZEU. Aceasta ar fi trebuit pusă în capul listei. Dar dacă nu am pus-o, merge şi de concluzie. Neîncrederea totală în Dumnezeu atrage, inevitabil, după sine minimalizarea Lui. Asta înseamnă înlocuirea Lui cu unul mai mic pentru a-L manipula, pentru a-L limita, pentru a-L închide în biserică. Oricum Dumnezeu e mare. Dar cât de mare Îl considerăm noi se poate vedea din tăria credinţei noastre sau din felul cum ne rugăm. Când ştim că avem un Dumnezeu atotputernic vom cere lucruri mari, potrivit cu atotputernicia Lui.

 

 

 

Copilaşilor, păziţi-vă de idoli...”

George Cornici

...cit s-a strins la colecta? { o intrebare a pastorului si citeodata a comitetului,nicidecum a enoriasilor}. Multumim pentru prevenire textului,cu privire la ;;copilasi ,feriti-va de...eu confesiune,oameni, succes},fiti binecuvintat!
Adăugat în 21/07/2013 de sanda_tulics
Eu aşa văd şi înţeleg: Pe ordinea de zi a unei slujbe duhovniceşti trebuie să fie la loc de cinste glorificarea lui Dumnezeu - indiferent de confesiune - şi am văzut cu bucurie că dumneavoastră ca şi lucrător- predicator aţi punctat lucrul acesta - esenţial, de altfel; mulţumesc de sfaturi şi averizări căci nu m-am gîndit niciodată pînă acum căci însăşi cultul din care fac parte ar putea fi ca o capcană, devenind un idol; fiţi binecuvîntat.
Adăugat în 21/07/2013 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1814
  • Comentarii: 2
Opțiuni