...Fără plată aţi primit, fără plată să daţi. (Matei 10:8)
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/05/2019
    12345678910 0/10 X

Deseori acest verset este folosit ca o scuză, pentru ca să nu fie sprijiniți misionarii tineri, pastorii-învățători și evangheliștii. Muzicienii sunt mustrați cu mânie, din cauza că încearcă să-și vândă CD-urile sau biletele la concert. Oare într-adevăr Hristos a interzis să primim bani pentru talentul nostru, pentru abilitatea profesională, sau pentru darul, pe care l-am primit?

 

Este suficient să privim rapid contextul apropiat, pentru ca să înțelegem, că această poruncă, se referă la manifestările supranaturale ale autorității Lui Hristos: vindecările miraculoase, învierea din morți, și izgonirea dracilor. „Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţiţi pe leproşi, scoateţi afară dracii. Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.” (Matei 10:8)

 

Să iai bani pentru minuni – păcat. Istoria cu Simon Vrăjitorul – ne demonstrează foarte clar. (Faptele apostolilor 8:18-24) Dar când este vorba de munca, pe care au făcut-o apostolii, Domnul a vorbit mai departe următoarele: „Să nu luaţi nici aur, nici argint, nici aramă în brâiele voastre (portofel), nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălţăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui.” (Matei 10:9,10)

 

Da, apostolii au primit gratis puterea de a scoate dracii, dar pentru ca să ajungă până la acel îndrăcit, era nevoie de nu puține eforturi, care trebuiau să fie compensate. De aceea Hristos le-a interzis apostolilor să folosească economiile și resursele lor. „Trebuie să vă hrănească cineva. Vrednic este lucrătorul de plata lui,” - El le dă de înțeles ucenicilor Săi. De aceea, să deosebim una de cealaltă.

 

Misionarii și predicatorii nu trebuie să primească bani, pentru că cineva după predica lor s-a pocăit, sau să-și piardă „premiile,” din cauza că cineva nu s-a pocăit. Pentru aceasta nu trebuie să fie plătiți, căci lucrarea Duhului Sfânt nu se plătește. Păcatele sunt iertate gratis. Dar slujitorul și-a investit timpul și puterea pentru ca să pregătească predica sau învățătura. El putea să investească timpul, pentru ca să conducă o afacere profitabilă, pentru ca familia lui să nu aibă lipsuri. Aceste eforturi trebuie să fie plătite. „Vrednic este lucrătorul de plata lui.”

 

Un fotograf a venit la o doamnă la cină. Ea a privit fotografiile lui, și a exclamat:

  • Ce fotografii minunate aveți! Probabil aveți un aparat foto foarte bun?

    Fotograful a tăcut. Dar când a plecat, a zis:

  • Vă mulțumesc pentru cină, a fost foarte gustos. Probabil aveți cratițe foarte bune.

     

    Să ținem minte. Atunci când plătim pentru munca cuiva, noi nu micșorăm darul Duhului Sfânt, și nu-L cumpărăm pe Dumnezeu prin mită. Noi ne învățăm să fim recunoscători nu prin cuvinte, ci prin fapte. Domnului pentru daruri, iar oamenilor pentru muncă.

 

 

  1. Dar tu personal – ești un om mulțumitor? ? ? 'În adevăr, în Legea lui Moise este scris: „Să nu legi gura boului care treieră grâul!” Pe boi îi are în vedere Dumnezeu aici? ' (1 Corinteni 9:9)

Deci animalul, care lucrează pe câmp, trebuie să fie hrănit cu o parte din roadă.

  1. Cine sunt acei „boi,”datorită muncii cărora, te hrănești cu hrană duhovnicească, te luminezi, și crești duhovnicește? ? ?

    Enumeră-i.

  2. Nu ai vreo vină că „legi gura boului, care treieră grâul, pentru ca tu să ai ce mânca, și prin aceasta nu-i dai posibilitatea să mănânce personal de la tine”? ? ?

  3. Când ultima dată ai avut grijă, să te hrănești nu doar pe tine, dar de asemenea, „să mai dai grău” și la „omul Lui Dumnezeu, care te paște,” de la munca căruia tu „mănânci”? ? ?

  4. Ce scuze deseori îți găsești, pentru ca să nu faci aceasta, sau pentru ca să faci aceasta foarte rar? ? ? (adunarea lui să aibă grijă de el; îl încurajez prin cuvinte; Dumnezeu nu-L va părăsi; eu nu i-au nimic de la cineva; el mai are alte surse de venit, după ceea ce se vede, nu vei spune, că el are nevoi; „religia – mijloc de îmbogățire;” el nu spune și nu insistă să-l sprijinesc; căștig puțini bani, cei bogați să se împartă; așa oameni nu mor de foame; eu dau bani la cei, care n-au casă; el are neamuri peste hotare; a răbdat, să mai rabde puțin; mă tem că va deveni mai bogat decât mine; să slujească pe cont propriu; nu știu cum să fac aceasta și așa mai departe.)

  5. Dorești ca pe tine să te „hrănească” proporțional cu mijloacele financiare, pe care le dai pentru nevoile personale ale „celor, care te hrănesc”? ? ?

  6. Acum, fără să amâni, vorbește cu Domnul, cu privire la ajutoarele regulate, prin mijloace financiare (oricare ar fi ele) pentru nevoile (lucruri fără de care nu poți trăi) „celor care seamănă în tine semințe duhovnicești,” și supune-te voii Lui!

 

 

Domnul să-ți dea o inimă blândă și o ureche, care Îl aude! Domnul să binecuvânteze pe aceia, care fără să primească ceva, continuă să predice Evanghelia oamenilor! Și să ținem minte, să corectezi viața stricată a unei persoane, să îndrepți călătorul pe calea, cea dreaptă, să vindeci inima zdrobită, să aduci vreun suflet la Hristos – aceasta nu poți compensa cu bani! ! ! „Dacă am semănat printre voi bunurile duhovniceşti, mare lucru este dacă vom secera bunurile voastre vremelnice?” (1 Corinteni 9:11)

 

*A fost folosit cu prescurtări conținutul din articolul pastorului Pavel Beghiceva „Mitul despre munca gratis.”

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2877
  • Export PDF: 8
Opțiuni