Ce sa faci cand ai cazut in pacat?
Autor: Rudisteanu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Biruință
Resursa adaugata de Rudi.Alex in 15/08/2020
    12345678910 0/10 X
Referințe

 

 Referinta inceput: Psalm 51:1-19

 

Dragilor, este un mesaj mai actual ca oricand, intr-o lume in care 25% din familii sunt destramate, intr-o lume in care depresia a crescut cu 70% in ultimul deceniu, o lume suferinta, bolnava in trup, bolnava in suflet, bolnava de pacat

 

Familii destramate, datorii, despartiri, prieteni construite si rupte, comunicare tot mai putina, rugaciune cat mai putina, rabdare cat mai rara, iertare mai deloc, dragoste poveste de basm

 

Intr-o astfel de lume traim astazi si nu de putine ori, zi de zi sau saptamana de saptamana ne simtim obositi fizic si psihic, incordati, impovarati cu griji, framantari, nelinisti, nopti nedormite, dureri de cap, , ulcere, gastrite, pastille antidepresive, ceaiuri calmante, voci ragusite de la atatea urlete, ochi umflati de plans

 

Cauza atator dureri sunt pacatele, minti si ii ranesti pe cei din jur, esti lacom si nu iti mai pasa de binele familiei sau celorlalti, esti invidious si ai face orice sa darami pe celalalt ca sa fii inaltat mai sus, mandrie fiindca crezi ca in acest univers esti mai important si mai presus de altii

 

Dumnezeu nu va garanteaza ca viata cu El e usoara, in schimb ce e garantat in Scripturi e ca fara El viata noastra e un dezastru… “nu faceti nimic fara Mine”

 

I. Ce sa nu faci cand cazi intr-un pacat?

 

 

 

1. Nu va mai ascundeti de Dumnezeu sau de oameni

Adam si Eva, in loc sa spuna ce au facut, s-au ascuns (in tufisuri, noi ne ascundem in biserici, ne ascundem pacatele in spatele unui titlu de pocait, ne ascundem in spatele unei religii (vorbe des auzite: ”eu sunt in religia cutare si asa se face”, “sa stam in concubinaj si sex inainte de casatorie, ce mare lucru?”), in spatele unei parole pe iphone

David a pacatuit si a tacut (si cata vreme a tacut a fost macinat); sa ucid pe Urie, dar sa nu stie ceiallti, sa ma culc cu femeia altuia, dar sa nu afle poporul si apoi … tacere

Si in locul tacerii a venit durerea; , pacatul te roade

Fiti sinceri cu voi insiva, spune-ti ce ati facut, nu mai mintiti(Petru a spus plangand: “am pacatuit, l-am tradat pe Isus”; Iuda a fugit si a ajuns cu streang de gat, fiindca nu a cautat sa marturiseasca)

Minciuna era pedepsita cu moartea in Biblia; Anania si Safira au mintit-pac strapunsi pe loc; ce ne temem de COVID, daca era minciuna urmata de moarte, poate nu mai ramaneam unul astazi in picioare

 

 2) nu mai dati vina pe celalalt

Adam catre Eva

David catre Dumnezeu

 

3) sa nu iti inchipui ca pacatul facut e rascumparat prin fapte bune

 

Am facut o prostie, lasa ca poate prin faptele mele bune dupa aia se imbuneaza lucrurile, Gresit, lucrurile se imbuneaza prin marturisire si schimbare (intai spui ce ai gresit, ce  ai nevoie si apoi esti schimbat); fiul risipitor a zis: ”tata, am gresit inaintea ta si inaintea cerului)

 

Nu mai cumparati iertarea celuilalt cu mese in oras, cu masaje, cu vouchere de vacanta, cu m2 de parchet si gresie

Nu vom putea niciodată să facem ceva care să compenseze pentru propriul nostru păcat, indiferent câtă suferinţă am îndura – şi de altfel Dumnezeu nici nu aşteaptă acest lucru. „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8).

Daca ai furat si apoi dai din banii furati la saraci, tot hoti esti la judecata

Nu va mai incordati si va strofocati toata ziua sa faceti bune si rele, ca deja pretul pentru cele rele le-a platit Isus;

Stiti cum sunt faptele noastre bune (o carpa murdara, jegoasa-> cine vrea sa foloseasca o carpa murdara, jegoasa?); si chiar daca am implini totul am fi doar niste robi netrebnici

 

Si atunci de ce ne bazam pe o carpa jegoasa pentru relatii bune in familie? Voi aveti nevoie de o carpa jegoasa in casa, in biserica, la munca, pe strada, sau vreti pe Isus in familia voastra, pe Isus care sa curate camasa pacatelor noastre?

 

II. Ce sa facem atunci cand am gresit?

1)  Marturisiti-va pacatele

 

În primul rând, mărturisirea înseamnă să fii de acord cu ceea ce spune Dumnezeu. El deja cunoaşte faptul că tu ai păcătuit, astfel că trebuie ca şi tu să fii sincer. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). A mărturisi înseamnă a admite în mod liber faptul că ai păcătuit şi a accepta atitudinea pe care Dumnezeu o are faţă de păcat.

Cine își ascunde fărădelegile nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele capătă îndurare.  Proverbe cap. 28:13.

 

Iacov 5:16 VDC

 

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele și rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.

De ce nu o facem? De rusine (la doctor nu ne e rusine sa spunem ce boala trupeasca avem, dar la doctorul suprem Isus ne e rusine sa spunem ce pacat am facut)

 

Va ganditi: ”ce o sa spuna ceilalti, ce o sa creada, ce parere va avea, daca isi va schimba parerea despre mine”

 

Nu va mai ganditi la oameni, ce o sa zica despre voi, ganditi-va doar ce crede Dumnezeu despre voi; oameni va vor vorbi de rau toata viata voastra, ca esti sarac sau bogat, ca esti generos sau zgarcit, ca esti prea bland sau prea aspru

 

 

 

Atentie pentru cei care auziti si aveti oameni cazuti langa voi:

 

-nu mai dati cu pietrele in omul cazut in pacat(nu fiti fariseii cu piatra in mana; John Newton umbla cu o piatra in buzunar)

 

- nu mai invidiati ca Dumnezeu restaureaza oameni cazuti(fratele fiului risipitor)

 

-iubiti-va unii pe altii, mangaiati-va unii pe altii, rugate-va unii pentru altii, ziditi-va unii pe altii

 

 

Si daca totusi nu o facem?

 

-avem o problema daca nu stim sa iertam

 

-avem o problema daca judecam

 

 

 

2) Dar încă mă simt vinovat!

 

Vor fi momente când încă te vei simţi vinovat chiar şi după ce ţi-ai mărturisit păcatul. Ni se pare că într-un fel este ceva spiritual să ne mustrăm cât mai mult pe noi înşine pentru a fi comis un păcat atât de groaznic, crezând că dacă ne înjosim cât mai mult pe noi înşine, această umilinţă a noastră va fi plăcută lui Dumnezeu.

 

Dar nu acesta este modul în care Dumnezeu ne priveşte.

 

Hristos nu l-a urecheat pe Petru cand s-au intalnit la Marea Tiberiadei, la peste

 

Tatal nu l-a pedepsit sau mustrat pe fiul risipitor cand s-a intors acasa

 

Isus Hristos nu a mustrat pe femeia care ii spala picioarele cu mir si parul ei

 

3) Credeti ca Dumnezeu va iarta toate pacatele, definitive, irevocabil si nu vi le mai aduce aminte

 

cum stau lucrurile atunci când suntem vulnerabili în anumite privinţe şi continuăm să păcătuim? Oare este posibil ca, la un moment dat, Dumnezeu să se sature să ne tot ierte şi să ajungem la o limită dincolo de care nu mai putem fi iertaţi?

 

Iisus a fost întrebat de ucenicii Săi de câte ori ar trebui să ierte ei pe cineva. „Atunci Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: «Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori? » Isus i-a zis: «Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte»” (Matei 18:21-22). Iisus oferă aici un principiu. Întotdeauna trebuie să îl ierţi pe semenul tău, pentru că Dumnezeu întotdeauna te iartă pe tine. El a murit pentru fiecare dintre păcatele tale – cele care le-ai comis şi cele pe care le vei comite, aşadar pentru păcatele trecute, prezente şi viitoare. Trebuie să începi să îţi vezi păcatul aşa cum îl vede Dumnezeu. În cele ce urmează, citez câteva texte biblice care vorbesc despre acest lucru:

 

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

 

„Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Iisus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi” (1 Ioan 2:1-2).

 

„... cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi” (Psalmul 103:12).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4968
  • Export PDF: 1
Opțiuni